Promocje
Płyn do mycia naczyń 1l OnlyEco
Płyn do mycia naczyń 1l OnlyEco
17,60 zł 16,80 zł
szt.
Olej do gotowania i smażenia BIO 500 ml Bio Planete
Olej do gotowania i smażenia BIO 500 ml Bio Planete
17,20 zł 15,50 zł
szt.
Oliwa z oliwek Ext.Virgin BIO 500ml Bio Planete
Oliwa z oliwek Ext.Virgin BIO 500ml Bio Planete
27,80 zł 24,50 zł
szt.
Olej sezamowy Virgin BIO 500ml Bio Planete
Olej sezamowy Virgin BIO 500ml Bio Planete
33,90 zł 29,90 zł
szt
Ser smażony BIO 150g Frąckowiak
Ser smażony BIO 150g Frąckowiak
9,50 zł 8,90 zł
szt
Oliwa z oliwek BIO Extra Virgin 250ml Bio Levante
Oliwa z oliwek BIO Extra Virgin 250ml Bio Levante
18,50 zł 17,50 zł
szt.
Sól do zmywarek BIO 2kg Klar
Sól do zmywarek BIO 2kg Klar
17,50 zł 15,50 zł
szt.
Tabletki do zmywarek BIO 25 szt Klar
Tabletki do zmywarek BIO 25 szt Klar
25,50 zł 23,50 zł
szt.
Herbata Złoty Chai z kurkumą BIO 17x2g Yogi Tea
Herbata Złoty Chai z kurkumą BIO 17x2g Yogi Tea
14,50 zł 13,20 zł
szt
Producenci
Ptasie mleczko w nowej, kokosowej odsłonie z nasionami chia. 0
Ptasie mleczko w nowej, kokosowej odsłonie z nasionami chia.

Ptasie mleczko w nowej kokosowej odsłonie z nasionami chia.

Zdrowa wersja tego znanego smakołyku, tak samo delikatna, puszysta i rozpływająca się w ustach, lecz z sami zdrowymi składnikami. Znacie ten przepis?

Jeśli nie, zachęcamy do wypróbowania. To nasza kolejna udana inspiracja zaczerpnięta z bloga truetastehunters. Zobaczcie sami.

Czekolada:

- 1 puszka mleka kokosowego – 400g

- 2 łyżki kakao

- 4 łyżki ksylitolu lub innego zdrowego słodzika

- cynamon, sól po szczypcie

- 2 łyżeczki agaru

Pianka:

- 1 puszka mleka kokosowego 400g

- 100 ml mleka roślinnego

- 4 łyżki nasion chia, szałwii hiszpańskiej

- 1 łyżka syropu z agawy, miody itp.

- 3 łyżki ksylitolu

- 1 łyżka ekstraktu z wanilii

- 1 i ½ łyżeczki agaru

 

W dwóch garnkach (jeden na czekoladę i jeden na piankę) mieszamy wszystkie składniki oprócz agaru. Podgrzewamy a po zagotowaniu dodajemy agar i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze 10 min.

Blachę 20x20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wylewamy pół masy czekoladowej. Naczynie odstawiamy do lodówki na ok. 5 min.

Po stężeniu czekolady, nakładamy na nią piankę. Odstawiamy do lodówki na ok. 15 min. Pozostałą część masy czekoladowej, ponownie podgrzewamy i mieszamy a po upływie 15 min. wykładamy na stężałą już piankę.

Całość przykrywamy i pozostawiamy w lodówce na ok. 3h. Teraz pozostaje tylko pokroić na mniejsze kawałki.

Smacznego.

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl