Olej kokosowy bezwonny BIO 400ml BIO PLANETE
Opis
SKŁAD: olej kokosowy*, bezwonny (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Delikatnie dezodorowany olej kokosowy. Do pieczenia, smażenia i przyrządzania potraw w woku. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
400 ml = ok. 369 g
To uniwersalny tłuszcz do smażenia i pieczenia. Potrawy przygotowane przy użyciu tego tłuszczu są kruche i delikatne. Wysoka temperatura topnienia sprawia, że tłuszcz się nie przypala, a smażone potrawy zachowują swój oryginalny smak i aromat.
Olej kokosowy to tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. Swe niezwykłe właściwości zawdzięcza on specyficznemu połączeniu kwasów tłuszczowych z innymi wartościowymi składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk. Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych, kwasów tłuszczowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Olej kokosowy zawiera około 50 % kwasu laurynowego, który w podobnych proporcjach znajduje się w mleku matki.
Sposób przechowywania:
Olej należy trzymać w zakręconym pojemniku, w temperaturze pokojowej. Należy chronić od światła słonecznego i wilgoci. Można przechowywać w lodówce. Przechowywany w temperaturze pokojowej, czyli poniżej 25 C, utwardza się i wygląda jak masło o białej, mlecznej barwie.Nie ma to wpływu na jego jakość. Powyżej temperatury 25 C olej będzie mieć postać płynną. Aby upłynnić olej wystarczy pojemnik z olejem skierować pod strumień ciepłej wody lub umieścić w naczyniu z ciepłą wodą, ewentualnie można postawić koło grzejnika.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3404 kJ / 828 kcal
Tłuszcz - 92 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 85 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
Kraj pochodzenia składników : Indonezja
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.