Soja BIO 400g Bio Planet
Opis
Soja to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Po raz pierwszy soja została opisana w chińskich rękopisach już w 2800 roku p.n.e. Ze względu na szerokie zastosowanie oraz właściwości odżywcze została okrzyknięta "mięsem" Chin. Soja doskonale smakuje w daniach jednogarnkowych, a także pod postacią kiełków. Ziarno soi stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej. Jest bogatym źródłem białka i tłuszczu oraz błonnika pokarmowego. Ponadto zawiera wiele soli mineralnych i bioaktywnych składników - lecytynę i izoflawony. Ten ostatni składnik doskonale zmniejsza dolegliwości występujące u kobiet w okresie menopauzy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 8 godzin soję, gotować w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2,5 (1 porcja soi na 2,5 porcje wody) ok. 60 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1783 kJ / 427 kcal
Tłuszcz - 20 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,9 g
Węglowodany - 21 g,
w tym cukry - 7,3 g
Białko - 36 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam.
Kraj producenta: Polska
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.