Promocje
Pchełki czekoladowe BIO 100g Biominki
Pchełki czekoladowe BIO 100g Biominki
12,00 zł 11,40 zł
szt
Żel oczyszczający dla dzieci EKO 500ml Cattier
Żel oczyszczający dla dzieci EKO 500ml Cattier
41,00 zł 36,90 zł
szt
Pieluszki  Maxi 7-14kg (50szt) Gron Balance
Pieluszki Maxi 7-14kg (50szt) Gron Balance
76,00 zł 71,90 zł
szt.
Syrop miodowy z tymiankiem i koprem wł. BIO 250g Hoyer
Syrop miodowy z tymiankiem i koprem wł. BIO 250g Hoyer
22,30 zł 20,99 zł
szt.
Miód Manuka MGO 100+ BIO 12 saszetek Hoyer
Miód Manuka MGO 100+ BIO 12 saszetek Hoyer
42,00 zł 39,99 zł
szt.
Kwas hialuronowy 1% żel 100ml Mohani
Kwas hialuronowy 1% żel 100ml Mohani
28,80 zł 24,90 zł
szt
Kwas hialuronowy trójaktywny żel 50ml Mohani
Kwas hialuronowy trójaktywny żel 50ml Mohani
62,00 zł 53,99 zł
szt
Skwalan z oliwek 100% 30ml Mohani - każdy typ cery
Skwalan z oliwek 100% 30ml Mohani - każdy typ cery
24,50 zł 21,50 zł
szt
Salami Milano BIO plastry 70g Primavera
Salami Milano BIO plastry 70g Primavera
16,30 zł 14,90 zł
szt.
Producenci
Ptasie mleczko w nowej, kokosowej odsłonie z nasionami chia. 0
Ptasie mleczko w nowej, kokosowej odsłonie z nasionami chia.

Ptasie mleczko w nowej kokosowej odsłonie z nasionami chia.

Zdrowa wersja tego znanego smakołyku, tak samo delikatna, puszysta i rozpływająca się w ustach, lecz z sami zdrowymi składnikami. Znacie ten przepis?

Jeśli nie, zachęcamy do wypróbowania. To nasza kolejna udana inspiracja zaczerpnięta z bloga truetastehunters. Zobaczcie sami.

Czekolada:

- 1 puszka mleka kokosowego – 400g

- 2 łyżki kakao

- 4 łyżki ksylitolu lub innego zdrowego słodzika

- cynamon, sól po szczypcie

- 2 łyżeczki agaru

Pianka:

- 1 puszka mleka kokosowego 400g

- 100 ml mleka roślinnego

- 4 łyżki nasion chia, szałwii hiszpańskiej

- 1 łyżka syropu z agawy, miody itp.

- 3 łyżki ksylitolu

- 1 łyżka ekstraktu z wanilii

- 1 i ½ łyżeczki agaru

 

W dwóch garnkach (jeden na czekoladę i jeden na piankę) mieszamy wszystkie składniki oprócz agaru. Podgrzewamy a po zagotowaniu dodajemy agar i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze 10 min.

Blachę 20x20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wylewamy pół masy czekoladowej. Naczynie odstawiamy do lodówki na ok. 5 min.

Po stężeniu czekolady, nakładamy na nią piankę. Odstawiamy do lodówki na ok. 15 min. Pozostałą część masy czekoladowej, ponownie podgrzewamy i mieszamy a po upływie 15 min. wykładamy na stężałą już piankę.

Całość przykrywamy i pozostawiamy w lodówce na ok. 3h. Teraz pozostaje tylko pokroić na mniejsze kawałki.

Smacznego.

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl