Ptasie mleczko w nowej kokosowej odsłonie z nasionami chia.
Zdrowa wersja tego znanego smakołyku, tak samo delikatna, puszysta i rozpływająca się w ustach, lecz z sami zdrowymi składnikami. Znacie ten przepis?
Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.
Dziś proponujemy coś na słodko.
Coś co możecie przygotować dosłownie w chwilę.
Jak wszyscy wiemy soczewica jest doskonałą alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Jak podaje fachowa literatura w 100 g ugotowanej soczewicy jest aż 9,02 g tego składnika odżywczego. Uwielbiamy soczewicę każdego koloru, w tym przepisie użyliśmy akurat czarnej soczewicy, może dlatego że wyglądu przypomina kawior.
Dziś, kolejny sprawdzony przepis zaczerpnięty z jednego z naszych ulubionych blogów truetastehunters, którym chcielibyśmy się z Wami podzielić. Burgery, kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami.
Pasta z orzechów nerkowca chodziła mi po głowie już od jakiegoś czasu, aż tu na blogu truetastehunters (który pozdrawiamy) pojawił się przepis na pastę z nerkowców, suszonych pomidorów i maku (bez glutenu). Zatem nie pozostało nic tylko skorzystać i wypróbować go na własnym podniebieniu.
Gryczane Brownie – pyszne, orzechowe, bardzo czekoladowe ciasto z nutką gryki.
Chrupiąca ciecierzyca - zdrowa przekąska, która z powodzeniem może zastąpić inne niezdrowe przekąski typu: chipsy, paluszki, popcorn. Pokaż dzieciom zdrową alternatywą.
Macie ochotę na zdrową przekąskę idealną na drugie śniadanie do pracy i szkoły? Poniżej przepis na ciasteczka z amarantusa ekspandowanego z duuużą ilością bakalii.