Promocje
Śliwkowe Czekolove 120g Małe Szczęścia
Śliwkowe Czekolove 120g Małe Szczęścia
14,00 zł 11,60 zł
szt
Syrop z agawy  malinowy BIO 350g Maya Gold
Syrop z agawy malinowy BIO 350g Maya Gold
18,99 zł 17,50 zł
szt.
Jaja kury zielononóżki M BIO 10 szt Bio Planet
Jaja kury zielononóżki M BIO 10 szt Bio Planet
17,99 zł 15,50 zł
szt.
Ser Parmezan BIO 200g Parmigiano Reggiano
Ser Parmezan BIO 200g Parmigiano Reggiano
24,99 zł 23,99 zł
szt.
Algi - wodorosty Kombu BIO 100g Porto Muinos
Algi - wodorosty Kombu BIO 100g Porto Muinos
38,00 zł 34,50 zł
szt.
Deser sojowy z mango i kokosem BIO 4x100g Sojade
Deser sojowy z mango i kokosem BIO 4x100g Sojade
12,59 zł 10,50 zł
szt.
Deser sojowy waniliowy bezglut. BIO 2x100g Sojade
Deser sojowy waniliowy bezglut. BIO 2x100g Sojade
6,99 zł 5,79 zł
szt.
Sos sojowy BIO 150ml Solida Food
Sos sojowy BIO 150ml Solida Food
6,99 zł 5,99 zł
szt.
Ocet jabłkowy niefiltrowany BIO 500 ml Alce Nero
Ocet jabłkowy niefiltrowany BIO 500 ml Alce Nero
11,29 zł 9,50 zł
szt.
Syrop z agawy ciemny BIO 350g (250ml) Maya Gold
Syrop z agawy ciemny BIO 350g (250ml) Maya Gold
15,79 zł 14,50 zł
szt.
Syrop z agawy  jasny BIO 350g (250ml) Maya Gold
Syrop z agawy jasny BIO 350g (250ml) Maya Gold
15,79 zł 14,50 zł
szt.
Producenci
Ptasie mleczko w nowej, kokosowej odsłonie z nasionami chia. 0

Ptasie mleczko w nowej kokosowej odsłonie z nasionami chia.

Zdrowa wersja tego znanego smakołyku, tak samo delikatna, puszysta i rozpływająca się w ustach, lecz z sami zdrowymi składnikami. Znacie ten przepis?

Jeśli nie, zachęcamy do wypróbowania. To nasza kolejna udana inspiracja zaczerpnięta z bloga truetastehunters. Zobaczcie sami.

Czekolada:

- 1 puszka mleka kokosowego – 400g

- 2 łyżki kakao

- 4 łyżki ksylitolu lub innego zdrowego słodzika

- cynamon, sól po szczypcie

- 2 łyżeczki agaru

Pianka:

- 1 puszka mleka kokosowego 400g

- 100 ml mleka roślinnego

- 4 łyżki nasion chia, szałwii hiszpańskiej

- 1 łyżka syropu z agawy, miody itp.

- 3 łyżki ksylitolu

- 1 łyżka ekstraktu z wanilii

- 1 i ½ łyżeczki agaru

 

W dwóch garnkach (jeden na czekoladę i jeden na piankę) mieszamy wszystkie składniki oprócz agaru. Podgrzewamy a po zagotowaniu dodajemy agar i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze 10 min.

Blachę 20x20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wylewamy pół masy czekoladowej. Naczynie odstawiamy do lodówki na ok. 5 min.

Po stężeniu czekolady, nakładamy na nią piankę. Odstawiamy do lodówki na ok. 15 min. Pozostałą część masy czekoladowej, ponownie podgrzewamy i mieszamy a po upływie 15 min. wykładamy na stężałą już piankę.

Całość przykrywamy i pozostawiamy w lodówce na ok. 3h. Teraz pozostaje tylko pokroić na mniejsze kawałki.

Smacznego.

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa, kurier 9,99

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl