Promocje
Lizaki okrągłe pomarańczowe BIO 7 szt Candy Tree
Lizaki okrągłe pomarańczowe BIO 7 szt Candy Tree
10,70 zł 8,90 zł
szt.
Syrop żurawinowy BIO 250ml Bio Food
Syrop żurawinowy BIO 250ml Bio Food
12,80 zł 11,30 zł
szt
Herbata dla dzieci urologiczna BIO 20x1,5g Apotheke
Herbata dla dzieci urologiczna BIO 20x1,5g Apotheke
6,50 zł 5,60 zł
szt.
Napój kokosowy BIO 1l Dr Martins
Napój kokosowy BIO 1l Dr Martins
11,00 zł 9,80 zł
szt.
Syrop z bzu czarnego BIO 250ml Bio Food
Syrop z bzu czarnego BIO 250ml Bio Food
12,00 zł 10,90 zł
szt
Oliwa z oliwek dla dzieci Ext.Virgin BIO 250ml Gabro
Oliwa z oliwek dla dzieci Ext.Virgin BIO 250ml Gabro
22,49 zł 19,90 zł
szt
Masło klarowane Ghee BIO 220g Finck Ayurveda
Masło klarowane Ghee BIO 220g Finck Ayurveda
30,50 zł 28,50 zł
szt.
Syrop malinowy słodzony agawą BIO 250ml Bio Food
Syrop malinowy słodzony agawą BIO 250ml Bio Food
14,49 zł 13,50 zł
szt
Pulpa pomidorowa Bio 500g Alce Nero
Pulpa pomidorowa Bio 500g Alce Nero
9,80 zł 7,99 zł
szt.
Producenci
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi 0
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi

Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.

Przepis na pasztet znaleźliśmy na blogu true taste hunters

- 3 puszki białej fasoli (720 g bez zalewy)
- 1 duża cebula / 2 małe
- 2 mniejsze gruszki - waga po obraniu 300 g
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 i 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- dodatkowo na wierzch pasztetu - połówki orzechów włoskich

    Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję rozmaryn, pokrojone w kostkę gruszki. Chwilę smażę.
    Rozmaryn wyrzucam. Cebulę wraz z gruszką i olejem przekładam do malaksera i dodaję wszystkie składniki (oprócz czarnuszki). Blenduję wszystko na gładką masę. Następnie dodaję czarnuszkę i wszystko mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej masę na pasztet i całość wyrównuję. Na wierzchu pasztetu układam połówki orzechów włoskich.
    Całość piekę w 180 st. C ok. 45-60 min (po 45 min pasztet jest bardziej wilgotny, gdy lubicie suchy, trzymajcie ok. 60 min).
    Pasztet po upieczeniu studzę przez min. 12 h w foremce.

Co istotne, pasztet wytrzymuje ok. tygodnia. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień, więc jeśli robicie go na konkretną okazję, możecie upiec go trochę wcześniej. 

źródło:

[http://truetastehunters.blogspot.com/2015/12/pasztet-z-fasoli-z-gruszka-i-orzechami.html]

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl