Promocje
Śliwki suszone bez pestek BIO 400g Bio Planet
Śliwki suszone bez pestek BIO 400g Bio Planet
24,50 zł 22,00 zł
szt.
Napój kokosowy Barista BIO 1l Dr Martins
Napój kokosowy Barista BIO 1l Dr Martins
13,30 zł 8,99 zł
szt.
Śliwki suszone bez pestek BIO 200g Bio Planet
Śliwki suszone bez pestek BIO 200g Bio Planet
13,20 zł 11,90 zł
szt.
Śliwki suszone bez pestek BIO 1kgBio Planet
Śliwki suszone bez pestek BIO 1kgBio Planet
62,00 zł 51,90 zł
szt
Ocet jabłkowy niefiltrowany BIO 750ml Beutelsbacher
Ocet jabłkowy niefiltrowany BIO 750ml Beutelsbacher
12,90 zł 10,49 zł
szt
Pasta z soczewicy pikantna bezgluten. BIO 140g Allos
Pasta z soczewicy pikantna bezgluten. BIO 140g Allos
12,20 zł 10,90 zł
szt
Pasta z soczewicy z curry bezgluten. BIO 140g Allos
Pasta z soczewicy z curry bezgluten. BIO 140g Allos
12,20 zł 10,90 zł
szt
Olej arganowy z prażonych ziaren BIO 100ml Bio Planete
Olej arganowy z prażonych ziaren BIO 100ml Bio Planete
35,90 zł 15,90 zł
szt.
Kasza jaglana bezglutenowa BIO 1kg Bio Planet
Kasza jaglana bezglutenowa BIO 1kg Bio Planet
12,30 zł 10,90 zł
szt.
Granola figa z kokosem BIO 320g Papagrin
Granola figa z kokosem BIO 320g Papagrin
19,90 zł 16,99 zł
szt
Kawa z cykorii BIO 500g Lima
Kawa z cykorii BIO 500g Lima
25,50 zł 19,99 zł
szt.
Orzechy nerkowca BIO 350g Bio Planet
Orzechy nerkowca BIO 350g Bio Planet
37,99 zł 29,99 zł
szt.
Producenci
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi 0
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi

Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.

Przepis na pasztet znaleźliśmy na blogu true taste hunters

- 3 puszki białej fasoli (720 g bez zalewy)
- 1 duża cebula / 2 małe
- 2 mniejsze gruszki - waga po obraniu 300 g
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 i 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- dodatkowo na wierzch pasztetu - połówki orzechów włoskich

    Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję rozmaryn, pokrojone w kostkę gruszki. Chwilę smażę.
    Rozmaryn wyrzucam. Cebulę wraz z gruszką i olejem przekładam do malaksera i dodaję wszystkie składniki (oprócz czarnuszki). Blenduję wszystko na gładką masę. Następnie dodaję czarnuszkę i wszystko mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej masę na pasztet i całość wyrównuję. Na wierzchu pasztetu układam połówki orzechów włoskich.
    Całość piekę w 180 st. C ok. 45-60 min (po 45 min pasztet jest bardziej wilgotny, gdy lubicie suchy, trzymajcie ok. 60 min).
    Pasztet po upieczeniu studzę przez min. 12 h w foremce.

Co istotne, pasztet wytrzymuje ok. tygodnia. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień, więc jeśli robicie go na konkretną okazję, możecie upiec go trochę wcześniej. 

źródło:

[http://truetastehunters.blogspot.com/2015/12/pasztet-z-fasoli-z-gruszka-i-orzechami.html]

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl