Jezierzycki Zakwas Zsiadłe mleko 425g Korbik
Opis
Jezierzyckie Zsiadłe Mleko to dla wielu z nas smak dzieciństwa.
Nasz zakwas to właśnie takie mleko. Idealny na letnie dni. Powstaje z mleka pasteryzowanego, które szczepi się żywymi kulturami bakterii. Ma gęstą konsystencję i kremowy, lekko kwaskowaty smak.
Żywe kultury bakterii, które znajdują w tym produktach, zapobiegają biegunkom, wzdęciom i zaparciom. Są szczególnie polecane osobom, stosujących antybiotyki, gdyż te leki oprócz chorobotwórczych mikrobów zabijają też nasze bakterie jelitowe. Produkty mleczne pozwalają florze jelitowej się zregenerować. Sprawiają, że jelita są lepiej chronione przed infekcjami, dzięki czemu zmniejsza się ryzyko zatruć pokarmowych. Poza tym bakterie te chronią przed rozwojem choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, spowodowanej m.in. nadmiernym używaniem niesteroidowych leków przeciwzapalnych, np. kwasu acetylosalicylowego (obecnego w aspirynie czy polopirynie).
Proces produkcji:
Zsiadłe mleko uzyskujemy z mleka pasteryzowanego zaszczepionego żywymi kulturami bakterii, bez dodatków konserwujących i zapachowych.
Pozostałe informacje:
Zawartość tłuszczu: 0,8 %
Informacja alergenna: mleko
Kraj produkcji: Polska
Kraj pochodzenia składników: Polska
PRODUKTY FIRMY KORBIK DOSTĘPNE SĄ TYLKO NA ZAMÓWIENIE.
PROSIMY O SKŁADANIE ZAMÓWIEŃ DO PIĄTKU DO GODZ. 10.00. REALIZACJA WE WTORKI.
NIE PROWADZIMY SPRZEDAŻY WYSYŁKOWEJ.
O FIRMIE KORBIK
Firma Korbik mieści się 12 km od Leszna (trasa nr 5 Poznań – Wrocław). Na rynku działają od 1995r. jako zakład prywatny.
Doświadczenie w produkcji nabiału ma długą historię o czym świadczą zachowane zdjęcia jeszcze z okresu międzywojennego XX wieku. Także wtedy mleczarnia była w rękach prywatnych właścicieli.
Po wojnie przejęła ją Rolnicza Spółdzielnia Mleczarska w Lesznie, w której obecni właściciele pracowali prawie 30 lat.
Od 1995r. działają jako Mleczarnia Jan Korbik rodzinna firma, która zatrudnia 10 pracowników.
Firma mieści się12 km od Leszna (trasa nr 5 Poznań – Wrocław).
Produkujemy metodami tradycyjnymi w oparciu o wieloletnie doświadczenie następujące wyroby:
Twarożek pełnotłusty „Jezierzycka Krówka” - specjalność firmy, twaróg półtłusty,masło, masło klarowane, maślanka oraz zakwas.
W czasach produkcji masowej żywności przetworzonej Mleczarnia Jan Korbik wychodzi naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, którzy zwracają uwagę na zdrowe odżywianie oferując im swoje zdrowe, naturalne produkty przy produkcji których nie stosuje się żadnych konserwantów ani dodatków do żywności.
Dzięki temu oraz wysiłkom wszystkich pracowników firmy produkty Mleczarni Jan Korbik od lat zachowują tę samą najwyższą jakość.
Ich produkty są alternatywą dla żywności wielkoprzemysłowej, skierowane do konsumenta ceniącego sobie zdrowe odżywianie.
Ponieważ dobro i satysfakcja konsumenta są ich najwyższym dobrem, dlatego poprzez dbałość o wysoką higienę produkcyjną i opakowania próżniowe produkty mają długi okres przydatności do spożycia.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.