Promocje
Pchełki czekoladowe BIO 100g Biominki
Pchełki czekoladowe BIO 100g Biominki
12,00 zł 11,40 zł
szt
Żel oczyszczający dla dzieci EKO 500ml Cattier
Żel oczyszczający dla dzieci EKO 500ml Cattier
41,00 zł 36,90 zł
szt
Pieluszki  Maxi 7-14kg (50szt) Gron Balance
Pieluszki Maxi 7-14kg (50szt) Gron Balance
76,00 zł 71,90 zł
szt.
Syrop miodowy z tymiankiem i koprem wł. BIO 250g Hoyer
Syrop miodowy z tymiankiem i koprem wł. BIO 250g Hoyer
22,30 zł 20,99 zł
szt.
Miód Manuka MGO 100+ BIO 12 saszetek Hoyer
Miód Manuka MGO 100+ BIO 12 saszetek Hoyer
42,00 zł 39,99 zł
szt.
Kwas hialuronowy 1% żel 100ml Mohani
Kwas hialuronowy 1% żel 100ml Mohani
28,80 zł 24,90 zł
szt
Kwas hialuronowy trójaktywny żel 50ml Mohani
Kwas hialuronowy trójaktywny żel 50ml Mohani
62,00 zł 53,99 zł
szt
Skwalan z oliwek 100% 30ml Mohani - każdy typ cery
Skwalan z oliwek 100% 30ml Mohani - każdy typ cery
24,50 zł 21,50 zł
szt
Salami Milano BIO plastry 70g Primavera
Salami Milano BIO plastry 70g Primavera
16,30 zł 14,90 zł
szt.
Producenci
Bezglutenowa pasta z orzechów nerkowca i suszonych pomidorów 0
Bezglutenowa pasta z orzechów nerkowca i suszonych pomidorów

Pasta z orzechów nerkowca chodziła mi po głowie już od jakiegoś czasu, aż tu na blogu truetastehunters (który pozdrawiamy) pojawił się przepis na pastę z nerkowców, suszonych pomidorów i maku (bez glutenu). Zatem nie pozostało nic tylko skorzystać i wypróbować go na własnym podniebieniu.

Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania – wszyscy domownicy zgodnie i jednogłośnie stwierdzili, że to najlepsza z past jaką dotąd próbowali. Wyborny smak suszonych pomidorów miesza się z nutką subtelnych orzechów, całość przeszyta delikatnym smakiem czosnku i do tego chrupiący mak – palce lizać.

Myślę, że pasta ta ma jeszcze jedną fantastyczną zaletę, czosnek i cytryna są idealne do samoobrony przed jesiennym przeziębieniem.

Przepis (źródło: http://truetastehunters.blogspot.com/2015/10/pasta-z-nerkowcow-suszonych-pomidorow-i.html)

  • 2 czubate łyżki maku
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 200 g suszonych pomidorów w oleju
  • 1 duże jabłko (ok. 250 g)
  • 3/4 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz

 

  1. Mak wsypuję na gęste sito i przelewam wrzątkiem.
  2. Do malaksera wkładam nerkowce, suszone pomidory, obrane i pokrojone w kostkę jabłko, drobno pokrojoną natkę pietruszki, sok z cytryny i obrany ząbek czosnku. Wszystko blenduję na gładką masę. Gdyby masa była za sucha - dodaję odrobinę oleju z pomidorów.
  3. Masę przekładam do miski. Dodaję mak, mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam pieprzem (soli już nie trzeba - same pomidory są dosyć słone).

 

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl