
BUDYŃ RYŻOWY MALINOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON
Opis
SKŁADNIKI
Skrobia ryżowa*
(89,7%), maliny sproszkowane* (4,5%), suszone czerwone buraki* (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt
bezglutenowy. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące
cukry.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½
l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20
g) i pozostawić do zagotowania.
Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki
i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń,
mieszając do zgęstnienia.
Budyń można
przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest
przeznaczony do szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 338 kJ / 80
kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9
g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 8 g
Białko: 3
g
Sól: 0,09 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed
światłem.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- BEZ GLUTENU (deklaracja):
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Kraj Producenta:
- Czechy
- Producent - nazwa i adres:
- AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.