Promocje
Majonez bez jaj BIO 250ml Vitaquell
Majonez bez jaj BIO 250ml Vitaquell
13,40 zł 9,50 zł
Ryż Basmati biały bezgluten. BIO 500g Bio Planet
Ryż Basmati biały bezgluten. BIO 500g Bio Planet
10,80 zł 8,79 zł
szt.
Napój lawendowy BIO 500ml Hollinger
Napój lawendowy BIO 500ml Hollinger
6,10 zł 5,50 zł
szt
ROZŚWIETLACZ CAPRI 10 g - ECOCERA
ROZŚWIETLACZ CAPRI 10 g - ECOCERA
28,40 zł 28,40 zł
szt.
Ryż Basmati pełnoziarnisty BIO 1kg Bio Planet
Ryż Basmati pełnoziarnisty BIO 1kg Bio Planet
18,60 zł 15,20 zł
szt.
Płyn do mycia warzyw i owoców ECO 500ml Almawin
Płyn do mycia warzyw i owoców ECO 500ml Almawin
15,30 zł 14,30 zł
szt
PŁYN DEZYNFEKUJĄCY W SPRAYU ECO 250 ml - ALMAWIN
PŁYN DEZYNFEKUJĄCY W SPRAYU ECO 250 ml - ALMAWIN
37,50 zł 34,90 zł
szt.
Płyn do prania kolor Eco1,5l Klar
Płyn do prania kolor Eco1,5l Klar
32,00 zł 30,20 zł
szt.
Superfoods - Lucuma sproszkowana BIO 200g Bio Planet
Superfoods - Lucuma sproszkowana BIO 200g Bio Planet
27,50 zł 24,00 zł
szt.
Producenci
Kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami 0
Kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami

Dziś, kolejny sprawdzony przepis zaczerpnięty z jednego z naszych ulubionych blogów truetastehunters, którym chcielibyśmy się z Wami podzielić. Burgery, kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami.

Wegańskie, pyszne, pożywne i niskotłuszczowe danie o wyrazistym smaku, przygotowane w piekarniku, czyli dodatkowo bez smażenia na tłuszczu. Kotlety łatwo się skleja, dość szybko przygotowuje a wymagane podstawowe składniki to kasza jaglana, suszone pomidory, len mielony, cebula i czosnek, które zwykle mamy w domu. Reszta to właściwie przyprawy, z którymi dowolnie możecie eksperymentować.

Zobaczcie sami.

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej, wcześniej przelanej wrzątkiem i ugotowanej w ½ kostki bulionu warzywnego
  • 6 pokrojonych suszonych pomidorów
  • 1 cebula i 1 spory ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki syropu klonowego/miodu/syropu z agawy
  • 1 łyżeczka kurkumy i słodkiej papryki
  • 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 4 łyżeczki poppingu amarantusa
  • 3 łyżki soku pomidorowego lub pulpy
  • sól i pieprz

W oryginalnym przepisie  były także 2  łyżki podprażonego słonecznika, które z powodzeniem można zastąpić sezamem, oraz zatar, gotowa mieszanka ziół, za którą dodaliśmy po 1/3 łyżeczki oregano, majeranku i bazylii.

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek podsmażyć na patelni, dodać do ugotowanej kaszy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i formować kotleciki. Piec w temp. 200 stopni przez 30 min, po tym czasie kotlety obrócić zapiekając je jeszcze przez 10 minut.

Można podawać z sosem, ale nie jest to koniecznie. Dłużej pieczone są chrupiące i również samodzielnie smakują doskonale.

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

 

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl