Promocje
Sałata Masłowa BIO 1 szt Polska
Sałata Masłowa BIO 1 szt Polska
7,00 zł 4,50 zł
szt.
Chipsy warzywne z rozmarynem BIO 75g De Rit
Chipsy warzywne z rozmarynem BIO 75g De Rit
13,19 zł 11,49 zł
szt.
Ser Parmezan BIO 200g Parmigiano Reggiano
Ser Parmezan BIO 200g Parmigiano Reggiano
24,99 zł 23,00 zł
szt.
Chipsy warzywne z solą morską BIO 75g De Rit
Chipsy warzywne z solą morską BIO 75g De Rit
13,19 zł 11,49 zł
szt.
Tampony ze 100% eko bawełny, Super 18 szt Gentle Day
Tampony ze 100% eko bawełny, Super 18 szt Gentle Day
19,39 zł 15,99 zł
szt.
Diatomit Ziemia okrzemkowa 500g
Diatomit Ziemia okrzemkowa 500g
39,99 zł 35,00 zł
szt.
Ser Mozzarella (12 kulek) BIO 250g Francia
Ser Mozzarella (12 kulek) BIO 250g Francia
11,49 zł 9,99 zł
szt.
Ser twaróg tłusty BIO 200g Ekołukta
Ser twaróg tłusty BIO 200g Ekołukta
5,40 zł 4,49 zł
szt.
Ser twaróg chudy BIO 200g Ekołukta
Ser twaróg chudy BIO 200g Ekołukta
5,20 zł 4,49 zł
szt.
Producenci
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi 0

Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.

Przepis na pasztet znaleźliśmy na blogu true taste hunters

- 3 puszki białej fasoli (720 g bez zalewy)
- 1 duża cebula / 2 małe
- 2 mniejsze gruszki - waga po obraniu 300 g
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 i 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- dodatkowo na wierzch pasztetu - połówki orzechów włoskich

    Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję rozmaryn, pokrojone w kostkę gruszki. Chwilę smażę.
    Rozmaryn wyrzucam. Cebulę wraz z gruszką i olejem przekładam do malaksera i dodaję wszystkie składniki (oprócz czarnuszki). Blenduję wszystko na gładką masę. Następnie dodaję czarnuszkę i wszystko mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej masę na pasztet i całość wyrównuję. Na wierzchu pasztetu układam połówki orzechów włoskich.
    Całość piekę w 180 st. C ok. 45-60 min (po 45 min pasztet jest bardziej wilgotny, gdy lubicie suchy, trzymajcie ok. 60 min).
    Pasztet po upieczeniu studzę przez min. 12 h w foremce.

Co istotne, pasztet wytrzymuje ok. tygodnia. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień, więc jeśli robicie go na konkretną okazję, możecie upiec go trochę wcześniej. 

źródło:

[http://truetastehunters.blogspot.com/2015/12/pasztet-z-fasoli-z-gruszka-i-orzechami.html]

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa, kurier 9,99

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl