Promocje
SCHAB SUROWY KROJONY BIO (około 0,45 kg) - WASĄG
SCHAB SUROWY KROJONY BIO (około 0,45 kg) - WASĄG
67,20 zł 65,99 zł
kg
MASCARA CZARNA DOUBLE DREAM ECO - PUROBIO
MASCARA CZARNA DOUBLE DREAM ECO - PUROBIO
75,50 zł 65,50 zł
szt.
Migdały BIO 1kg Bio Planet
Migdały BIO 1kg Bio Planet
95,20 zł 86,29 zł
szt.
Jagody Goji BIO 100g Bio Planet
Jagody Goji BIO 100g Bio Planet
13,50 zł 12,59 zł
szt.
KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA BIO (PUSZKA) 400 ml - AMAIZIN
KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA BIO (PUSZKA) 400 ml - AMAIZIN
13,00 zł 11,40 zł
szt.
ŻEL DO ZMYWAREK 2w1 ECO 1 L - ALMACABIO
ŻEL DO ZMYWAREK 2w1 ECO 1 L - ALMACABIO
52,20 zł 47,99 zł
szt.
Jagody Goji BIO 1kg Bio Planet
Jagody Goji BIO 1kg Bio Planet
113,70 zł 104,99 zł
SYROP KOKOSOWY BIO 300 g (250 ml) - BIO PLANET
SYROP KOKOSOWY BIO 300 g (250 ml) - BIO PLANET
25,40 zł 24,49 zł
szt.
Producenci
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi 0
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi

Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.

Przepis na pasztet znaleźliśmy na blogu true taste hunters

- 3 puszki białej fasoli (720 g bez zalewy)
- 1 duża cebula / 2 małe
- 2 mniejsze gruszki - waga po obraniu 300 g
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 i 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- dodatkowo na wierzch pasztetu - połówki orzechów włoskich

    Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję rozmaryn, pokrojone w kostkę gruszki. Chwilę smażę.
    Rozmaryn wyrzucam. Cebulę wraz z gruszką i olejem przekładam do malaksera i dodaję wszystkie składniki (oprócz czarnuszki). Blenduję wszystko na gładką masę. Następnie dodaję czarnuszkę i wszystko mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej masę na pasztet i całość wyrównuję. Na wierzchu pasztetu układam połówki orzechów włoskich.
    Całość piekę w 180 st. C ok. 45-60 min (po 45 min pasztet jest bardziej wilgotny, gdy lubicie suchy, trzymajcie ok. 60 min).
    Pasztet po upieczeniu studzę przez min. 12 h w foremce.

Co istotne, pasztet wytrzymuje ok. tygodnia. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień, więc jeśli robicie go na konkretną okazję, możecie upiec go trochę wcześniej. 

źródło:

[http://truetastehunters.blogspot.com/2015/12/pasztet-z-fasoli-z-gruszka-i-orzechami.html]

Komentarze do wpisu (0)

 

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl