Promocje
Płyn do mycia naczyń 1l OnlyEco
Płyn do mycia naczyń 1l OnlyEco
17,60 zł 16,80 zł
szt.
Ser smażony BIO 150g Frąckowiak
Ser smażony BIO 150g Frąckowiak
9,50 zł 8,90 zł
szt
Oliwa z oliwek BIO Extra Virgin 250ml Bio Levante
Oliwa z oliwek BIO Extra Virgin 250ml Bio Levante
18,50 zł 17,50 zł
szt.
Olej do gotowania i smażenia BIO 500 ml Bio Planete
Olej do gotowania i smażenia BIO 500 ml Bio Planete
17,20 zł 15,50 zł
szt.
Oliwa z oliwek Ext.Virgin BIO 500ml Bio Planete
Oliwa z oliwek Ext.Virgin BIO 500ml Bio Planete
27,80 zł 24,50 zł
szt.
Olej sezamowy Virgin BIO 500ml Bio Planete
Olej sezamowy Virgin BIO 500ml Bio Planete
33,90 zł 29,90 zł
szt
Budyń czekoladowy bezgl.  BIO 40g Amylon
Budyń czekoladowy bezgl. BIO 40g Amylon
3,39 zł 2,49 zł
szt.
Fasolka biała Jaś  BIO 400g Bio Planet
Fasolka biała Jaś BIO 400g Bio Planet
9,60 zł 7,59 zł
szt.
Sezamki Croc-Crak Classic BIO 22,5g Bioveri
Sezamki Croc-Crak Classic BIO 22,5g Bioveri
1,99 zł 1,49 zł
szt.
Producenci
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi 0
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi

Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.

Przepis na pasztet znaleźliśmy na blogu true taste hunters

- 3 puszki białej fasoli (720 g bez zalewy)
- 1 duża cebula / 2 małe
- 2 mniejsze gruszki - waga po obraniu 300 g
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 i 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- dodatkowo na wierzch pasztetu - połówki orzechów włoskich

    Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję rozmaryn, pokrojone w kostkę gruszki. Chwilę smażę.
    Rozmaryn wyrzucam. Cebulę wraz z gruszką i olejem przekładam do malaksera i dodaję wszystkie składniki (oprócz czarnuszki). Blenduję wszystko na gładką masę. Następnie dodaję czarnuszkę i wszystko mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej masę na pasztet i całość wyrównuję. Na wierzchu pasztetu układam połówki orzechów włoskich.
    Całość piekę w 180 st. C ok. 45-60 min (po 45 min pasztet jest bardziej wilgotny, gdy lubicie suchy, trzymajcie ok. 60 min).
    Pasztet po upieczeniu studzę przez min. 12 h w foremce.

Co istotne, pasztet wytrzymuje ok. tygodnia. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień, więc jeśli robicie go na konkretną okazję, możecie upiec go trochę wcześniej. 

źródło:

[http://truetastehunters.blogspot.com/2015/12/pasztet-z-fasoli-z-gruszka-i-orzechami.html]

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl