Promocje
Żurawina sł. cukrem trzcinowym BIO 400g Bio Planet
Żurawina sł. cukrem trzcinowym BIO 400g Bio Planet
23,90 zł 17,10 zł
szt.
NAPÓJ OWSIANY CHAI BIO 1 L - NATUMI
NAPÓJ OWSIANY CHAI BIO 1 L - NATUMI
10,90 zł 9,70 zł
szt.
Napój owsiano-migdałowy BIO 1l Natumi
Napój owsiano-migdałowy BIO 1l Natumi
12,30 zł 10,90 zł
szt.
Kawa ziarnista Crema Fair Trade BIO 1kg Mount Hagen
Kawa ziarnista Crema Fair Trade BIO 1kg Mount Hagen
109,00 zł 94,99 zł
szt.
Precelki orkiszowe dla dzieci BIO 50g Mogli
Precelki orkiszowe dla dzieci BIO 50g Mogli
6,70 zł 5,90 zł
szt.
Sos Tamari BIO 25% mniej soli 500ml Lima
Sos Tamari BIO 25% mniej soli 500ml Lima
50,30 zł 44,90 zł
szt.
CYKORIA DO ZAPARZANIA BIO 250 g – LIMA
CYKORIA DO ZAPARZANIA BIO 250 g – LIMA
17,70 zł 15,20 zł
szt.
OLEJEK STYMULUJĄCY WZROST WŁOSÓW ECO 50 ml - KHADI
OLEJEK STYMULUJĄCY WZROST WŁOSÓW ECO 50 ml - KHADI
60,70 zł 48,10 zł
szt.
Producenci
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi 0
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi

Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.

Przepis na pasztet znaleźliśmy na blogu true taste hunters

- 3 puszki białej fasoli (720 g bez zalewy)
- 1 duża cebula / 2 małe
- 2 mniejsze gruszki - waga po obraniu 300 g
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 i 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- dodatkowo na wierzch pasztetu - połówki orzechów włoskich

    Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję rozmaryn, pokrojone w kostkę gruszki. Chwilę smażę.
    Rozmaryn wyrzucam. Cebulę wraz z gruszką i olejem przekładam do malaksera i dodaję wszystkie składniki (oprócz czarnuszki). Blenduję wszystko na gładką masę. Następnie dodaję czarnuszkę i wszystko mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej masę na pasztet i całość wyrównuję. Na wierzchu pasztetu układam połówki orzechów włoskich.
    Całość piekę w 180 st. C ok. 45-60 min (po 45 min pasztet jest bardziej wilgotny, gdy lubicie suchy, trzymajcie ok. 60 min).
    Pasztet po upieczeniu studzę przez min. 12 h w foremce.

Co istotne, pasztet wytrzymuje ok. tygodnia. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień, więc jeśli robicie go na konkretną okazję, możecie upiec go trochę wcześniej. 

źródło:

[http://truetastehunters.blogspot.com/2015/12/pasztet-z-fasoli-z-gruszka-i-orzechami.html]

Komentarze do wpisu (0)

 

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl