Promocje
Herbata na odporność BIO 17x2g Yogi Tea
Herbata na odporność BIO 17x2g Yogi Tea
15,30 zł 14,50 zł
szt
Czarny czosnek BIO 1szt  Przetwory z natury
Czarny czosnek BIO 1szt Przetwory z natury
12,50 zł 9,50 zł
szt
Agrest 80%  bez cukru BIO 260ml Sad Danków
Agrest 80% bez cukru BIO 260ml Sad Danków
12,90 zł 12,20 zł
szt
Margaryna Extra BIO 250g Vitaquell
Margaryna Extra BIO 250g Vitaquell
11,00 zł 9,99 zł
szt.
Sos Remoulade (tatarski) BIO 250ml Vitaquell
Sos Remoulade (tatarski) BIO 250ml Vitaquell
13,50 zł 11,90 zł
szt.
Chusteczki bambusowe kieszonkowe 8x 8 szt Zuzii
Chusteczki bambusowe kieszonkowe 8x 8 szt Zuzii
6,90 zł 6,30 zł
szt.
Olej kokosowy bezwonny BIO 400ml BIO PLANETE
Olej kokosowy bezwonny BIO 400ml BIO PLANETE
24,20 zł 22,90 zł
szt
Olej kokosowy bezwonny BIO 950ml Bio Planete
Olej kokosowy bezwonny BIO 950ml Bio Planete
48,50 zł 44,50 zł
szt.
Producenci
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi 0
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi

Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.

Przepis na pasztet znaleźliśmy na blogu true taste hunters

- 3 puszki białej fasoli (720 g bez zalewy)
- 1 duża cebula / 2 małe
- 2 mniejsze gruszki - waga po obraniu 300 g
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 i 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- dodatkowo na wierzch pasztetu - połówki orzechów włoskich

    Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję rozmaryn, pokrojone w kostkę gruszki. Chwilę smażę.
    Rozmaryn wyrzucam. Cebulę wraz z gruszką i olejem przekładam do malaksera i dodaję wszystkie składniki (oprócz czarnuszki). Blenduję wszystko na gładką masę. Następnie dodaję czarnuszkę i wszystko mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej masę na pasztet i całość wyrównuję. Na wierzchu pasztetu układam połówki orzechów włoskich.
    Całość piekę w 180 st. C ok. 45-60 min (po 45 min pasztet jest bardziej wilgotny, gdy lubicie suchy, trzymajcie ok. 60 min).
    Pasztet po upieczeniu studzę przez min. 12 h w foremce.

Co istotne, pasztet wytrzymuje ok. tygodnia. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień, więc jeśli robicie go na konkretną okazję, możecie upiec go trochę wcześniej. 

źródło:

[http://truetastehunters.blogspot.com/2015/12/pasztet-z-fasoli-z-gruszka-i-orzechami.html]

Komentarze do wpisu (0)

 

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl