- WIELKANOC(118)
- WIOSENNE PORZĄDKI(19)
- ŚWIEŻE(1315)
- ZDROWA ŻYWNOŚĆ(6440)
- ŚRODKI CZYSTOŚCI(114)
- DIETY(1049)
- SUPLEMENTY(704)
- EKO DROGERIA(1129)
- EKO DOM(407)
- HoReCa(131)
- Nowości
- Promocje
3,90 zł
Cena regularna:
4,60 zł
23,40 zł
Cena regularna:
25,80 zł
7,10 zł
Cena regularna:
8,00 zł
24,90 zł
Cena regularna:
28,10 zł
16,50 zł
Cena regularna:
18,60 zł
19,90 zł
Cena regularna:
22,80 zł
24,10 zł
Cena regularna:
26,10 zł
24,10 zł
Cena regularna:
26,10 zł
24,10 zł
Cena regularna:
26,10 zł
8,70 zł
Cena regularna:
9,50 zł
10,60 zł
Cena regularna:
13,40 zł
23,40 zł
Cena regularna:
25,80 zł
MUFINY Z MĄKI ŻYTNIEJ RAZOWEJ Z BAKALIAMI
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki żytniej razowej typ 2000
- 3/4 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/3 łyżeczka soli
- 1/3 szklanki łuskanego słonecznika
- 1/3 szklanki posiekanych migdałów
- 1/3 szklanki rodzynek
- 1/3 szklanki pestek dyni
- 1/3 szklanki siemienia lnianego
- 1 cm świeżego imbiru
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/3 szklanki ksylitolu
- 1/2 szklanki cukinii (startej na tarce o drobnych oczkach)
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- orzeszki ziemne do dekoracji
Wykonanie:
1. Rozgrzać piekarnik do 175° C. Włożyć papierowe papilotki do formy na muffiny lub używać silikonowych form. Migdały zrumienić na suchej patelni.
2. Wymieszać wszystkie suche składniki (mąkę, proszek, sodę, sól, przyprawy, ksylitol, rodzynki, pestki i migdały). Dodać jajka, cukinię i oliwę. Dokładnie wymieszać.
3. Papilotki napełnić do około 2/3 wysokości.
4. Piec w rozgrzanym do 175° C piekarniku około 20 minut. Wyciągnąć, udekorować (ja dekorowałam orzeszkami ziemnymi).
Smacznego!
Źródło: http://zdrowienawidelcu.pl/tag/zytnia-razowa-typ-2000/