Promocje
Musli tropikalne BIO 600g Bio Planet
Musli tropikalne BIO 600g Bio Planet
20,30 zł 18,20 zł
szt.
Płatki kasztanowe BIO 300g Bio Planet
Płatki kasztanowe BIO 300g Bio Planet
23,00 zł 20,50 zł
szt
Camu camu sproszkowane BIO 150g Bio Planet
Camu camu sproszkowane BIO 150g Bio Planet
37,00 zł 33,90 zł
szt
Baobab sproszkowany BIO 150g Bio Planet
Baobab sproszkowany BIO 150g Bio Planet
18,90 zł 16,00 zł
szt
Wężyki bez żelatyny BIO 100g Biominki
Wężyki bez żelatyny BIO 100g Biominki
7,70 zł 6,80 zł
szt.
Acerola sok BIO 330ml Medicura
Acerola sok BIO 330ml Medicura
13,20 zł 12,20 zł
szt
Płatki żytnie BIO 300g Bio Planet
Płatki żytnie BIO 300g Bio Planet
3,69 zł 3,20 zł
szt.
Płatki jęczmienne BIO 300g Bio Planet
Płatki jęczmienne BIO 300g Bio Planet
4,10 zł 3,50 zł
szt.
Napój sojowy naturalny BIO 1l Natumi
Napój sojowy naturalny BIO 1l Natumi
6,80 zł 5,80 zł
szt.
Fasola Adzuki w puszce BIO 400g Amaizin
Fasola Adzuki w puszce BIO 400g Amaizin
5,60 zł 4,90 zł
szt
Producenci
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi 0
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi

Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.

Przepis na pasztet znaleźliśmy na blogu true taste hunters

- 3 puszki białej fasoli (720 g bez zalewy)
- 1 duża cebula / 2 małe
- 2 mniejsze gruszki - waga po obraniu 300 g
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 i 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- dodatkowo na wierzch pasztetu - połówki orzechów włoskich

    Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję rozmaryn, pokrojone w kostkę gruszki. Chwilę smażę.
    Rozmaryn wyrzucam. Cebulę wraz z gruszką i olejem przekładam do malaksera i dodaję wszystkie składniki (oprócz czarnuszki). Blenduję wszystko na gładką masę. Następnie dodaję czarnuszkę i wszystko mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej masę na pasztet i całość wyrównuję. Na wierzchu pasztetu układam połówki orzechów włoskich.
    Całość piekę w 180 st. C ok. 45-60 min (po 45 min pasztet jest bardziej wilgotny, gdy lubicie suchy, trzymajcie ok. 60 min).
    Pasztet po upieczeniu studzę przez min. 12 h w foremce.

Co istotne, pasztet wytrzymuje ok. tygodnia. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień, więc jeśli robicie go na konkretną okazję, możecie upiec go trochę wcześniej. 

źródło:

[http://truetastehunters.blogspot.com/2015/12/pasztet-z-fasoli-z-gruszka-i-orzechami.html]

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl