Promocje
Herbata na odporność BIO 17x2g Yogi Tea
Herbata na odporność BIO 17x2g Yogi Tea
15,30 zł 14,50 zł
szt
Czarny czosnek BIO 1szt  Przetwory z natury
Czarny czosnek BIO 1szt Przetwory z natury
12,50 zł 9,50 zł
szt
Agrest 80%  bez cukru BIO 260ml Sad Danków
Agrest 80% bez cukru BIO 260ml Sad Danków
12,90 zł 12,20 zł
szt
Margaryna Extra BIO 250g Vitaquell
Margaryna Extra BIO 250g Vitaquell
11,00 zł 9,99 zł
szt.
Sos Remoulade (tatarski) BIO 250ml Vitaquell
Sos Remoulade (tatarski) BIO 250ml Vitaquell
13,50 zł 11,90 zł
szt.
Chusteczki bambusowe kieszonkowe 8x 8 szt Zuzii
Chusteczki bambusowe kieszonkowe 8x 8 szt Zuzii
6,90 zł 6,30 zł
szt.
Olej kokosowy bezwonny BIO 400ml BIO PLANETE
Olej kokosowy bezwonny BIO 400ml BIO PLANETE
24,20 zł 22,90 zł
szt
Olej kokosowy bezwonny BIO 950ml Bio Planete
Olej kokosowy bezwonny BIO 950ml Bio Planete
48,50 zł 44,50 zł
szt.
Producenci
Ptasie mleczko w nowej, kokosowej odsłonie z nasionami chia. 0
Ptasie mleczko w nowej, kokosowej odsłonie z nasionami chia.

Ptasie mleczko w nowej kokosowej odsłonie z nasionami chia.

Zdrowa wersja tego znanego smakołyku, tak samo delikatna, puszysta i rozpływająca się w ustach, lecz z sami zdrowymi składnikami. Znacie ten przepis?

Jeśli nie, zachęcamy do wypróbowania. To nasza kolejna udana inspiracja zaczerpnięta z bloga truetastehunters. Zobaczcie sami.

Czekolada:

- 1 puszka mleka kokosowego – 400g

- 2 łyżki kakao

- 4 łyżki ksylitolu lub innego zdrowego słodzika

- cynamon, sól po szczypcie

- 2 łyżeczki agaru

Pianka:

- 1 puszka mleka kokosowego 400g

- 100 ml mleka roślinnego

- 4 łyżki nasion chia, szałwii hiszpańskiej

- 1 łyżka syropu z agawy, miody itp.

- 3 łyżki ksylitolu

- 1 łyżka ekstraktu z wanilii

- 1 i ½ łyżeczki agaru

 

W dwóch garnkach (jeden na czekoladę i jeden na piankę) mieszamy wszystkie składniki oprócz agaru. Podgrzewamy a po zagotowaniu dodajemy agar i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze 10 min.

Blachę 20x20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wylewamy pół masy czekoladowej. Naczynie odstawiamy do lodówki na ok. 5 min.

Po stężeniu czekolady, nakładamy na nią piankę. Odstawiamy do lodówki na ok. 15 min. Pozostałą część masy czekoladowej, ponownie podgrzewamy i mieszamy a po upływie 15 min. wykładamy na stężałą już piankę.

Całość przykrywamy i pozostawiamy w lodówce na ok. 3h. Teraz pozostaje tylko pokroić na mniejsze kawałki.

Smacznego.

Komentarze do wpisu (0)

 

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl