- WIOSENNE PORZĄDKI(19)
- ŚWIEŻE(1070)
- ZDROWA ŻYWNOŚĆ(5439)
- ŚRODKI CZYSTOŚCI(114)
- DIETY(899)
- SUPLEMENTY(659)
- EKO DROGERIA(1135)
- EKO DOM(383)
- HoReCa(119)
- Nowości
- Promocje
7,39 zł
Cena regularna:
8,40 zł
48,30 zł
Cena regularna:
60,50 zł
94,00 zł
Cena regularna:
117,00 zł
16,70 zł
Cena regularna:
20,00 zł
19,60 zł
Cena regularna:
23,40 zł
10,80 zł
Cena regularna:
11,50 zł
10,80 zł
Cena regularna:
11,50 zł
62,90 zł
Cena regularna:
71,60 zł
69,90 zł
Cena regularna:
80,30 zł
4,60 zł
Cena regularna:
6,10 zł
8,70 zł
Cena regularna:
10,40 zł
6,70 zł
Cena regularna:
7,20 zł
MUFINY Z MĄKI ŻYTNIEJ RAZOWEJ Z BAKALIAMI
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki żytniej razowej typ 2000
- 3/4 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/3 łyżeczka soli
- 1/3 szklanki łuskanego słonecznika
- 1/3 szklanki posiekanych migdałów
- 1/3 szklanki rodzynek
- 1/3 szklanki pestek dyni
- 1/3 szklanki siemienia lnianego
- 1 cm świeżego imbiru
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/3 szklanki ksylitolu
- 1/2 szklanki cukinii (startej na tarce o drobnych oczkach)
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- orzeszki ziemne do dekoracji
Wykonanie:
1. Rozgrzać piekarnik do 175° C. Włożyć papierowe papilotki do formy na muffiny lub używać silikonowych form. Migdały zrumienić na suchej patelni.
2. Wymieszać wszystkie suche składniki (mąkę, proszek, sodę, sól, przyprawy, ksylitol, rodzynki, pestki i migdały). Dodać jajka, cukinię i oliwę. Dokładnie wymieszać.
3. Papilotki napełnić do około 2/3 wysokości.
4. Piec w rozgrzanym do 175° C piekarniku około 20 minut. Wyciągnąć, udekorować (ja dekorowałam orzeszkami ziemnymi).
Smacznego!
Źródło: http://zdrowienawidelcu.pl/tag/zytnia-razowa-typ-2000/