Promocje
Ser z ziołami i papryką świeży BIO Eko Kniaź
Ser z ziołami i papryką świeży BIO Eko Kniaź
74,00 zł 69,90 zł
kg
Ser z ziołami i czosnkiem świeży BIO Eko Kniaź
Ser z ziołami i czosnkiem świeży BIO Eko Kniaź
74,00 zł 69,90 zł
kg
Krążki ryżowe z rozmarynem BIO 50g Fiorentini
Krążki ryżowe z rozmarynem BIO 50g Fiorentini
3,60 zł 3,30 zł
szt.
Falafel BIO 240g Florentin
Falafel BIO 240g Florentin
17,50 zł 15,90 zł
szt.
Hummus BIO 200g Florentin
Hummus BIO 200g Florentin
14,40 zł 12,90 zł
szt.
Deser kokosowy mango-marakuja  BIO 130g Harvest Moon
Deser kokosowy mango-marakuja BIO 130g Harvest Moon
10,49 zł 9,90 zł
szt.
Deser kokosowy waniliowy  BIO 130g Harvest Moon
Deser kokosowy waniliowy BIO 130g Harvest Moon
10,49 zł 9,90 zł
szt.
Oliwa z oliwek BIO Extra Virgin 750ml J.Brochenin
Oliwa z oliwek BIO Extra Virgin 750ml J.Brochenin
36,00 zł 33,90 zł
szt.
Producenci
Ptasie mleczko w nowej, kokosowej odsłonie z nasionami chia. 0
Ptasie mleczko w nowej, kokosowej odsłonie z nasionami chia.

Ptasie mleczko w nowej kokosowej odsłonie z nasionami chia.

Zdrowa wersja tego znanego smakołyku, tak samo delikatna, puszysta i rozpływająca się w ustach, lecz z sami zdrowymi składnikami. Znacie ten przepis?

Jeśli nie, zachęcamy do wypróbowania. To nasza kolejna udana inspiracja zaczerpnięta z bloga truetastehunters. Zobaczcie sami.

Czekolada:

- 1 puszka mleka kokosowego – 400g

- 2 łyżki kakao

- 4 łyżki ksylitolu lub innego zdrowego słodzika

- cynamon, sól po szczypcie

- 2 łyżeczki agaru

Pianka:

- 1 puszka mleka kokosowego 400g

- 100 ml mleka roślinnego

- 4 łyżki nasion chia, szałwii hiszpańskiej

- 1 łyżka syropu z agawy, miody itp.

- 3 łyżki ksylitolu

- 1 łyżka ekstraktu z wanilii

- 1 i ½ łyżeczki agaru

 

W dwóch garnkach (jeden na czekoladę i jeden na piankę) mieszamy wszystkie składniki oprócz agaru. Podgrzewamy a po zagotowaniu dodajemy agar i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze 10 min.

Blachę 20x20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wylewamy pół masy czekoladowej. Naczynie odstawiamy do lodówki na ok. 5 min.

Po stężeniu czekolady, nakładamy na nią piankę. Odstawiamy do lodówki na ok. 15 min. Pozostałą część masy czekoladowej, ponownie podgrzewamy i mieszamy a po upływie 15 min. wykładamy na stężałą już piankę.

Całość przykrywamy i pozostawiamy w lodówce na ok. 3h. Teraz pozostaje tylko pokroić na mniejsze kawałki.

Smacznego.

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl