Promocje
SZYNKA SARMACKA BIO (około 0,35 kg) - WASĄG
SZYNKA SARMACKA BIO (około 0,35 kg) - WASĄG
78,20 zł 76,40 zł
kg
Orzechy piniowe BIO 200g Bio Planet
Orzechy piniowe BIO 200g Bio Planet
46,30 zł 43,99 zł
szt.
Orzechy nerkowca BIO 1kg Bio Planet
Orzechy nerkowca BIO 1kg Bio Planet
91,40 zł 81,99 zł
szt.
PŁYN DO DEMAKIJAŻU DWUFAZOWY ECO 200 ml - PUROBIO
PŁYN DO DEMAKIJAŻU DWUFAZOWY ECO 200 ml - PUROBIO
61,20 zł 52,80 zł
Puder sypki Purobio
Puder sypki Purobio
35,70 zł 31,00 zł
szt.
Migdały blanszowane BIO 350g Bio Planet
Migdały blanszowane BIO 350g Bio Planet
39,20 zł 36,50 zł
szt.
Mus jagodowy 75% owoców BIO 250g Allos
Mus jagodowy 75% owoców BIO 250g Allos
18,10 zł 13,99 zł
szt.
Brzoskwinie w zalewie BIO 350g Aarts
Brzoskwinie w zalewie BIO 350g Aarts
12,40 zł 10,90 zł
szt.
Chałwa miodowa BIO 75g Allos
Chałwa miodowa BIO 75g Allos
13,30 zł 10,99 zł
szt.
Mus morelowy 75% owoców BIO 250g Allos
Mus morelowy 75% owoców BIO 250g Allos
14,00 zł 11,99 zł
szt.
Producenci
Prokonsumencki

  


 
Świeże kiełki to witaminowa bomba.


Obfitują w wartościowe białka i kwasy tłuszczowe omega-3, błonnik, witaminy: B, A, C, E, H, pierwiastki wapnia, żelaza, siarki, cynku, magnezu, potasu, selenu, chromu, litu. Regularne ich spożywanie przeciwdziała wielu poważnym schorzeniom, wzmacnia odporność, uzupełnia niedobory witamin i składników mineralnych, a także działa przeciwnowotworowo.

Jak wysiewać? Tradycyjnie na ligninie, w słoiku odwróconym do góry dnem z zakrętką z gazy, na sitku, w woreczku lnianym, albo w specjalnej kiełkownicy.
Ważne, aby do kiełkowania wybierać wyłącznie specjalnie do tego przeznaczone, najlepiej ekologiczne nasiona, a nie zakupione w sklepach ogrodniczych, gdyż są one przeznaczone wyłącznie do hodowli gruntowej i zawierają trujące środki konserwujące, pestycydy, środki grzybobójcze. Kiełki z takich nasion nie będą już miały właściwości zdrowotnych, wręcz przeciwnie. Ważna jest też zasada: im młodsze ziarno tym lepiej kiełkuje. Optymalna temperatura do wyhodowania kiełków to między 18 – 22 stopni C. Kiełki są gotowe do spożycia po 3 – 7 dniach – zależy od rodzaju kiełków (informacja kiedy dane kiełki są gotowe do jedzenia zazwyczaj jest na opakowaniu). Najlepsze są zdecydowanie do drugiego dnia po wykiełkowaniu. Jeśli w tym czasie nie zjesz wszystkich to przez dwa dni możesz je przechować w lodówce, potem są już niezdatne do spożycia.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl