Promocje
Ser z ziołami i papryką świeży BIO Eko Kniaź
Ser z ziołami i papryką świeży BIO Eko Kniaź
74,00 zł 69,90 zł
kg
Ser z ziołami i czosnkiem świeży BIO Eko Kniaź
Ser z ziołami i czosnkiem świeży BIO Eko Kniaź
74,00 zł 69,90 zł
kg
Krążki ryżowe z rozmarynem BIO 50g Fiorentini
Krążki ryżowe z rozmarynem BIO 50g Fiorentini
3,60 zł 3,30 zł
szt.
Falafel BIO 240g Florentin
Falafel BIO 240g Florentin
17,50 zł 15,90 zł
szt.
Hummus BIO 200g Florentin
Hummus BIO 200g Florentin
14,40 zł 12,90 zł
szt.
Deser kokosowy mango-marakuja  BIO 130g Harvest Moon
Deser kokosowy mango-marakuja BIO 130g Harvest Moon
10,49 zł 9,90 zł
szt.
Deser kokosowy waniliowy  BIO 130g Harvest Moon
Deser kokosowy waniliowy BIO 130g Harvest Moon
10,49 zł 9,90 zł
szt.
Oliwa z oliwek BIO Extra Virgin 750ml J.Brochenin
Oliwa z oliwek BIO Extra Virgin 750ml J.Brochenin
36,00 zł 33,90 zł
szt.
Producenci
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi 0
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi

Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.

Przepis na pasztet znaleźliśmy na blogu true taste hunters

- 3 puszki białej fasoli (720 g bez zalewy)
- 1 duża cebula / 2 małe
- 2 mniejsze gruszki - waga po obraniu 300 g
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 i 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- dodatkowo na wierzch pasztetu - połówki orzechów włoskich

    Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję rozmaryn, pokrojone w kostkę gruszki. Chwilę smażę.
    Rozmaryn wyrzucam. Cebulę wraz z gruszką i olejem przekładam do malaksera i dodaję wszystkie składniki (oprócz czarnuszki). Blenduję wszystko na gładką masę. Następnie dodaję czarnuszkę i wszystko mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej masę na pasztet i całość wyrównuję. Na wierzchu pasztetu układam połówki orzechów włoskich.
    Całość piekę w 180 st. C ok. 45-60 min (po 45 min pasztet jest bardziej wilgotny, gdy lubicie suchy, trzymajcie ok. 60 min).
    Pasztet po upieczeniu studzę przez min. 12 h w foremce.

Co istotne, pasztet wytrzymuje ok. tygodnia. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień, więc jeśli robicie go na konkretną okazję, możecie upiec go trochę wcześniej. 

źródło:

[http://truetastehunters.blogspot.com/2015/12/pasztet-z-fasoli-z-gruszka-i-orzechami.html]

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl