Promocje
Herbata na odporność BIO 17x2g Yogi Tea
Herbata na odporność BIO 17x2g Yogi Tea
15,30 zł 14,50 zł
szt
Czarny czosnek BIO 1szt  Przetwory z natury
Czarny czosnek BIO 1szt Przetwory z natury
12,50 zł 9,50 zł
szt
Agrest 80%  bez cukru BIO 260ml Sad Danków
Agrest 80% bez cukru BIO 260ml Sad Danków
12,90 zł 12,20 zł
szt
Margaryna Extra BIO 250g Vitaquell
Margaryna Extra BIO 250g Vitaquell
11,00 zł 9,99 zł
szt.
Sos Remoulade (tatarski) BIO 250ml Vitaquell
Sos Remoulade (tatarski) BIO 250ml Vitaquell
13,50 zł 11,90 zł
szt.
Chusteczki bambusowe kieszonkowe 8x 8 szt Zuzii
Chusteczki bambusowe kieszonkowe 8x 8 szt Zuzii
6,90 zł 6,30 zł
szt.
Olej kokosowy bezwonny BIO 400ml BIO PLANETE
Olej kokosowy bezwonny BIO 400ml BIO PLANETE
24,20 zł 22,90 zł
szt
Olej kokosowy bezwonny BIO 950ml Bio Planete
Olej kokosowy bezwonny BIO 950ml Bio Planete
48,50 zł 44,50 zł
szt.
Producenci
Bezglutenowa pasta z orzechów nerkowca i suszonych pomidorów 0
Bezglutenowa pasta z orzechów nerkowca i suszonych pomidorów

Pasta z orzechów nerkowca chodziła mi po głowie już od jakiegoś czasu, aż tu na blogu truetastehunters (który pozdrawiamy) pojawił się przepis na pastę z nerkowców, suszonych pomidorów i maku (bez glutenu). Zatem nie pozostało nic tylko skorzystać i wypróbować go na własnym podniebieniu.

Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania – wszyscy domownicy zgodnie i jednogłośnie stwierdzili, że to najlepsza z past jaką dotąd próbowali. Wyborny smak suszonych pomidorów miesza się z nutką subtelnych orzechów, całość przeszyta delikatnym smakiem czosnku i do tego chrupiący mak – palce lizać.

Myślę, że pasta ta ma jeszcze jedną fantastyczną zaletę, czosnek i cytryna są idealne do samoobrony przed jesiennym przeziębieniem.

Przepis (źródło: http://truetastehunters.blogspot.com/2015/10/pasta-z-nerkowcow-suszonych-pomidorow-i.html)

  • 2 czubate łyżki maku
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 200 g suszonych pomidorów w oleju
  • 1 duże jabłko (ok. 250 g)
  • 3/4 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz

 

  1. Mak wsypuję na gęste sito i przelewam wrzątkiem.
  2. Do malaksera wkładam nerkowce, suszone pomidory, obrane i pokrojone w kostkę jabłko, drobno pokrojoną natkę pietruszki, sok z cytryny i obrany ząbek czosnku. Wszystko blenduję na gładką masę. Gdyby masa była za sucha - dodaję odrobinę oleju z pomidorów.
  3. Masę przekładam do miski. Dodaję mak, mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam pieprzem (soli już nie trzeba - same pomidory są dosyć słone).

 

Komentarze do wpisu (0)

 

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl