Promocje
Kapusta kiszona z grzybami leśn. BIO 700g Runoland
Kapusta kiszona z grzybami leśn. BIO 700g Runoland
9,19 zł 8,00 zł
szt.
Chipsy buraczane z solą morską BIO 75g De Rit
Chipsy buraczane z solą morską BIO 75g De Rit
13,19 zł 11,50 zł
szt.
Chipsy buraczane z solą morską BIO 75g De Rit
Chipsy buraczane z solą morską BIO 75g De Rit
13,19 zł 11,50 zł
szt.
Chipsy warzywne z rozmarynem BIO 75g De Rit
Chipsy warzywne z rozmarynem BIO 75g De Rit
13,19 zł 11,50 zł
szt.
Deser owczy czekoladowy BIO 125g Bergerie
Deser owczy czekoladowy BIO 125g Bergerie
6,89 zł 5,50 zł
szt.
Sok z brzozy bez cukru BIO 1l Biofood
Sok z brzozy bez cukru BIO 1l Biofood
13,69 zł 12,00 zł
szt.
Orzechy ziemne prażone bez soli BIO 1kg Bio Planet
Orzechy ziemne prażone bez soli BIO 1kg Bio Planet
29,00 zł 26,50 zł
szt.
Pasta słonecznikowa cukinia i curry BIO 180g Tartex
Pasta słonecznikowa cukinia i curry BIO 180g Tartex
11,50 zł 10,50 zł
szt.
Łosoś norweski wędzony na zimno BIO 100g Limito
Łosoś norweski wędzony na zimno BIO 100g Limito
19,29 zł 17,50 zł
szt.
Producenci
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi 0
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi

Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.

Przepis na pasztet znaleźliśmy na blogu true taste hunters

- 3 puszki białej fasoli (720 g bez zalewy)
- 1 duża cebula / 2 małe
- 2 mniejsze gruszki - waga po obraniu 300 g
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 i 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- dodatkowo na wierzch pasztetu - połówki orzechów włoskich

    Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję rozmaryn, pokrojone w kostkę gruszki. Chwilę smażę.
    Rozmaryn wyrzucam. Cebulę wraz z gruszką i olejem przekładam do malaksera i dodaję wszystkie składniki (oprócz czarnuszki). Blenduję wszystko na gładką masę. Następnie dodaję czarnuszkę i wszystko mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej masę na pasztet i całość wyrównuję. Na wierzchu pasztetu układam połówki orzechów włoskich.
    Całość piekę w 180 st. C ok. 45-60 min (po 45 min pasztet jest bardziej wilgotny, gdy lubicie suchy, trzymajcie ok. 60 min).
    Pasztet po upieczeniu studzę przez min. 12 h w foremce.

Co istotne, pasztet wytrzymuje ok. tygodnia. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień, więc jeśli robicie go na konkretną okazję, możecie upiec go trochę wcześniej. 

źródło:

[http://truetastehunters.blogspot.com/2015/12/pasztet-z-fasoli-z-gruszka-i-orzechami.html]

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa, kurier 9,99

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl