Promocje
Ser z ziołami i papryką świeży BIO Eko Kniaź
Ser z ziołami i papryką świeży BIO Eko Kniaź
74,00 zł 69,90 zł
kg
Ser z ziołami i czosnkiem świeży BIO Eko Kniaź
Ser z ziołami i czosnkiem świeży BIO Eko Kniaź
74,00 zł 69,90 zł
kg
Krążki ryżowe z rozmarynem BIO 50g Fiorentini
Krążki ryżowe z rozmarynem BIO 50g Fiorentini
3,60 zł 3,30 zł
szt.
Falafel BIO 240g Florentin
Falafel BIO 240g Florentin
17,50 zł 15,90 zł
szt.
Hummus BIO 200g Florentin
Hummus BIO 200g Florentin
14,40 zł 12,90 zł
szt.
Deser kokosowy mango-marakuja  BIO 130g Harvest Moon
Deser kokosowy mango-marakuja BIO 130g Harvest Moon
10,49 zł 9,90 zł
szt.
Deser kokosowy waniliowy  BIO 130g Harvest Moon
Deser kokosowy waniliowy BIO 130g Harvest Moon
10,49 zł 9,90 zł
szt.
Oliwa z oliwek BIO Extra Virgin 750ml J.Brochenin
Oliwa z oliwek BIO Extra Virgin 750ml J.Brochenin
36,00 zł 33,90 zł
szt.
Producenci
Bezglutenowa pasta z orzechów nerkowca i suszonych pomidorów 0
Bezglutenowa pasta z orzechów nerkowca i suszonych pomidorów

Pasta z orzechów nerkowca chodziła mi po głowie już od jakiegoś czasu, aż tu na blogu truetastehunters (który pozdrawiamy) pojawił się przepis na pastę z nerkowców, suszonych pomidorów i maku (bez glutenu). Zatem nie pozostało nic tylko skorzystać i wypróbować go na własnym podniebieniu.

Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania – wszyscy domownicy zgodnie i jednogłośnie stwierdzili, że to najlepsza z past jaką dotąd próbowali. Wyborny smak suszonych pomidorów miesza się z nutką subtelnych orzechów, całość przeszyta delikatnym smakiem czosnku i do tego chrupiący mak – palce lizać.

Myślę, że pasta ta ma jeszcze jedną fantastyczną zaletę, czosnek i cytryna są idealne do samoobrony przed jesiennym przeziębieniem.

Przepis (źródło: http://truetastehunters.blogspot.com/2015/10/pasta-z-nerkowcow-suszonych-pomidorow-i.html)

  • 2 czubate łyżki maku
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 200 g suszonych pomidorów w oleju
  • 1 duże jabłko (ok. 250 g)
  • 3/4 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz

 

  1. Mak wsypuję na gęste sito i przelewam wrzątkiem.
  2. Do malaksera wkładam nerkowce, suszone pomidory, obrane i pokrojone w kostkę jabłko, drobno pokrojoną natkę pietruszki, sok z cytryny i obrany ząbek czosnku. Wszystko blenduję na gładką masę. Gdyby masa była za sucha - dodaję odrobinę oleju z pomidorów.
  3. Masę przekładam do miski. Dodaję mak, mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam pieprzem (soli już nie trzeba - same pomidory są dosyć słone).

 

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl