KULKI WARZYWNE Z BATATAMI BIO 180 g - LOTUS
Opis
SKŁADNIKI
bataty*
22%, quinoa* (komosa ryżowa) 22%, cukinia*, cebula*, marchew*, mąka z
ciecierzycy*, panierka kukurydziana (grys kukurydziany*, sól), słonecznik*,
olej słonecznikowy*, nasiona konopi* 2%, nasiona szałwii hiszpańskiej*
(Salvia hispanica) 2%, sok z cytryny*, sól morska, rukola*, przyprawy*,
olejek cytrynowy* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Pakowano w atmosferze
ochronnej
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1034 kJ / 248
kcal
Tłuszcz: 15,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6
g;
Węglowodany: 20,0 g;
w tym cukry: 3,3 g;
Błonnik: 4,9
g;
Białko: 7,1 g;
Sól: 1,1 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać zboża zawierające gluten,
gorczycę, soję, migdały, orzechy nerkowca i sezam
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
1. Smażyć
przez 4-6 minut na patelni z niewielką ilością tłuszczu lub na powlekanej
patelni bez tłuszczu na średnium ogniu
2. Piec w rozgrzanym piekarniku w
temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 10 minut
3.
Przyrządzić na grillu lub w kuchence mikrofalowej z funkcją
grilla
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +7 stopni
Celsjusza. Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- Producent - nazwa i adres:
- ORGANIC VEGGIE FOOD GMBH, HANDWERKERPARK 24, 83093 BAD ENDORF
- Kraj Producenta:
- Niemcy
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.