Promocje
Olej z konopi Virgin  250ml Efavit - data 21.09
Olej z konopi Virgin 250ml Efavit - data 21.09
24,99 zł 16,50 zł
szt
Ciasto marchewkowe BIO 500g Piekarnia Gzik
Ciasto marchewkowe BIO 500g Piekarnia Gzik
27,50 zł 24,50 zł
szt.
Sernik razowy BIO 500g Piekarnia Gzik
Sernik razowy BIO 500g Piekarnia Gzik
29,00 zł 26,50 zł
szt.
Tempeh naturalny BIO 200g Merapi
Tempeh naturalny BIO 200g Merapi
11,90 zł 10,50 zł
szt
Aloes sok 330ml BIO Medicura
Aloes sok 330ml BIO Medicura
14,00 zł 12,90 zł
szt.
Mozzarella wegańska bezglutenowa BIO 170g Lord of Tofu
Mozzarella wegańska bezglutenowa BIO 170g Lord of Tofu
12,00 zł 11,50 zł
szt.
Sos Tamari Strong bezglut. BIO 250ml Lima
Sos Tamari Strong bezglut. BIO 250ml Lima
22,20 zł 18,90 zł
szt.
Tempeh smażony BIO 180g Merapi
Tempeh smażony BIO 180g Merapi
13,90 zł 11,90 zł
szt
Producenci
Ptasie mleczko w nowej, kokosowej odsłonie z nasionami chia. 0
Ptasie mleczko w nowej, kokosowej odsłonie z nasionami chia.

Ptasie mleczko w nowej kokosowej odsłonie z nasionami chia.

Zdrowa wersja tego znanego smakołyku, tak samo delikatna, puszysta i rozpływająca się w ustach, lecz z sami zdrowymi składnikami. Znacie ten przepis?

Jeśli nie, zachęcamy do wypróbowania. To nasza kolejna udana inspiracja zaczerpnięta z bloga truetastehunters. Zobaczcie sami.

Czekolada:

- 1 puszka mleka kokosowego – 400g

- 2 łyżki kakao

- 4 łyżki ksylitolu lub innego zdrowego słodzika

- cynamon, sól po szczypcie

- 2 łyżeczki agaru

Pianka:

- 1 puszka mleka kokosowego 400g

- 100 ml mleka roślinnego

- 4 łyżki nasion chia, szałwii hiszpańskiej

- 1 łyżka syropu z agawy, miody itp.

- 3 łyżki ksylitolu

- 1 łyżka ekstraktu z wanilii

- 1 i ½ łyżeczki agaru

 

W dwóch garnkach (jeden na czekoladę i jeden na piankę) mieszamy wszystkie składniki oprócz agaru. Podgrzewamy a po zagotowaniu dodajemy agar i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze 10 min.

Blachę 20x20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wylewamy pół masy czekoladowej. Naczynie odstawiamy do lodówki na ok. 5 min.

Po stężeniu czekolady, nakładamy na nią piankę. Odstawiamy do lodówki na ok. 15 min. Pozostałą część masy czekoladowej, ponownie podgrzewamy i mieszamy a po upływie 15 min. wykładamy na stężałą już piankę.

Całość przykrywamy i pozostawiamy w lodówce na ok. 3h. Teraz pozostaje tylko pokroić na mniejsze kawałki.

Smacznego.

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl