Promocje
Śliwkowe Czekolove 120g Małe Szczęścia
Śliwkowe Czekolove 120g Małe Szczęścia
14,00 zł 11,60 zł
szt
Syrop z agawy  malinowy BIO 350g Maya Gold
Syrop z agawy malinowy BIO 350g Maya Gold
18,99 zł 17,50 zł
szt.
Jaja kury zielononóżki M BIO 10 szt Bio Planet
Jaja kury zielononóżki M BIO 10 szt Bio Planet
17,99 zł 15,50 zł
szt.
Ser Parmezan BIO 200g Parmigiano Reggiano
Ser Parmezan BIO 200g Parmigiano Reggiano
24,99 zł 23,99 zł
szt.
Algi - wodorosty Kombu BIO 100g Porto Muinos
Algi - wodorosty Kombu BIO 100g Porto Muinos
38,00 zł 34,50 zł
szt.
Deser sojowy z mango i kokosem BIO 4x100g Sojade
Deser sojowy z mango i kokosem BIO 4x100g Sojade
12,59 zł 10,50 zł
szt.
Deser sojowy waniliowy bezglut. BIO 2x100g Sojade
Deser sojowy waniliowy bezglut. BIO 2x100g Sojade
6,99 zł 5,79 zł
szt.
Sos sojowy BIO 150ml Solida Food
Sos sojowy BIO 150ml Solida Food
6,99 zł 5,99 zł
szt.
Ocet jabłkowy niefiltrowany BIO 500 ml Alce Nero
Ocet jabłkowy niefiltrowany BIO 500 ml Alce Nero
11,29 zł 9,50 zł
szt.
Syrop z agawy ciemny BIO 350g (250ml) Maya Gold
Syrop z agawy ciemny BIO 350g (250ml) Maya Gold
15,79 zł 14,50 zł
szt.
Syrop z agawy  jasny BIO 350g (250ml) Maya Gold
Syrop z agawy jasny BIO 350g (250ml) Maya Gold
15,79 zł 14,50 zł
szt.
Producenci
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi 0

Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.

Przepis na pasztet znaleźliśmy na blogu true taste hunters

- 3 puszki białej fasoli (720 g bez zalewy)
- 1 duża cebula / 2 małe
- 2 mniejsze gruszki - waga po obraniu 300 g
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 i 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- dodatkowo na wierzch pasztetu - połówki orzechów włoskich

    Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję rozmaryn, pokrojone w kostkę gruszki. Chwilę smażę.
    Rozmaryn wyrzucam. Cebulę wraz z gruszką i olejem przekładam do malaksera i dodaję wszystkie składniki (oprócz czarnuszki). Blenduję wszystko na gładką masę. Następnie dodaję czarnuszkę i wszystko mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej masę na pasztet i całość wyrównuję. Na wierzchu pasztetu układam połówki orzechów włoskich.
    Całość piekę w 180 st. C ok. 45-60 min (po 45 min pasztet jest bardziej wilgotny, gdy lubicie suchy, trzymajcie ok. 60 min).
    Pasztet po upieczeniu studzę przez min. 12 h w foremce.

Co istotne, pasztet wytrzymuje ok. tygodnia. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień, więc jeśli robicie go na konkretną okazję, możecie upiec go trochę wcześniej. 

źródło:

[http://truetastehunters.blogspot.com/2015/12/pasztet-z-fasoli-z-gruszka-i-orzechami.html]

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa, kurier 9,99

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl