Promocje
Kapusta kiszona z grzybami leśn. BIO 700g Runoland
Kapusta kiszona z grzybami leśn. BIO 700g Runoland
9,19 zł 8,00 zł
szt.
Chipsy buraczane z solą morską BIO 75g De Rit
Chipsy buraczane z solą morską BIO 75g De Rit
13,19 zł 11,50 zł
szt.
Chipsy buraczane z solą morską BIO 75g De Rit
Chipsy buraczane z solą morską BIO 75g De Rit
13,19 zł 11,50 zł
szt.
Chipsy warzywne z rozmarynem BIO 75g De Rit
Chipsy warzywne z rozmarynem BIO 75g De Rit
13,19 zł 11,50 zł
szt.
Deser owczy czekoladowy BIO 125g Bergerie
Deser owczy czekoladowy BIO 125g Bergerie
6,89 zł 5,50 zł
szt.
Sok z brzozy bez cukru BIO 1l Biofood
Sok z brzozy bez cukru BIO 1l Biofood
13,69 zł 12,00 zł
szt.
Orzechy ziemne prażone bez soli BIO 1kg Bio Planet
Orzechy ziemne prażone bez soli BIO 1kg Bio Planet
29,00 zł 26,50 zł
szt.
Pasta słonecznikowa cukinia i curry BIO 180g Tartex
Pasta słonecznikowa cukinia i curry BIO 180g Tartex
11,50 zł 10,50 zł
szt.
Łosoś norweski wędzony na zimno BIO 100g Limito
Łosoś norweski wędzony na zimno BIO 100g Limito
19,29 zł 17,50 zł
szt.
Producenci
Kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami 0
Kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami

Dziś, kolejny sprawdzony przepis zaczerpnięty z jednego z naszych ulubionych blogów truetastehunters, którym chcielibyśmy się z Wami podzielić. Burgery, kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami.

Wegańskie, pyszne, pożywne i niskotłuszczowe danie o wyrazistym smaku, przygotowane w piekarniku, czyli dodatkowo bez smażenia na tłuszczu. Kotlety łatwo się skleja, dość szybko przygotowuje a wymagane podstawowe składniki to kasza jaglana, suszone pomidory, len mielony, cebula i czosnek, które zwykle mamy w domu. Reszta to właściwie przyprawy, z którymi dowolnie możecie eksperymentować.

Zobaczcie sami.

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej, wcześniej przelanej wrzątkiem i ugotowanej w ½ kostki bulionu warzywnego
  • 6 pokrojonych suszonych pomidorów
  • 1 cebula i 1 spory ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki syropu klonowego/miodu/syropu z agawy
  • 1 łyżeczka kurkumy i słodkiej papryki
  • 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 4 łyżeczki poppingu amarantusa
  • 3 łyżki soku pomidorowego lub pulpy
  • sól i pieprz

W oryginalnym przepisie  były także 2  łyżki podprażonego słonecznika, które z powodzeniem można zastąpić sezamem, oraz zatar, gotowa mieszanka ziół, za którą dodaliśmy po 1/3 łyżeczki oregano, majeranku i bazylii.

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek podsmażyć na patelni, dodać do ugotowanej kaszy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i formować kotleciki. Piec w temp. 200 stopni przez 30 min, po tym czasie kotlety obrócić zapiekając je jeszcze przez 10 minut.

Można podawać z sosem, ale nie jest to koniecznie. Dłużej pieczone są chrupiące i również samodzielnie smakują doskonale.

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa, kurier 9,99

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl