Promocje
Maca BIO 51g 90 szt Medicura
Maca BIO 51g 90 szt Medicura
23,00 zł 21,50 zł
szt.
Kawa ziarnista 100% Arabica BIO 500g Alce Nero
Kawa ziarnista 100% Arabica BIO 500g Alce Nero
42,50 zł 38,00 zł
szt
Masło klarowane Ghee BIO 480g Finck Ayurveda
Masło klarowane Ghee BIO 480g Finck Ayurveda
59,00 zł 55,90 zł
szt.
Lizaki okrągłe pomarańczowe BIO 7 szt Candy Tree
Lizaki okrągłe pomarańczowe BIO 7 szt Candy Tree
10,70 zł 8,90 zł
szt.
Syrop żurawinowy BIO 250ml Bio Food
Syrop żurawinowy BIO 250ml Bio Food
12,80 zł 11,30 zł
szt
Herbata dla dzieci urologiczna BIO 20x1,5g Apotheke
Herbata dla dzieci urologiczna BIO 20x1,5g Apotheke
6,50 zł 5,60 zł
szt.
Napój kokosowy BIO 1l Dr Martins
Napój kokosowy BIO 1l Dr Martins
11,00 zł 9,80 zł
szt.
Syrop z bzu czarnego BIO 250ml Bio Food
Syrop z bzu czarnego BIO 250ml Bio Food
12,00 zł 10,90 zł
szt
Oliwa z oliwek dla dzieci Ext.Virgin BIO 250ml Gabro
Oliwa z oliwek dla dzieci Ext.Virgin BIO 250ml Gabro
22,49 zł 19,90 zł
szt
Producenci
Bezglutenowa pasta z orzechów nerkowca i suszonych pomidorów 0
Bezglutenowa pasta z orzechów nerkowca i suszonych pomidorów

Pasta z orzechów nerkowca chodziła mi po głowie już od jakiegoś czasu, aż tu na blogu truetastehunters (który pozdrawiamy) pojawił się przepis na pastę z nerkowców, suszonych pomidorów i maku (bez glutenu). Zatem nie pozostało nic tylko skorzystać i wypróbować go na własnym podniebieniu.

Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania – wszyscy domownicy zgodnie i jednogłośnie stwierdzili, że to najlepsza z past jaką dotąd próbowali. Wyborny smak suszonych pomidorów miesza się z nutką subtelnych orzechów, całość przeszyta delikatnym smakiem czosnku i do tego chrupiący mak – palce lizać.

Myślę, że pasta ta ma jeszcze jedną fantastyczną zaletę, czosnek i cytryna są idealne do samoobrony przed jesiennym przeziębieniem.

Przepis (źródło: http://truetastehunters.blogspot.com/2015/10/pasta-z-nerkowcow-suszonych-pomidorow-i.html)

  • 2 czubate łyżki maku
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 200 g suszonych pomidorów w oleju
  • 1 duże jabłko (ok. 250 g)
  • 3/4 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz

 

  1. Mak wsypuję na gęste sito i przelewam wrzątkiem.
  2. Do malaksera wkładam nerkowce, suszone pomidory, obrane i pokrojone w kostkę jabłko, drobno pokrojoną natkę pietruszki, sok z cytryny i obrany ząbek czosnku. Wszystko blenduję na gładką masę. Gdyby masa była za sucha - dodaję odrobinę oleju z pomidorów.
  3. Masę przekładam do miski. Dodaję mak, mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam pieprzem (soli już nie trzeba - same pomidory są dosyć słone).

 

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl