Promocje
Chleb gryczany BIO 350g Piekarnia Gzik
Chleb gryczany BIO 350g Piekarnia Gzik
11,50 zł 10,50 zł
szt
Chleb jaglany BIO 400g Piekarnia Gzik
Chleb jaglany BIO 400g Piekarnia Gzik
12,00 zł 11,00 zł
szt.
Olej kokosowy bezwonny BIO 950ml Bio Planete
Olej kokosowy bezwonny BIO 950ml Bio Planete
48,50 zł 44,90 zł
szt.
Sok jabłkowy 1,5l z kranikiem BIO Bio Food
Sok jabłkowy 1,5l z kranikiem BIO Bio Food
15,90 zł 15,10 zł
szt.
Diatomit Ziemia okrzemkowa 1kg
Diatomit Ziemia okrzemkowa 1kg
62,50 zł 59,90 zł
szt.
Ser Parmezan BIO 200g Parmigiano Reggiano
Ser Parmezan BIO 200g Parmigiano Reggiano
32,20 zł 28,99 zł
szt.
Płyn do mycia naczyń 1l OnlyEco
Płyn do mycia naczyń 1l OnlyEco
17,70 zł 16,99 zł
szt.
Płyn do mycia naczyń hipoalergiczny 1l OnlyEco
Płyn do mycia naczyń hipoalergiczny 1l OnlyEco
17,70 zł 16,99 zł
szt.
Płyn do mycia kuchni 0,5l OnlyEco
Płyn do mycia kuchni 0,5l OnlyEco
18,00 zł 15,60 zł
szt
Płyn do mycia łazienek 0,5l OnlyEco
Płyn do mycia łazienek 0,5l OnlyEco
18,00 zł 15,60 zł
szt
Sok z aronii 500ml BIO Bio Planet
Sok z aronii 500ml BIO Bio Planet
11,50 zł 10,30 zł
szt
Producenci
Prokonsumencki

  

Mieszanka do wypieku chleba BIO bezgl. 0,5kg Probio

Dostępność: Dostępny
Wysyłka w: 3 -5 dni roboczych
Cena: 15,50 zł 15.50
ilość szt.
Zyskujesz 15 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Probio
Kod produktu: 8595582417794

Opis

Ekologiczna, bezglutenowa sypka mieszanka do przygotowania chleba.

SKŁAD: skrobia kukurydziana*, pełnoziarnista mąka z sorgo*, mąka z sorgo*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany, mąka ryżowa*, sól morska, łuska babki jajowatej*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1497 kJ / 358 kcal
Tłuszcz: 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 66 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 6 g
Białko: 7,2 g
Sól: 2,5 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyjąć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.

Wypiekacz do chleba: W 750 ml letniej wody rozpuścić 14 g drożdzy i wsypać 500 g mieszanki. Wybrać szybki program i piec 2 godz.

INFORMACJA ALERGENNA
Możliwa obecność nasion sezamu

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.

 


 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl