Promocje
Płatki amarantusowe BIO 300g Bio Planet
Płatki amarantusowe BIO 300g Bio Planet
8,70 zł 8,00 zł
szt.
Odplamiacz w proszku ECO 1kg Almacabio
Odplamiacz w proszku ECO 1kg Almacabio
38,40 zł 36,50 zł
szt.
Olej z konopi Virgin BIO 250ml Bio Planete
Olej z konopi Virgin BIO 250ml Bio Planete
44,00 zł 41,50 zł
szt.
Płyn do naczyń 0,5l Almacabio
Płyn do naczyń 0,5l Almacabio
15,20 zł 14,50 zł
szt.
Środek nabłyszczający do zmywarek 500ml Almacabio
Środek nabłyszczający do zmywarek 500ml Almacabio
25,20 zł 24,50 zł
szt
Płatki kukurydziane BIO 300g Bio Planet
Płatki kukurydziane BIO 300g Bio Planet
10,60 zł 9,99 zł
szt.
Olej rzepakowy BIO 500ml Bio Planete
Olej rzepakowy BIO 500ml Bio Planete
16,70 zł 15,50 zł
szt.
Musli orzechowe BIO 300g Bio Planet
Musli orzechowe BIO 300g Bio Planet
12,50 zł 11,50 zł
szt.
Musli owocowe BIO 300g Bio Planet
Musli owocowe BIO 300g Bio Planet
9,20 zł 8,60 zł
szt.
Pulpa pomidorowa Bio 500g Alce Nero
Pulpa pomidorowa Bio 500g Alce Nero
9,80 zł 8,50 zł
szt.
Cola BIO 250ml Hollinger
Cola BIO 250ml Hollinger
3,90 zł 3,40 zł
szt
Producenci
Kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami 0
Kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami

Dziś, kolejny sprawdzony przepis zaczerpnięty z jednego z naszych ulubionych blogów truetastehunters, którym chcielibyśmy się z Wami podzielić. Burgery, kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami.

Wegańskie, pyszne, pożywne i niskotłuszczowe danie o wyrazistym smaku, przygotowane w piekarniku, czyli dodatkowo bez smażenia na tłuszczu. Kotlety łatwo się skleja, dość szybko przygotowuje a wymagane podstawowe składniki to kasza jaglana, suszone pomidory, len mielony, cebula i czosnek, które zwykle mamy w domu. Reszta to właściwie przyprawy, z którymi dowolnie możecie eksperymentować.

Zobaczcie sami.

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej, wcześniej przelanej wrzątkiem i ugotowanej w ½ kostki bulionu warzywnego
  • 6 pokrojonych suszonych pomidorów
  • 1 cebula i 1 spory ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki syropu klonowego/miodu/syropu z agawy
  • 1 łyżeczka kurkumy i słodkiej papryki
  • 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 4 łyżeczki poppingu amarantusa
  • 3 łyżki soku pomidorowego lub pulpy
  • sól i pieprz

W oryginalnym przepisie  były także 2  łyżki podprażonego słonecznika, które z powodzeniem można zastąpić sezamem, oraz zatar, gotowa mieszanka ziół, za którą dodaliśmy po 1/3 łyżeczki oregano, majeranku i bazylii.

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek podsmażyć na patelni, dodać do ugotowanej kaszy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i formować kotleciki. Piec w temp. 200 stopni przez 30 min, po tym czasie kotlety obrócić zapiekając je jeszcze przez 10 minut.

Można podawać z sosem, ale nie jest to koniecznie. Dłużej pieczone są chrupiące i również samodzielnie smakują doskonale.

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl