Promocje
Sałata Masłowa BIO 1 szt Polska
Sałata Masłowa BIO 1 szt Polska
7,00 zł 4,50 zł
szt.
Ser twaróg chudy BIO 200g Ekołukta
Ser twaróg chudy BIO 200g Ekołukta
5,20 zł 4,49 zł
szt.
Ser twaróg półtłusty BIO 200g Ekołukta
Ser twaróg półtłusty BIO 200g Ekołukta
5,20 zł 4,49 zł
szt.
Diatomit Ziemia okrzemkowa 1kg
Diatomit Ziemia okrzemkowa 1kg
59,99 zł 54,00 zł
szt.
Ser Mozzarella (1 duża kulka) BIO 125g Francia
Ser Mozzarella (1 duża kulka) BIO 125g Francia
5,89 zł 5,29 zł
szt.
Chipsy buraczane z solą morską BIO 75g De Rit
Chipsy buraczane z solą morską BIO 75g De Rit
13,19 zł 11,49 zł
szt.
Chipsy warzywne z rozmarynem BIO 75g De Rit
Chipsy warzywne z rozmarynem BIO 75g De Rit
13,19 zł 11,49 zł
szt.
Ser Parmezan BIO 200g Parmigiano Reggiano
Ser Parmezan BIO 200g Parmigiano Reggiano
24,99 zł 23,00 zł
szt.
Chipsy warzywne z solą morską BIO 75g De Rit
Chipsy warzywne z solą morską BIO 75g De Rit
13,19 zł 11,49 zł
szt.
Tampony ze 100% eko bawełny, Super 18 szt Gentle Day
Tampony ze 100% eko bawełny, Super 18 szt Gentle Day
19,39 zł 15,99 zł
szt.
Diatomit Ziemia okrzemkowa 500g
Diatomit Ziemia okrzemkowa 500g
39,99 zł 35,00 zł
szt.
Producenci
Ptasie mleczko w nowej, kokosowej odsłonie z nasionami chia. 0

Ptasie mleczko w nowej kokosowej odsłonie z nasionami chia.

Zdrowa wersja tego znanego smakołyku, tak samo delikatna, puszysta i rozpływająca się w ustach, lecz z sami zdrowymi składnikami. Znacie ten przepis?

Jeśli nie, zachęcamy do wypróbowania. To nasza kolejna udana inspiracja zaczerpnięta z bloga truetastehunters. Zobaczcie sami.

Czekolada:

- 1 puszka mleka kokosowego – 400g

- 2 łyżki kakao

- 4 łyżki ksylitolu lub innego zdrowego słodzika

- cynamon, sól po szczypcie

- 2 łyżeczki agaru

Pianka:

- 1 puszka mleka kokosowego 400g

- 100 ml mleka roślinnego

- 4 łyżki nasion chia, szałwii hiszpańskiej

- 1 łyżka syropu z agawy, miody itp.

- 3 łyżki ksylitolu

- 1 łyżka ekstraktu z wanilii

- 1 i ½ łyżeczki agaru

 

W dwóch garnkach (jeden na czekoladę i jeden na piankę) mieszamy wszystkie składniki oprócz agaru. Podgrzewamy a po zagotowaniu dodajemy agar i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze 10 min.

Blachę 20x20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wylewamy pół masy czekoladowej. Naczynie odstawiamy do lodówki na ok. 5 min.

Po stężeniu czekolady, nakładamy na nią piankę. Odstawiamy do lodówki na ok. 15 min. Pozostałą część masy czekoladowej, ponownie podgrzewamy i mieszamy a po upływie 15 min. wykładamy na stężałą już piankę.

Całość przykrywamy i pozostawiamy w lodówce na ok. 3h. Teraz pozostaje tylko pokroić na mniejsze kawałki.

Smacznego.

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa, kurier 9,99

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl