Promocje
Olej z prażonych pestek dyni BIO 250ml BIO Planete
Olej z prażonych pestek dyni BIO 250ml BIO Planete
54,60 zł 47,90 zł
szt.
Kawa z cykorii BIO 500g Lima
Kawa z cykorii BIO 500g Lima
26,80 zł 22,59 zł
szt.
Kawa rozpuszczalna Fair Trade BIO 100g Alternativa
Kawa rozpuszczalna Fair Trade BIO 100g Alternativa
36,50 zł 33,99 zł
szt.
Ciastka kokosowe bezgluten. BIO 150g Naten
Ciastka kokosowe bezgluten. BIO 150g Naten
14,40 zł 12,90 zł
szt.
SOS POMIDOROWY Z WARZYWAMI BIO 340 g - TERRASANA
SOS POMIDOROWY Z WARZYWAMI BIO 340 g - TERRASANA
15,10 zł 13,30 zł
szt.
Figi suszone BIO 1kg Bio Planet
Figi suszone BIO 1kg Bio Planet
47,40 zł 45,50 zł
szt.
Czekolada gorzka 100% kakao BIO 50g Alce Nero
Czekolada gorzka 100% kakao BIO 50g Alce Nero
11,40 zł 9,90 zł
szt.
BIAŁKO DYNI W PROSZKU BEZGLUTENOWE BIO 200 g - ECOBLIK
BIAŁKO DYNI W PROSZKU BEZGLUTENOWE BIO 200 g - ECOBLIK
25,10 zł 23,40 zł
szt.
Herbata klasyczna BIO 17x2,2g Yogi Tea
Herbata klasyczna BIO 17x2,2g Yogi Tea
13,30 zł 12,30 zł
szt.
Producenci
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi 0
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi

Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.

Przepis na pasztet znaleźliśmy na blogu true taste hunters

- 3 puszki białej fasoli (720 g bez zalewy)
- 1 duża cebula / 2 małe
- 2 mniejsze gruszki - waga po obraniu 300 g
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 i 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- dodatkowo na wierzch pasztetu - połówki orzechów włoskich

    Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję rozmaryn, pokrojone w kostkę gruszki. Chwilę smażę.
    Rozmaryn wyrzucam. Cebulę wraz z gruszką i olejem przekładam do malaksera i dodaję wszystkie składniki (oprócz czarnuszki). Blenduję wszystko na gładką masę. Następnie dodaję czarnuszkę i wszystko mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej masę na pasztet i całość wyrównuję. Na wierzchu pasztetu układam połówki orzechów włoskich.
    Całość piekę w 180 st. C ok. 45-60 min (po 45 min pasztet jest bardziej wilgotny, gdy lubicie suchy, trzymajcie ok. 60 min).
    Pasztet po upieczeniu studzę przez min. 12 h w foremce.

Co istotne, pasztet wytrzymuje ok. tygodnia. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień, więc jeśli robicie go na konkretną okazję, możecie upiec go trochę wcześniej. 

źródło:

[http://truetastehunters.blogspot.com/2015/12/pasztet-z-fasoli-z-gruszka-i-orzechami.html]

Komentarze do wpisu (0)

 

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl