Promocje
Sałata Masłowa BIO 1 szt Polska
Sałata Masłowa BIO 1 szt Polska
7,00 zł 4,50 zł
szt.
Ser Mozzarella (1 duża kulka) BIO 125g Francia
Ser Mozzarella (1 duża kulka) BIO 125g Francia
5,89 zł 5,29 zł
szt.
Chipsy buraczane z solą morską BIO 75g De Rit
Chipsy buraczane z solą morską BIO 75g De Rit
13,19 zł 11,49 zł
szt.
Chipsy warzywne z rozmarynem BIO 75g De Rit
Chipsy warzywne z rozmarynem BIO 75g De Rit
13,19 zł 11,49 zł
szt.
Ser Parmezan BIO 200g Parmigiano Reggiano
Ser Parmezan BIO 200g Parmigiano Reggiano
24,99 zł 23,00 zł
szt.
Chipsy warzywne z solą morską BIO 75g De Rit
Chipsy warzywne z solą morską BIO 75g De Rit
13,19 zł 11,49 zł
szt.
Tampony ze 100% eko bawełny, Super 18 szt Gentle Day
Tampony ze 100% eko bawełny, Super 18 szt Gentle Day
19,39 zł 15,99 zł
szt.
Diatomit Ziemia okrzemkowa 500g
Diatomit Ziemia okrzemkowa 500g
39,99 zł 35,00 zł
szt.
Ser Mozzarella (12 kulek) BIO 250g Francia
Ser Mozzarella (12 kulek) BIO 250g Francia
11,49 zł 9,99 zł
szt.
Producenci
Kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami 0

Dziś, kolejny sprawdzony przepis zaczerpnięty z jednego z naszych ulubionych blogów truetastehunters, którym chcielibyśmy się z Wami podzielić. Burgery, kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami.

Wegańskie, pyszne, pożywne i niskotłuszczowe danie o wyrazistym smaku, przygotowane w piekarniku, czyli dodatkowo bez smażenia na tłuszczu. Kotlety łatwo się skleja, dość szybko przygotowuje a wymagane podstawowe składniki to kasza jaglana, suszone pomidory, len mielony, cebula i czosnek, które zwykle mamy w domu. Reszta to właściwie przyprawy, z którymi dowolnie możecie eksperymentować.

Zobaczcie sami.

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej, wcześniej przelanej wrzątkiem i ugotowanej w ½ kostki bulionu warzywnego
  • 6 pokrojonych suszonych pomidorów
  • 1 cebula i 1 spory ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki syropu klonowego/miodu/syropu z agawy
  • 1 łyżeczka kurkumy i słodkiej papryki
  • 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 4 łyżeczki poppingu amarantusa
  • 3 łyżki soku pomidorowego lub pulpy
  • sól i pieprz

W oryginalnym przepisie  były także 2  łyżki podprażonego słonecznika, które z powodzeniem można zastąpić sezamem, oraz zatar, gotowa mieszanka ziół, za którą dodaliśmy po 1/3 łyżeczki oregano, majeranku i bazylii.

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek podsmażyć na patelni, dodać do ugotowanej kaszy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i formować kotleciki. Piec w temp. 200 stopni przez 30 min, po tym czasie kotlety obrócić zapiekając je jeszcze przez 10 minut.

Można podawać z sosem, ale nie jest to koniecznie. Dłużej pieczone są chrupiące i również samodzielnie smakują doskonale.

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa, kurier 9,99

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl