Promocje
Sałata Masłowa BIO 1 szt Polska
Sałata Masłowa BIO 1 szt Polska
7,00 zł 4,50 zł
szt.
Ser Mozzarella (1 duża kulka) BIO 125g Francia
Ser Mozzarella (1 duża kulka) BIO 125g Francia
5,89 zł 5,29 zł
szt.
Chipsy buraczane z solą morską BIO 75g De Rit
Chipsy buraczane z solą morską BIO 75g De Rit
13,19 zł 11,49 zł
szt.
Chipsy warzywne z rozmarynem BIO 75g De Rit
Chipsy warzywne z rozmarynem BIO 75g De Rit
13,19 zł 11,49 zł
szt.
Ser Parmezan BIO 200g Parmigiano Reggiano
Ser Parmezan BIO 200g Parmigiano Reggiano
24,99 zł 23,00 zł
szt.
Chipsy warzywne z solą morską BIO 75g De Rit
Chipsy warzywne z solą morską BIO 75g De Rit
13,19 zł 11,49 zł
szt.
Tampony ze 100% eko bawełny, Super 18 szt Gentle Day
Tampony ze 100% eko bawełny, Super 18 szt Gentle Day
19,39 zł 15,99 zł
szt.
Diatomit Ziemia okrzemkowa 500g
Diatomit Ziemia okrzemkowa 500g
39,99 zł 35,00 zł
szt.
Ser Mozzarella (12 kulek) BIO 250g Francia
Ser Mozzarella (12 kulek) BIO 250g Francia
11,49 zł 9,99 zł
szt.
Producenci
Bezglutenowa pasta z orzechów nerkowca i suszonych pomidorów 0

Pasta z orzechów nerkowca chodziła mi po głowie już od jakiegoś czasu, aż tu na blogu truetastehunters (który pozdrawiamy) pojawił się przepis na pastę z nerkowców, suszonych pomidorów i maku (bez glutenu). Zatem nie pozostało nic tylko skorzystać i wypróbować go na własnym podniebieniu.

Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania – wszyscy domownicy zgodnie i jednogłośnie stwierdzili, że to najlepsza z past jaką dotąd próbowali. Wyborny smak suszonych pomidorów miesza się z nutką subtelnych orzechów, całość przeszyta delikatnym smakiem czosnku i do tego chrupiący mak – palce lizać.

Myślę, że pasta ta ma jeszcze jedną fantastyczną zaletę, czosnek i cytryna są idealne do samoobrony przed jesiennym przeziębieniem.

Przepis (źródło: http://truetastehunters.blogspot.com/2015/10/pasta-z-nerkowcow-suszonych-pomidorow-i.html)

  • 2 czubate łyżki maku
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 200 g suszonych pomidorów w oleju
  • 1 duże jabłko (ok. 250 g)
  • 3/4 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz

 

  1. Mak wsypuję na gęste sito i przelewam wrzątkiem.
  2. Do malaksera wkładam nerkowce, suszone pomidory, obrane i pokrojone w kostkę jabłko, drobno pokrojoną natkę pietruszki, sok z cytryny i obrany ząbek czosnku. Wszystko blenduję na gładką masę. Gdyby masa była za sucha - dodaję odrobinę oleju z pomidorów.
  3. Masę przekładam do miski. Dodaję mak, mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam pieprzem (soli już nie trzeba - same pomidory są dosyć słone).

 

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa, kurier 9,99

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl