Promocje
Herbata zielona jaśminowa BIO 75 g - LEBENSBAUM
Herbata zielona jaśminowa BIO 75 g - LEBENSBAUM
25,00 zł 23,70 zł
szt.
Herbata zielona imbir-cytryna 20x2g  BIO Lebensbaum
Herbata zielona imbir-cytryna 20x2g BIO Lebensbaum
12,40 zł 11,80 zł
szt.
Herbata Rooibos Classic liściasta BIO 100g Lebensbaum
Herbata Rooibos Classic liściasta BIO 100g Lebensbaum
16,10 zł 15,30 zł
szt.
HERBATA CZARNA ASSAM LIŚCIASTA BIO 100 g - LEBENSBAUM
HERBATA CZARNA ASSAM LIŚCIASTA BIO 100 g - LEBENSBAUM
22,50 zł 21,40 zł
szt.
Herbata zielona Sencha BIO expr.(20x1,5g) Lebensbaum
Herbata zielona Sencha BIO expr.(20x1,5g) Lebensbaum
11,40 zł 10,80 zł
szt.
Herbata zielona Sencha BIO 75g Lebensbaum
Herbata zielona Sencha BIO 75g Lebensbaum
17,00 zł 16,80 zł
szt.
Herbata Earl Grey Classic BIO 100g Lebensbaum
Herbata Earl Grey Classic BIO 100g Lebensbaum
29,70 zł 28,20 zł
szt.
Producenci
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi 0
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi

Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.

Przepis na pasztet znaleźliśmy na blogu true taste hunters

- 3 puszki białej fasoli (720 g bez zalewy)
- 1 duża cebula / 2 małe
- 2 mniejsze gruszki - waga po obraniu 300 g
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 i 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- dodatkowo na wierzch pasztetu - połówki orzechów włoskich

    Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję rozmaryn, pokrojone w kostkę gruszki. Chwilę smażę.
    Rozmaryn wyrzucam. Cebulę wraz z gruszką i olejem przekładam do malaksera i dodaję wszystkie składniki (oprócz czarnuszki). Blenduję wszystko na gładką masę. Następnie dodaję czarnuszkę i wszystko mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej masę na pasztet i całość wyrównuję. Na wierzchu pasztetu układam połówki orzechów włoskich.
    Całość piekę w 180 st. C ok. 45-60 min (po 45 min pasztet jest bardziej wilgotny, gdy lubicie suchy, trzymajcie ok. 60 min).
    Pasztet po upieczeniu studzę przez min. 12 h w foremce.

Co istotne, pasztet wytrzymuje ok. tygodnia. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień, więc jeśli robicie go na konkretną okazję, możecie upiec go trochę wcześniej. 

źródło:

[http://truetastehunters.blogspot.com/2015/12/pasztet-z-fasoli-z-gruszka-i-orzechami.html]

Komentarze do wpisu (0)

 

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl