Promocje
Herbata Earl Grey Classic BIO 100g Lebensbaum
Herbata Earl Grey Classic BIO 100g Lebensbaum
29,70 zł 28,20 zł
szt.
Herbata zielona jaśminowa BIO 75 g - LEBENSBAUM
Herbata zielona jaśminowa BIO 75 g - LEBENSBAUM
25,00 zł 23,70 zł
szt.
Herbata zielona imbir-cytryna 20x2g  BIO Lebensbaum
Herbata zielona imbir-cytryna 20x2g BIO Lebensbaum
12,40 zł 11,80 zł
szt.
Herbata Rooibos Classic liściasta BIO 100g Lebensbaum
Herbata Rooibos Classic liściasta BIO 100g Lebensbaum
16,10 zł 15,30 zł
szt.
HERBATA CZARNA ASSAM LIŚCIASTA BIO 100 g - LEBENSBAUM
HERBATA CZARNA ASSAM LIŚCIASTA BIO 100 g - LEBENSBAUM
22,50 zł 21,40 zł
szt.
Herbata zielona Sencha BIO expr.(20x1,5g) Lebensbaum
Herbata zielona Sencha BIO expr.(20x1,5g) Lebensbaum
11,40 zł 10,80 zł
szt.
Herbata zielona Sencha BIO 75g Lebensbaum
Herbata zielona Sencha BIO 75g Lebensbaum
17,00 zł 16,80 zł
szt.
Producenci
Bezglutenowa pasta z orzechów nerkowca i suszonych pomidorów 0
Bezglutenowa pasta z orzechów nerkowca i suszonych pomidorów

Pasta z orzechów nerkowca chodziła mi po głowie już od jakiegoś czasu, aż tu na blogu truetastehunters (który pozdrawiamy) pojawił się przepis na pastę z nerkowców, suszonych pomidorów i maku (bez glutenu). Zatem nie pozostało nic tylko skorzystać i wypróbować go na własnym podniebieniu.

Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania – wszyscy domownicy zgodnie i jednogłośnie stwierdzili, że to najlepsza z past jaką dotąd próbowali. Wyborny smak suszonych pomidorów miesza się z nutką subtelnych orzechów, całość przeszyta delikatnym smakiem czosnku i do tego chrupiący mak – palce lizać.

Myślę, że pasta ta ma jeszcze jedną fantastyczną zaletę, czosnek i cytryna są idealne do samoobrony przed jesiennym przeziębieniem.

Przepis (źródło: http://truetastehunters.blogspot.com/2015/10/pasta-z-nerkowcow-suszonych-pomidorow-i.html)

  • 2 czubate łyżki maku
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 200 g suszonych pomidorów w oleju
  • 1 duże jabłko (ok. 250 g)
  • 3/4 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz

 

  1. Mak wsypuję na gęste sito i przelewam wrzątkiem.
  2. Do malaksera wkładam nerkowce, suszone pomidory, obrane i pokrojone w kostkę jabłko, drobno pokrojoną natkę pietruszki, sok z cytryny i obrany ząbek czosnku. Wszystko blenduję na gładką masę. Gdyby masa była za sucha - dodaję odrobinę oleju z pomidorów.
  3. Masę przekładam do miski. Dodaję mak, mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam pieprzem (soli już nie trzeba - same pomidory są dosyć słone).

 

Komentarze do wpisu (0)

 

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl