Promocje
Musli tropikalne BIO 600g Bio Planet
Musli tropikalne BIO 600g Bio Planet
20,30 zł 18,20 zł
szt.
Płatki kasztanowe BIO 300g Bio Planet
Płatki kasztanowe BIO 300g Bio Planet
23,00 zł 20,50 zł
szt
Camu camu sproszkowane BIO 150g Bio Planet
Camu camu sproszkowane BIO 150g Bio Planet
37,00 zł 33,90 zł
szt
Baobab sproszkowany BIO 150g Bio Planet
Baobab sproszkowany BIO 150g Bio Planet
18,90 zł 16,00 zł
szt
Płatki żytnie BIO 300g Bio Planet
Płatki żytnie BIO 300g Bio Planet
3,69 zł 3,20 zł
szt.
Płatki jęczmienne BIO 300g Bio Planet
Płatki jęczmienne BIO 300g Bio Planet
4,10 zł 3,50 zł
szt.
Napój sojowy naturalny BIO 1l Natumi
Napój sojowy naturalny BIO 1l Natumi
6,80 zł 5,80 zł
szt.
Fasola Adzuki w puszce BIO 400g Amaizin
Fasola Adzuki w puszce BIO 400g Amaizin
5,60 zł 4,90 zł
szt
Nektar gruszkowy BIO 200 ml ze słomką Alce Nero
Nektar gruszkowy BIO 200 ml ze słomką Alce Nero
3,20 zł 2,70 zł
szt.
Producenci
Bezglutenowa pasta z orzechów nerkowca i suszonych pomidorów 0
Bezglutenowa pasta z orzechów nerkowca i suszonych pomidorów

Pasta z orzechów nerkowca chodziła mi po głowie już od jakiegoś czasu, aż tu na blogu truetastehunters (który pozdrawiamy) pojawił się przepis na pastę z nerkowców, suszonych pomidorów i maku (bez glutenu). Zatem nie pozostało nic tylko skorzystać i wypróbować go na własnym podniebieniu.

Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania – wszyscy domownicy zgodnie i jednogłośnie stwierdzili, że to najlepsza z past jaką dotąd próbowali. Wyborny smak suszonych pomidorów miesza się z nutką subtelnych orzechów, całość przeszyta delikatnym smakiem czosnku i do tego chrupiący mak – palce lizać.

Myślę, że pasta ta ma jeszcze jedną fantastyczną zaletę, czosnek i cytryna są idealne do samoobrony przed jesiennym przeziębieniem.

Przepis (źródło: http://truetastehunters.blogspot.com/2015/10/pasta-z-nerkowcow-suszonych-pomidorow-i.html)

  • 2 czubate łyżki maku
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 200 g suszonych pomidorów w oleju
  • 1 duże jabłko (ok. 250 g)
  • 3/4 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz

 

  1. Mak wsypuję na gęste sito i przelewam wrzątkiem.
  2. Do malaksera wkładam nerkowce, suszone pomidory, obrane i pokrojone w kostkę jabłko, drobno pokrojoną natkę pietruszki, sok z cytryny i obrany ząbek czosnku. Wszystko blenduję na gładką masę. Gdyby masa była za sucha - dodaję odrobinę oleju z pomidorów.
  3. Masę przekładam do miski. Dodaję mak, mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam pieprzem (soli już nie trzeba - same pomidory są dosyć słone).

 

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl