Chleb żytni razowy ok. 1,2kg Piekarnia Wiejska
Opis
Skład: zakwas żytni, mąka żytnia 2000, woda, sól
Piekarnia Wiejska w Zębowie wypieka chleby naturalne na zakwasie w piecu opalanym drewnem. Większość prac jest wykonywana ręcznie takich jak formowanie ciasta i bułek, naturalnie fermentowanie ciasta , wkładanie i wsadzanie chlebów na łopacie.
Gospodarstwo ekologiczne, z którym współpracuje Piekarnia to wieloletnia tradycja uprawy zbóż, w sposób tradycyjny. Wyprodukowane zboża trafiają do okolicznych młynów, z których uzyskiwana jest mąka wykorzystywana przez Piekarnię Wiejską.
Powyższy sposób produkcji chleba świadczy o jego wysokiej jakości, z zachowaniem najwyższych standardów produkcji żywności ekologicznej.
Chleby z Piekarni Wiejskiej zostały wyróżnione wieloma nagrodami i odznaczeniami, w tym certyfikatem Dziedzictwa Kulinarnego
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.