Promocje
Pchełki czekoladowe BIO 100g Biominki
Pchełki czekoladowe BIO 100g Biominki
12,00 zł 11,40 zł
szt
Żel oczyszczający dla dzieci EKO 500ml Cattier
Żel oczyszczający dla dzieci EKO 500ml Cattier
41,00 zł 36,90 zł
szt
Pieluszki  Maxi 7-14kg (50szt) Gron Balance
Pieluszki Maxi 7-14kg (50szt) Gron Balance
76,00 zł 71,90 zł
szt.
Syrop miodowy z tymiankiem i koprem wł. BIO 250g Hoyer
Syrop miodowy z tymiankiem i koprem wł. BIO 250g Hoyer
22,30 zł 20,99 zł
szt.
Miód Manuka MGO 100+ BIO 12 saszetek Hoyer
Miód Manuka MGO 100+ BIO 12 saszetek Hoyer
42,00 zł 39,99 zł
szt.
Kwas hialuronowy 1% żel 100ml Mohani
Kwas hialuronowy 1% żel 100ml Mohani
28,80 zł 24,90 zł
szt
Kwas hialuronowy trójaktywny żel 50ml Mohani
Kwas hialuronowy trójaktywny żel 50ml Mohani
62,00 zł 53,99 zł
szt
Skwalan z oliwek 100% 30ml Mohani - każdy typ cery
Skwalan z oliwek 100% 30ml Mohani - każdy typ cery
24,50 zł 21,50 zł
szt
Salami Milano BIO plastry 70g Primavera
Salami Milano BIO plastry 70g Primavera
16,30 zł 14,90 zł
szt.
Producenci
Kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami 0
Kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami

Dziś, kolejny sprawdzony przepis zaczerpnięty z jednego z naszych ulubionych blogów truetastehunters, którym chcielibyśmy się z Wami podzielić. Burgery, kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami.

Wegańskie, pyszne, pożywne i niskotłuszczowe danie o wyrazistym smaku, przygotowane w piekarniku, czyli dodatkowo bez smażenia na tłuszczu. Kotlety łatwo się skleja, dość szybko przygotowuje a wymagane podstawowe składniki to kasza jaglana, suszone pomidory, len mielony, cebula i czosnek, które zwykle mamy w domu. Reszta to właściwie przyprawy, z którymi dowolnie możecie eksperymentować.

Zobaczcie sami.

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej, wcześniej przelanej wrzątkiem i ugotowanej w ½ kostki bulionu warzywnego
  • 6 pokrojonych suszonych pomidorów
  • 1 cebula i 1 spory ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki syropu klonowego/miodu/syropu z agawy
  • 1 łyżeczka kurkumy i słodkiej papryki
  • 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 4 łyżeczki poppingu amarantusa
  • 3 łyżki soku pomidorowego lub pulpy
  • sól i pieprz

W oryginalnym przepisie  były także 2  łyżki podprażonego słonecznika, które z powodzeniem można zastąpić sezamem, oraz zatar, gotowa mieszanka ziół, za którą dodaliśmy po 1/3 łyżeczki oregano, majeranku i bazylii.

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek podsmażyć na patelni, dodać do ugotowanej kaszy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i formować kotleciki. Piec w temp. 200 stopni przez 30 min, po tym czasie kotlety obrócić zapiekając je jeszcze przez 10 minut.

Można podawać z sosem, ale nie jest to koniecznie. Dłużej pieczone są chrupiące i również samodzielnie smakują doskonale.

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl