Promocje
Olej z prażonych pestek dyni BIO 250ml BIO Planete
Olej z prażonych pestek dyni BIO 250ml BIO Planete
54,60 zł 47,90 zł
szt.
Napój ryżowo-waniliowy  BIO 1l Natumi
Napój ryżowo-waniliowy BIO 1l Natumi
10,00 zł 8,39 zł
szt.
Cynamon cejloński mielony BIO 50g Lebensbaum
Cynamon cejloński mielony BIO 50g Lebensbaum
11,90 zł 10,90 zł
szt.
Szparagi w zalewie BIO 280g Aarts
Szparagi w zalewie BIO 280g Aarts
15,90 zł 14,30 zł
szt.
INHALATOR DO NOSA ENERGY ECO 0,8 ml - AROMASTICK
INHALATOR DO NOSA ENERGY ECO 0,8 ml - AROMASTICK
27,60 zł 24,90 zł
szt.
Płyn do prania 1l Almacabio
Płyn do prania 1l Almacabio
33,30 zł 30,90 zł
szt.
Kasztany jadalne (gotowane) BIO 100g SOLIDA FOOD
Kasztany jadalne (gotowane) BIO 100g SOLIDA FOOD
8,20 zł 7,70 zł
szt.
INHALATOR DO NOSA FOCUS ECO 0,8 ml - AROMASTICK
INHALATOR DO NOSA FOCUS ECO 0,8 ml - AROMASTICK
27,60 zł 24,90 zł
szt.
ASHWAGANDHA (KORZEŃ) W PROSZKU BIO 500 g - BIO PLANET
ASHWAGANDHA (KORZEŃ) W PROSZKU BIO 500 g - BIO PLANET
51,10 zł 49,10 zł
szt.
Producenci
Kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami 0
Kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami

Dziś, kolejny sprawdzony przepis zaczerpnięty z jednego z naszych ulubionych blogów truetastehunters, którym chcielibyśmy się z Wami podzielić. Burgery, kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami.

Wegańskie, pyszne, pożywne i niskotłuszczowe danie o wyrazistym smaku, przygotowane w piekarniku, czyli dodatkowo bez smażenia na tłuszczu. Kotlety łatwo się skleja, dość szybko przygotowuje a wymagane podstawowe składniki to kasza jaglana, suszone pomidory, len mielony, cebula i czosnek, które zwykle mamy w domu. Reszta to właściwie przyprawy, z którymi dowolnie możecie eksperymentować.

Zobaczcie sami.

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej, wcześniej przelanej wrzątkiem i ugotowanej w ½ kostki bulionu warzywnego
  • 6 pokrojonych suszonych pomidorów
  • 1 cebula i 1 spory ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki syropu klonowego/miodu/syropu z agawy
  • 1 łyżeczka kurkumy i słodkiej papryki
  • 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 4 łyżeczki poppingu amarantusa
  • 3 łyżki soku pomidorowego lub pulpy
  • sól i pieprz

W oryginalnym przepisie  były także 2  łyżki podprażonego słonecznika, które z powodzeniem można zastąpić sezamem, oraz zatar, gotowa mieszanka ziół, za którą dodaliśmy po 1/3 łyżeczki oregano, majeranku i bazylii.

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek podsmażyć na patelni, dodać do ugotowanej kaszy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i formować kotleciki. Piec w temp. 200 stopni przez 30 min, po tym czasie kotlety obrócić zapiekając je jeszcze przez 10 minut.

Można podawać z sosem, ale nie jest to koniecznie. Dłużej pieczone są chrupiące i również samodzielnie smakują doskonale.

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

 

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl