Promocje
Płyn do mycia naczyń 1l OnlyEco
Płyn do mycia naczyń 1l OnlyEco
17,60 zł 16,80 zł
szt.
Olej do gotowania i smażenia BIO 500 ml Bio Planete
Olej do gotowania i smażenia BIO 500 ml Bio Planete
17,20 zł 15,50 zł
szt.
Oliwa z oliwek Ext.Virgin BIO 500ml Bio Planete
Oliwa z oliwek Ext.Virgin BIO 500ml Bio Planete
27,80 zł 24,50 zł
szt.
Olej sezamowy Virgin BIO 500ml Bio Planete
Olej sezamowy Virgin BIO 500ml Bio Planete
33,90 zł 29,90 zł
szt
Ser smażony BIO 150g Frąckowiak
Ser smażony BIO 150g Frąckowiak
9,50 zł 8,90 zł
szt
Oliwa z oliwek BIO Extra Virgin 250ml Bio Levante
Oliwa z oliwek BIO Extra Virgin 250ml Bio Levante
18,50 zł 17,50 zł
szt.
Sezamki Croc-Crak Classic BIO 22,5g Bioveri
Sezamki Croc-Crak Classic BIO 22,5g Bioveri
1,99 zł 1,49 zł
szt.
Ryż czarny pełnoziarnisty BIO 400g Bio Planet
Ryż czarny pełnoziarnisty BIO 400g Bio Planet
9,90 zł 7,99 zł
szt.
Napój owsiany bezglutenowy BIO 1l Natumi
Napój owsiany bezglutenowy BIO 1l Natumi
9,50 zł 8,40 zł
szt.
Producenci
Kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami 0
Kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami

Dziś, kolejny sprawdzony przepis zaczerpnięty z jednego z naszych ulubionych blogów truetastehunters, którym chcielibyśmy się z Wami podzielić. Burgery, kolteciki z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami.

Wegańskie, pyszne, pożywne i niskotłuszczowe danie o wyrazistym smaku, przygotowane w piekarniku, czyli dodatkowo bez smażenia na tłuszczu. Kotlety łatwo się skleja, dość szybko przygotowuje a wymagane podstawowe składniki to kasza jaglana, suszone pomidory, len mielony, cebula i czosnek, które zwykle mamy w domu. Reszta to właściwie przyprawy, z którymi dowolnie możecie eksperymentować.

Zobaczcie sami.

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej, wcześniej przelanej wrzątkiem i ugotowanej w ½ kostki bulionu warzywnego
  • 6 pokrojonych suszonych pomidorów
  • 1 cebula i 1 spory ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki syropu klonowego/miodu/syropu z agawy
  • 1 łyżeczka kurkumy i słodkiej papryki
  • 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 4 łyżeczki poppingu amarantusa
  • 3 łyżki soku pomidorowego lub pulpy
  • sól i pieprz

W oryginalnym przepisie  były także 2  łyżki podprażonego słonecznika, które z powodzeniem można zastąpić sezamem, oraz zatar, gotowa mieszanka ziół, za którą dodaliśmy po 1/3 łyżeczki oregano, majeranku i bazylii.

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek podsmażyć na patelni, dodać do ugotowanej kaszy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i formować kotleciki. Piec w temp. 200 stopni przez 30 min, po tym czasie kotlety obrócić zapiekając je jeszcze przez 10 minut.

Można podawać z sosem, ale nie jest to koniecznie. Dłużej pieczone są chrupiące i również samodzielnie smakują doskonale.

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl