Promocje
Udziec z kurczaka BIO Limeko
Udziec z kurczaka BIO Limeko
49,00 zł 44,00 zł
kg
Parówki drobiowe BIO  Limeko
Parówki drobiowe BIO Limeko
84,00 zł 50,00 zł
kg
Kiełbaski śniadaniowe drobiowe BIO Limeko
Kiełbaski śniadaniowe drobiowe BIO Limeko
101,00 zł 60,00 zł
kg
Podudzie z indyka BIO  ok.1kg Limeko
Podudzie z indyka BIO ok.1kg Limeko
48,00 zł 45,00 zł
kg
Kiełbasa drobiowa BIO  Limeko
Kiełbasa drobiowa BIO Limeko
94,00 zł 50,00 zł
kg
Filet z piersi kurczaka wędzony BIO Limeko
Filet z piersi kurczaka wędzony BIO Limeko
115,00 zł 75,00 zł
kg
Kozi serek twarogowy BIO 100g Bergerie
Kozi serek twarogowy BIO 100g Bergerie
8,39 zł 7,39 zł
szt.
Miso Hatcho (na bazie soi) BIO 300g Lima
Miso Hatcho (na bazie soi) BIO 300g Lima
26,00 zł 23,00 zł
szt.
Mleko 2%  BIO 0,9 L Jasienica
Mleko 2% BIO 0,9 L Jasienica
5,00 zł 4,60 zł
szt
Czekolada biała z wiśniami BIO 50g Cocoa Surovital
Czekolada biała z wiśniami BIO 50g Cocoa Surovital
10,29 zł 8,80 zł
szt.
Miso Shiro (na bazie ryżu) BIO 300g Lima
Miso Shiro (na bazie ryżu) BIO 300g Lima
34,49 zł 29,00 zł
szt.
Crunchy czekoladowe BIO 400g Bohlsener Muehle
Crunchy czekoladowe BIO 400g Bohlsener Muehle
13,19 zł 11,90 zł
szt.
Producenci
Bezglutenowa pasta z orzechów nerkowca i suszonych pomidorów 0

Pasta z orzechów nerkowca chodziła mi po głowie już od jakiegoś czasu, aż tu na blogu truetastehunters (który pozdrawiamy) pojawił się przepis na pastę z nerkowców, suszonych pomidorów i maku (bez glutenu). Zatem nie pozostało nic tylko skorzystać i wypróbować go na własnym podniebieniu.

Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania – wszyscy domownicy zgodnie i jednogłośnie stwierdzili, że to najlepsza z past jaką dotąd próbowali. Wyborny smak suszonych pomidorów miesza się z nutką subtelnych orzechów, całość przeszyta delikatnym smakiem czosnku i do tego chrupiący mak – palce lizać.

Myślę, że pasta ta ma jeszcze jedną fantastyczną zaletę, czosnek i cytryna są idealne do samoobrony przed jesiennym przeziębieniem.

Przepis (źródło: http://truetastehunters.blogspot.com/2015/10/pasta-z-nerkowcow-suszonych-pomidorow-i.html)

  • 2 czubate łyżki maku
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 200 g suszonych pomidorów w oleju
  • 1 duże jabłko (ok. 250 g)
  • 3/4 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz

 

  1. Mak wsypuję na gęste sito i przelewam wrzątkiem.
  2. Do malaksera wkładam nerkowce, suszone pomidory, obrane i pokrojone w kostkę jabłko, drobno pokrojoną natkę pietruszki, sok z cytryny i obrany ząbek czosnku. Wszystko blenduję na gładką masę. Gdyby masa była za sucha - dodaję odrobinę oleju z pomidorów.
  3. Masę przekładam do miski. Dodaję mak, mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam pieprzem (soli już nie trzeba - same pomidory są dosyć słone).

 

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa, kurier 9,99

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl