Promocje
Kiełbaski śniadaniowe drobiowe BIO Limeko
Kiełbaski śniadaniowe drobiowe BIO Limeko
101,00 zł 60,00 zł
kg
Podudzie z indyka BIO  ok.1kg Limeko
Podudzie z indyka BIO ok.1kg Limeko
48,00 zł 45,00 zł
kg
Udziec z kurczaka BIO Limeko
Udziec z kurczaka BIO Limeko
49,00 zł 44,00 zł
kg
Parówki drobiowe BIO  Limeko
Parówki drobiowe BIO Limeko
84,00 zł 50,00 zł
kg
Filet z piersi kurczaka wędzony BIO Limeko
Filet z piersi kurczaka wędzony BIO Limeko
115,00 zł 75,00 zł
kg
Kiełbasa drobiowa BIO  Limeko
Kiełbasa drobiowa BIO Limeko
94,00 zł 50,00 zł
kg
Orzechy macadamia BIO 75g Bio Planet
Orzechy macadamia BIO 75g Bio Planet
14,50 zł 12,50 zł
szt.
Ekstrakt Żurawina 4:1 60 kapsułek BIO Pharmovit
Ekstrakt Żurawina 4:1 60 kapsułek BIO Pharmovit
69,99 zł 60,00 zł
szt.
Czekolada biała z pistacjami  i solą BIO 50g Cocoa
Czekolada biała z pistacjami i solą BIO 50g Cocoa
9,99 zł 8,80 zł
szt.
Masło osełkowe(82% tł.) BIO ok.0,3kg Jasienica
Masło osełkowe(82% tł.) BIO ok.0,3kg Jasienica
18,50 zł 17,50 zł
szt.
Gulasz wegański bezglutenowy BIO 150g Lord of Tofu
Gulasz wegański bezglutenowy BIO 150g Lord of Tofu
10,99 zł 9,99 zł
szt.
Kozi jogurt naturalny BIO 125g Bergerie
Kozi jogurt naturalny BIO 125g Bergerie
4,29 zł 3,79 zł
szt.
Producenci
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi 0

Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.

Przepis na pasztet znaleźliśmy na blogu true taste hunters

- 3 puszki białej fasoli (720 g bez zalewy)
- 1 duża cebula / 2 małe
- 2 mniejsze gruszki - waga po obraniu 300 g
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 i 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- dodatkowo na wierzch pasztetu - połówki orzechów włoskich

    Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję rozmaryn, pokrojone w kostkę gruszki. Chwilę smażę.
    Rozmaryn wyrzucam. Cebulę wraz z gruszką i olejem przekładam do malaksera i dodaję wszystkie składniki (oprócz czarnuszki). Blenduję wszystko na gładką masę. Następnie dodaję czarnuszkę i wszystko mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej masę na pasztet i całość wyrównuję. Na wierzchu pasztetu układam połówki orzechów włoskich.
    Całość piekę w 180 st. C ok. 45-60 min (po 45 min pasztet jest bardziej wilgotny, gdy lubicie suchy, trzymajcie ok. 60 min).
    Pasztet po upieczeniu studzę przez min. 12 h w foremce.

Co istotne, pasztet wytrzymuje ok. tygodnia. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień, więc jeśli robicie go na konkretną okazję, możecie upiec go trochę wcześniej. 

źródło:

[http://truetastehunters.blogspot.com/2015/12/pasztet-z-fasoli-z-gruszka-i-orzechami.html]

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa, kurier 9,99

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl