Promocje
Masło klarowane Ghee BIO 480g Finck Ayurveda
Masło klarowane Ghee BIO 480g Finck Ayurveda
59,00 zł 55,90 zł
szt.
Lizaki okrągłe pomarańczowe BIO 7 szt Candy Tree
Lizaki okrągłe pomarańczowe BIO 7 szt Candy Tree
10,70 zł 8,90 zł
szt.
Syrop żurawinowy BIO 250ml Bio Food
Syrop żurawinowy BIO 250ml Bio Food
12,80 zł 11,30 zł
szt
Herbata dla dzieci urologiczna BIO 20x1,5g Apotheke
Herbata dla dzieci urologiczna BIO 20x1,5g Apotheke
6,50 zł 5,60 zł
szt.
Napój kokosowy BIO 1l Dr Martins
Napój kokosowy BIO 1l Dr Martins
11,00 zł 9,80 zł
szt.
Syrop z bzu czarnego BIO 250ml Bio Food
Syrop z bzu czarnego BIO 250ml Bio Food
12,00 zł 10,90 zł
szt
Oliwa z oliwek dla dzieci Ext.Virgin BIO 250ml Gabro
Oliwa z oliwek dla dzieci Ext.Virgin BIO 250ml Gabro
22,49 zł 19,90 zł
szt
Masło klarowane Ghee BIO 220g Finck Ayurveda
Masło klarowane Ghee BIO 220g Finck Ayurveda
30,50 zł 28,50 zł
szt.
Syrop malinowy słodzony agawą BIO 250ml Bio Food
Syrop malinowy słodzony agawą BIO 250ml Bio Food
14,49 zł 13,50 zł
szt
Producenci
Ptasie mleczko w nowej, kokosowej odsłonie z nasionami chia. 0
Ptasie mleczko w nowej, kokosowej odsłonie z nasionami chia.

Ptasie mleczko w nowej kokosowej odsłonie z nasionami chia.

Zdrowa wersja tego znanego smakołyku, tak samo delikatna, puszysta i rozpływająca się w ustach, lecz z sami zdrowymi składnikami. Znacie ten przepis?

Jeśli nie, zachęcamy do wypróbowania. To nasza kolejna udana inspiracja zaczerpnięta z bloga truetastehunters. Zobaczcie sami.

Czekolada:

- 1 puszka mleka kokosowego – 400g

- 2 łyżki kakao

- 4 łyżki ksylitolu lub innego zdrowego słodzika

- cynamon, sól po szczypcie

- 2 łyżeczki agaru

Pianka:

- 1 puszka mleka kokosowego 400g

- 100 ml mleka roślinnego

- 4 łyżki nasion chia, szałwii hiszpańskiej

- 1 łyżka syropu z agawy, miody itp.

- 3 łyżki ksylitolu

- 1 łyżka ekstraktu z wanilii

- 1 i ½ łyżeczki agaru

 

W dwóch garnkach (jeden na czekoladę i jeden na piankę) mieszamy wszystkie składniki oprócz agaru. Podgrzewamy a po zagotowaniu dodajemy agar i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze 10 min.

Blachę 20x20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wylewamy pół masy czekoladowej. Naczynie odstawiamy do lodówki na ok. 5 min.

Po stężeniu czekolady, nakładamy na nią piankę. Odstawiamy do lodówki na ok. 15 min. Pozostałą część masy czekoladowej, ponownie podgrzewamy i mieszamy a po upływie 15 min. wykładamy na stężałą już piankę.

Całość przykrywamy i pozostawiamy w lodówce na ok. 3h. Teraz pozostaje tylko pokroić na mniejsze kawałki.

Smacznego.

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl