BANAN PUFFINGOWANY BIO 15 g - PUFFINS
Kod produktu: 5901685102674
Opis
100 % suszone kawałki banana ekologicznego.
OPIS
Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki – zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw – jest to tzw. efekt “puffingu”.
Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
zachowane są składniki aktywne biologicznie
suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.
Doskonały dodatek do musli, smoothie czy jako przekąska w ciągu dnia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1521 kJ/358 kcal
Tłuszcz: <0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 81 g
w tym cukry: 70 g
Białko: 4,0 g
Sól: 0 g
UWAGA
Pomimo wysokich standardów jakości, w naturalny sposób mogą występować twarde struktury.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- CERTYFIKAT BIO
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ CUKRU (w składnikach):
- BEZ CUKRU (w składnikach)
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES:
- MICROFOOD S.A., BOLESŁAWA ŚMIAŁEGO 1, 63-500 OSTRZESZÓW
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.