Promocje
Majonez bez jaj BIO 250ml Vitaquell
Majonez bez jaj BIO 250ml Vitaquell
13,40 zł 9,50 zł
Chia nasiona szałwii hiszp. BIO 1kg Bio Planet
Chia nasiona szałwii hiszp. BIO 1kg Bio Planet
28,50 zł 23,90 zł
HERBATKA KLASYCZNA BIO 90 g - YOGI TEA
HERBATKA KLASYCZNA BIO 90 g - YOGI TEA
16,20 zł 15,20 zł
szt.
Migdały blanszowane BIO 350g Bio Planet
Migdały blanszowane BIO 350g Bio Planet
42,80 zł 37,99 zł
szt.
HERBATKA HIMALAYA BIO 90 g - YOGI TEA
HERBATKA HIMALAYA BIO 90 g - YOGI TEA
16,20 zł 15,20 zł
szt.
Torba bawełniana Sakwa
Torba bawełniana Sakwa
44,00 zł 44,00 zł
szt.
Ryż jaśminowy pełnoziarn. BIO 1kg  Bio Planet
Ryż jaśminowy pełnoziarn. BIO 1kg Bio Planet
19,80 zł 17,99 zł
szt.
Ryż Basmati biały bezgluten. BIO 500g Bio Planet
Ryż Basmati biały bezgluten. BIO 500g Bio Planet
10,80 zł 8,79 zł
szt.
Napój lawendowy BIO 500ml Hollinger
Napój lawendowy BIO 500ml Hollinger
6,10 zł 5,50 zł
szt
ROZŚWIETLACZ CAPRI 10 g - ECOCERA
ROZŚWIETLACZ CAPRI 10 g - ECOCERA
28,40 zł 28,40 zł
szt.
Producenci
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi 0
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi

Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.

Przepis na pasztet znaleźliśmy na blogu true taste hunters

- 3 puszki białej fasoli (720 g bez zalewy)
- 1 duża cebula / 2 małe
- 2 mniejsze gruszki - waga po obraniu 300 g
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 i 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- dodatkowo na wierzch pasztetu - połówki orzechów włoskich

    Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję rozmaryn, pokrojone w kostkę gruszki. Chwilę smażę.
    Rozmaryn wyrzucam. Cebulę wraz z gruszką i olejem przekładam do malaksera i dodaję wszystkie składniki (oprócz czarnuszki). Blenduję wszystko na gładką masę. Następnie dodaję czarnuszkę i wszystko mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej masę na pasztet i całość wyrównuję. Na wierzchu pasztetu układam połówki orzechów włoskich.
    Całość piekę w 180 st. C ok. 45-60 min (po 45 min pasztet jest bardziej wilgotny, gdy lubicie suchy, trzymajcie ok. 60 min).
    Pasztet po upieczeniu studzę przez min. 12 h w foremce.

Co istotne, pasztet wytrzymuje ok. tygodnia. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień, więc jeśli robicie go na konkretną okazję, możecie upiec go trochę wcześniej. 

źródło:

[http://truetastehunters.blogspot.com/2015/12/pasztet-z-fasoli-z-gruszka-i-orzechami.html]

Komentarze do wpisu (0)

 

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl