Promocje
Kiełbaski śniadaniowe drobiowe BIO Limeko
Kiełbaski śniadaniowe drobiowe BIO Limeko
101,00 zł 60,00 zł
kg
Podudzie z indyka BIO  ok.1kg Limeko
Podudzie z indyka BIO ok.1kg Limeko
48,00 zł 45,00 zł
kg
Udziec z kurczaka BIO Limeko
Udziec z kurczaka BIO Limeko
49,00 zł 44,00 zł
kg
Parówki drobiowe BIO  Limeko
Parówki drobiowe BIO Limeko
84,00 zł 50,00 zł
kg
Kiełbasa drobiowa BIO  Limeko
Kiełbasa drobiowa BIO Limeko
94,00 zł 50,00 zł
kg
Filet z piersi kurczaka wędzony BIO Limeko
Filet z piersi kurczaka wędzony BIO Limeko
115,00 zł 75,00 zł
kg
Miso Shiro (na bazie ryżu) BIO 300g Lima
Miso Shiro (na bazie ryżu) BIO 300g Lima
34,49 zł 29,00 zł
szt.
Crunchy czekoladowe BIO 400g Bohlsener Muehle
Crunchy czekoladowe BIO 400g Bohlsener Muehle
13,19 zł 11,90 zł
szt.
Miso Barley (na bazie jęczmienia) BIO 345g Lima
Miso Barley (na bazie jęczmienia) BIO 345g Lima
35,50 zł 26,00 zł
szt.
Pasztet z pestek słonecznika BIO 160g Poloniak
Pasztet z pestek słonecznika BIO 160g Poloniak
7,69 zł 7,00 zł
szt.
Crunchy owsiane BIO 400g Bohlsener Muehle
Crunchy owsiane BIO 400g Bohlsener Muehle
13,19 zł 11,90 zł
szt.
Pasztet z fasolki Kidney BIO 160g Poloniak
Pasztet z fasolki Kidney BIO 160g Poloniak
7,69 zł 7,00 zł
szt.
Producenci
Kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami 0

Dziś, kolejny sprawdzony przepis zaczerpnięty z jednego z naszych ulubionych blogów truetastehunters, którym chcielibyśmy się z Wami podzielić. Burgery, kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami.

Wegańskie, pyszne, pożywne i niskotłuszczowe danie o wyrazistym smaku, przygotowane w piekarniku, czyli dodatkowo bez smażenia na tłuszczu. Kotlety łatwo się skleja, dość szybko przygotowuje a wymagane podstawowe składniki to kasza jaglana, suszone pomidory, len mielony, cebula i czosnek, które zwykle mamy w domu. Reszta to właściwie przyprawy, z którymi dowolnie możecie eksperymentować.

Zobaczcie sami.

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej, wcześniej przelanej wrzątkiem i ugotowanej w ½ kostki bulionu warzywnego
  • 6 pokrojonych suszonych pomidorów
  • 1 cebula i 1 spory ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki syropu klonowego/miodu/syropu z agawy
  • 1 łyżeczka kurkumy i słodkiej papryki
  • 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 4 łyżeczki poppingu amarantusa
  • 3 łyżki soku pomidorowego lub pulpy
  • sól i pieprz

W oryginalnym przepisie  były także 2  łyżki podprażonego słonecznika, które z powodzeniem można zastąpić sezamem, oraz zatar, gotowa mieszanka ziół, za którą dodaliśmy po 1/3 łyżeczki oregano, majeranku i bazylii.

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek podsmażyć na patelni, dodać do ugotowanej kaszy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i formować kotleciki. Piec w temp. 200 stopni przez 30 min, po tym czasie kotlety obrócić zapiekając je jeszcze przez 10 minut.

Można podawać z sosem, ale nie jest to koniecznie. Dłużej pieczone są chrupiące i również samodzielnie smakują doskonale.

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa, kurier 9,99

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl