Promocje
Olej z konopi Virgin  250ml Efavit - data 21.09
Olej z konopi Virgin 250ml Efavit - data 21.09
24,99 zł 16,50 zł
szt
Ciasto marchewkowe BIO 500g Piekarnia Gzik
Ciasto marchewkowe BIO 500g Piekarnia Gzik
27,50 zł 24,50 zł
szt.
Sernik razowy BIO 500g Piekarnia Gzik
Sernik razowy BIO 500g Piekarnia Gzik
29,00 zł 26,50 zł
szt.
Tempeh naturalny BIO 200g Merapi
Tempeh naturalny BIO 200g Merapi
11,90 zł 10,50 zł
szt
Aloes sok 330ml BIO Medicura
Aloes sok 330ml BIO Medicura
14,00 zł 12,90 zł
szt.
Mozzarella wegańska bezglutenowa BIO 170g Lord of Tofu
Mozzarella wegańska bezglutenowa BIO 170g Lord of Tofu
12,00 zł 11,50 zł
szt.
Sos Tamari Strong bezglut. BIO 250ml Lima
Sos Tamari Strong bezglut. BIO 250ml Lima
22,20 zł 18,90 zł
szt.
Tempeh smażony BIO 180g Merapi
Tempeh smażony BIO 180g Merapi
13,90 zł 11,90 zł
szt
Producenci
Bezglutenowa pasta z orzechów nerkowca i suszonych pomidorów 0
Bezglutenowa pasta z orzechów nerkowca i suszonych pomidorów

Pasta z orzechów nerkowca chodziła mi po głowie już od jakiegoś czasu, aż tu na blogu truetastehunters (który pozdrawiamy) pojawił się przepis na pastę z nerkowców, suszonych pomidorów i maku (bez glutenu). Zatem nie pozostało nic tylko skorzystać i wypróbować go na własnym podniebieniu.

Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania – wszyscy domownicy zgodnie i jednogłośnie stwierdzili, że to najlepsza z past jaką dotąd próbowali. Wyborny smak suszonych pomidorów miesza się z nutką subtelnych orzechów, całość przeszyta delikatnym smakiem czosnku i do tego chrupiący mak – palce lizać.

Myślę, że pasta ta ma jeszcze jedną fantastyczną zaletę, czosnek i cytryna są idealne do samoobrony przed jesiennym przeziębieniem.

Przepis (źródło: http://truetastehunters.blogspot.com/2015/10/pasta-z-nerkowcow-suszonych-pomidorow-i.html)

  • 2 czubate łyżki maku
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 200 g suszonych pomidorów w oleju
  • 1 duże jabłko (ok. 250 g)
  • 3/4 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz

 

  1. Mak wsypuję na gęste sito i przelewam wrzątkiem.
  2. Do malaksera wkładam nerkowce, suszone pomidory, obrane i pokrojone w kostkę jabłko, drobno pokrojoną natkę pietruszki, sok z cytryny i obrany ząbek czosnku. Wszystko blenduję na gładką masę. Gdyby masa była za sucha - dodaję odrobinę oleju z pomidorów.
  3. Masę przekładam do miski. Dodaję mak, mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam pieprzem (soli już nie trzeba - same pomidory są dosyć słone).

 

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl