Promocje
Pchełki czekoladowe BIO 100g Biominki
Pchełki czekoladowe BIO 100g Biominki
12,00 zł 11,40 zł
szt
Żel oczyszczający dla dzieci EKO 500ml Cattier
Żel oczyszczający dla dzieci EKO 500ml Cattier
41,00 zł 36,90 zł
szt
Pieluszki  Maxi 7-14kg (50szt) Gron Balance
Pieluszki Maxi 7-14kg (50szt) Gron Balance
76,00 zł 71,90 zł
szt.
Syrop miodowy z tymiankiem i koprem wł. BIO 250g Hoyer
Syrop miodowy z tymiankiem i koprem wł. BIO 250g Hoyer
22,30 zł 20,99 zł
szt.
Miód Manuka MGO 100+ BIO 12 saszetek Hoyer
Miód Manuka MGO 100+ BIO 12 saszetek Hoyer
42,00 zł 39,99 zł
szt.
Kwas hialuronowy 1% żel 100ml Mohani
Kwas hialuronowy 1% żel 100ml Mohani
28,80 zł 24,90 zł
szt
Kwas hialuronowy trójaktywny żel 50ml Mohani
Kwas hialuronowy trójaktywny żel 50ml Mohani
62,00 zł 53,99 zł
szt
Skwalan z oliwek 100% 30ml Mohani - każdy typ cery
Skwalan z oliwek 100% 30ml Mohani - każdy typ cery
24,50 zł 21,50 zł
szt
Salami Milano BIO plastry 70g Primavera
Salami Milano BIO plastry 70g Primavera
16,30 zł 14,90 zł
szt.
Producenci
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi 0
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi

Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.

Przepis na pasztet znaleźliśmy na blogu true taste hunters

- 3 puszki białej fasoli (720 g bez zalewy)
- 1 duża cebula / 2 małe
- 2 mniejsze gruszki - waga po obraniu 300 g
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 i 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- dodatkowo na wierzch pasztetu - połówki orzechów włoskich

    Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję rozmaryn, pokrojone w kostkę gruszki. Chwilę smażę.
    Rozmaryn wyrzucam. Cebulę wraz z gruszką i olejem przekładam do malaksera i dodaję wszystkie składniki (oprócz czarnuszki). Blenduję wszystko na gładką masę. Następnie dodaję czarnuszkę i wszystko mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej masę na pasztet i całość wyrównuję. Na wierzchu pasztetu układam połówki orzechów włoskich.
    Całość piekę w 180 st. C ok. 45-60 min (po 45 min pasztet jest bardziej wilgotny, gdy lubicie suchy, trzymajcie ok. 60 min).
    Pasztet po upieczeniu studzę przez min. 12 h w foremce.

Co istotne, pasztet wytrzymuje ok. tygodnia. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień, więc jeśli robicie go na konkretną okazję, możecie upiec go trochę wcześniej. 

źródło:

[http://truetastehunters.blogspot.com/2015/12/pasztet-z-fasoli-z-gruszka-i-orzechami.html]

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl