W tym tygodniu polecamy OLEJ RZEPAKOWY tłoczony na zimno firmy Bio Planete.
Dzięki zrównoważonemu połączeniu kwasów tłuszczowych olej rzepakowy jest uważany za szczególnie wartościowy tłuszcz kulinarny. Idealna proporcja między niezbędnymi nienasyconymi kwasami tłuszczowymi omega-3 i omega-6 korzystnie wpływa na regulację stężenia cholesterolu we krwi. Ponadto olej rzepakowy stanowi cenne źródło tłuszczu w pokarmach uzupełniających dietę dla niemowląt i małych dzieci.
Smak oleju rzepakowego firmy BIO PLANÈTE tłoczonego z rzepaku niemodyfikowanego genetycznie wzbogaca także smak dań podawanych na zimno. Rześki aromat nasion akcentuje smak pożywnych dań, w pełni ukazując swój potencjał w sałatkach coleslaw, a także w sałatkach z fasolą, ziemniakami i makaronem. Olej rzepakowy wyśmienicie sprawdza się w marynatach do warzyw.