Promocje
Olej z konopi Virgin  250ml Efavit - data 21.09
Olej z konopi Virgin 250ml Efavit - data 21.09
24,99 zł 16,50 zł
szt
Ciasto marchewkowe BIO 500g Piekarnia Gzik
Ciasto marchewkowe BIO 500g Piekarnia Gzik
27,50 zł 24,50 zł
szt.
Sernik razowy BIO 500g Piekarnia Gzik
Sernik razowy BIO 500g Piekarnia Gzik
29,00 zł 26,50 zł
szt.
Tempeh naturalny BIO 200g Merapi
Tempeh naturalny BIO 200g Merapi
11,90 zł 10,50 zł
szt
Aloes sok 330ml BIO Medicura
Aloes sok 330ml BIO Medicura
14,00 zł 12,90 zł
szt.
Mozzarella wegańska bezglutenowa BIO 170g Lord of Tofu
Mozzarella wegańska bezglutenowa BIO 170g Lord of Tofu
12,00 zł 11,50 zł
szt.
Sos Tamari Strong bezglut. BIO 250ml Lima
Sos Tamari Strong bezglut. BIO 250ml Lima
22,20 zł 18,90 zł
szt.
Tempeh smażony BIO 180g Merapi
Tempeh smażony BIO 180g Merapi
13,90 zł 11,90 zł
szt
Producenci
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi 0
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi

Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.

Przepis na pasztet znaleźliśmy na blogu true taste hunters

- 3 puszki białej fasoli (720 g bez zalewy)
- 1 duża cebula / 2 małe
- 2 mniejsze gruszki - waga po obraniu 300 g
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 i 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- dodatkowo na wierzch pasztetu - połówki orzechów włoskich

    Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję rozmaryn, pokrojone w kostkę gruszki. Chwilę smażę.
    Rozmaryn wyrzucam. Cebulę wraz z gruszką i olejem przekładam do malaksera i dodaję wszystkie składniki (oprócz czarnuszki). Blenduję wszystko na gładką masę. Następnie dodaję czarnuszkę i wszystko mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej masę na pasztet i całość wyrównuję. Na wierzchu pasztetu układam połówki orzechów włoskich.
    Całość piekę w 180 st. C ok. 45-60 min (po 45 min pasztet jest bardziej wilgotny, gdy lubicie suchy, trzymajcie ok. 60 min).
    Pasztet po upieczeniu studzę przez min. 12 h w foremce.

Co istotne, pasztet wytrzymuje ok. tygodnia. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień, więc jeśli robicie go na konkretną okazję, możecie upiec go trochę wcześniej. 

źródło:

[http://truetastehunters.blogspot.com/2015/12/pasztet-z-fasoli-z-gruszka-i-orzechami.html]

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl