Promocje
Figi suszone BIO 150g Bio Planet
Figi suszone BIO 150g Bio Planet
8,80 zł 7,50 zł
szt.
Figi suszone BIO 400g Bio Planet
Figi suszone BIO 400g Bio Planet
20,40 zł 17,50 zł
szt.
Kapary marynowane BIO 140g Biorganica Nuova
Kapary marynowane BIO 140g Biorganica Nuova
10,50 zł 9,50 zł
szt
Mąka kokosowa BIO 400g Bio Planet
Mąka kokosowa BIO 400g Bio Planet
7,20 zł 6,50 zł
szt
Słonecznik łuskany BIO 1kg Bio Planet
Słonecznik łuskany BIO 1kg Bio Planet
13,30 zł 12,50 zł
szt.
Syrop klonowy A BIO 250ml Bio Planet
Syrop klonowy A BIO 250ml Bio Planet
26,20 zł 23,50 zł
szt.
Sos Tamari Strong bezglut. BIO 250ml Lima
Sos Tamari Strong bezglut. BIO 250ml Lima
22,50 zł 19,99 zł
szt.
Figi suszone BIO 1kg Bio Planet
Figi suszone BIO 1kg Bio Planet
47,90 zł 39,99 zł
szt.
Dwumiesięcznik - Harmonia (styczeń-luty 2018)
Dwumiesięcznik - Harmonia (styczeń-luty 2018)
9,95 zł 1,99 zł
szt
Daktyle sproszkowane BIO 300g Bio Planet
Daktyle sproszkowane BIO 300g Bio Planet
13,80 zł 12,50 zł
szt
Producenci
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi 0
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi

Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.

Przepis na pasztet znaleźliśmy na blogu true taste hunters

- 3 puszki białej fasoli (720 g bez zalewy)
- 1 duża cebula / 2 małe
- 2 mniejsze gruszki - waga po obraniu 300 g
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 i 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- dodatkowo na wierzch pasztetu - połówki orzechów włoskich

    Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję rozmaryn, pokrojone w kostkę gruszki. Chwilę smażę.
    Rozmaryn wyrzucam. Cebulę wraz z gruszką i olejem przekładam do malaksera i dodaję wszystkie składniki (oprócz czarnuszki). Blenduję wszystko na gładką masę. Następnie dodaję czarnuszkę i wszystko mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej masę na pasztet i całość wyrównuję. Na wierzchu pasztetu układam połówki orzechów włoskich.
    Całość piekę w 180 st. C ok. 45-60 min (po 45 min pasztet jest bardziej wilgotny, gdy lubicie suchy, trzymajcie ok. 60 min).
    Pasztet po upieczeniu studzę przez min. 12 h w foremce.

Co istotne, pasztet wytrzymuje ok. tygodnia. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień, więc jeśli robicie go na konkretną okazję, możecie upiec go trochę wcześniej. 

źródło:

[http://truetastehunters.blogspot.com/2015/12/pasztet-z-fasoli-z-gruszka-i-orzechami.html]

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl