Promocje
Herbata na odporność BIO 17x2g Yogi Tea
Herbata na odporność BIO 17x2g Yogi Tea
15,30 zł 14,50 zł
szt
Czarny czosnek BIO 1szt  Przetwory z natury
Czarny czosnek BIO 1szt Przetwory z natury
12,50 zł 9,50 zł
szt
Agrest 80%  bez cukru BIO 260ml Sad Danków
Agrest 80% bez cukru BIO 260ml Sad Danków
12,90 zł 12,20 zł
szt
Margaryna Extra BIO 250g Vitaquell
Margaryna Extra BIO 250g Vitaquell
11,00 zł 9,99 zł
szt.
Sos Remoulade (tatarski) BIO 250ml Vitaquell
Sos Remoulade (tatarski) BIO 250ml Vitaquell
13,50 zł 11,90 zł
szt.
Chusteczki bambusowe kieszonkowe 8x 8 szt Zuzii
Chusteczki bambusowe kieszonkowe 8x 8 szt Zuzii
6,90 zł 6,30 zł
szt.
Olej kokosowy bezwonny BIO 400ml BIO PLANETE
Olej kokosowy bezwonny BIO 400ml BIO PLANETE
24,20 zł 22,90 zł
szt
Olej kokosowy bezwonny BIO 950ml Bio Planete
Olej kokosowy bezwonny BIO 950ml Bio Planete
48,50 zł 44,50 zł
szt.
Producenci
Kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami 0
Kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami

Dziś, kolejny sprawdzony przepis zaczerpnięty z jednego z naszych ulubionych blogów truetastehunters, którym chcielibyśmy się z Wami podzielić. Burgery, kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami.

Wegańskie, pyszne, pożywne i niskotłuszczowe danie o wyrazistym smaku, przygotowane w piekarniku, czyli dodatkowo bez smażenia na tłuszczu. Kotlety łatwo się skleja, dość szybko przygotowuje a wymagane podstawowe składniki to kasza jaglana, suszone pomidory, len mielony, cebula i czosnek, które zwykle mamy w domu. Reszta to właściwie przyprawy, z którymi dowolnie możecie eksperymentować.

Zobaczcie sami.

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej, wcześniej przelanej wrzątkiem i ugotowanej w ½ kostki bulionu warzywnego
  • 6 pokrojonych suszonych pomidorów
  • 1 cebula i 1 spory ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki syropu klonowego/miodu/syropu z agawy
  • 1 łyżeczka kurkumy i słodkiej papryki
  • 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 4 łyżeczki poppingu amarantusa
  • 3 łyżki soku pomidorowego lub pulpy
  • sól i pieprz

W oryginalnym przepisie  były także 2  łyżki podprażonego słonecznika, które z powodzeniem można zastąpić sezamem, oraz zatar, gotowa mieszanka ziół, za którą dodaliśmy po 1/3 łyżeczki oregano, majeranku i bazylii.

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek podsmażyć na patelni, dodać do ugotowanej kaszy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i formować kotleciki. Piec w temp. 200 stopni przez 30 min, po tym czasie kotlety obrócić zapiekając je jeszcze przez 10 minut.

Można podawać z sosem, ale nie jest to koniecznie. Dłużej pieczone są chrupiące i również samodzielnie smakują doskonale.

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

 

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl