Agar Agar BIO 60g Rapunzel
Opis
Agar-agar w zimnej wodzie pęcznieje, natomiast dobrze rozpuszcza się w wodzie o temperaturze ok. 90-100 °C, a zestala się, tworząc rodzaj żelu w 40-50 °C.Agar-agar wytwarzany jest z krasnorostów (Rhodophyta), wydobywanych głównie u wybrzeży Japonii (często pozyskiwanych z podwodnych plantacji).
Ponieważ wodorosty są bogatym źródłem minerałów i witamin, agar dostarcza dużej porcji składników odżywczych, a nie jest trawiony przez enzymy.
Przewyższa żelatynę pochodzenia zwierzęcego, ponieważ jest niskokaloryczny, ma delikatniejszą strukturę i nie zmienia konsystencji. Jest lekkostrawny, dlatego zaleca się go w szczególności ludziom chorym i dzieciom.
Skład: agar agar bio 100%
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna - 775 kJ / 191 kcal
tłuszcz - 0,30 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0,30 g
węglowodany - 10,00 g
w tym cukry - 0,50 g
białko - 2,00 g
sól - 3,13 g
błonnik - 70,00 g
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.