Promocje
Płatki amarantusowe BIO 300g Bio Planet
Płatki amarantusowe BIO 300g Bio Planet
8,70 zł 8,00 zł
szt.
Odplamiacz w proszku ECO 1kg Almacabio
Odplamiacz w proszku ECO 1kg Almacabio
38,40 zł 36,50 zł
szt.
Olej z konopi Virgin BIO 250ml Bio Planete
Olej z konopi Virgin BIO 250ml Bio Planete
44,00 zł 41,50 zł
szt.
Płyn do naczyń 0,5l Almacabio
Płyn do naczyń 0,5l Almacabio
15,20 zł 14,50 zł
szt.
Środek nabłyszczający do zmywarek 500ml Almacabio
Środek nabłyszczający do zmywarek 500ml Almacabio
25,20 zł 24,50 zł
szt
Płatki kukurydziane BIO 300g Bio Planet
Płatki kukurydziane BIO 300g Bio Planet
10,60 zł 9,99 zł
szt.
Olej rzepakowy BIO 500ml Bio Planete
Olej rzepakowy BIO 500ml Bio Planete
16,70 zł 15,50 zł
szt.
Musli orzechowe BIO 300g Bio Planet
Musli orzechowe BIO 300g Bio Planet
12,50 zł 11,50 zł
szt.
Musli owocowe BIO 300g Bio Planet
Musli owocowe BIO 300g Bio Planet
9,20 zł 8,60 zł
szt.
Pulpa pomidorowa Bio 500g Alce Nero
Pulpa pomidorowa Bio 500g Alce Nero
9,80 zł 8,50 zł
szt.
Cola BIO 250ml Hollinger
Cola BIO 250ml Hollinger
3,90 zł 3,40 zł
szt
Producenci
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi 0
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi

Jeżeli szuka ktoś ciekawej inspiracji na świąteczny stół, to my właśnie ją znaleźliśmy - smak wyborny, konsystencja idealna - mowa o Pasztecie z fasoli z gruszką i orzechami włoskimi.

Przepis na pasztet znaleźliśmy na blogu true taste hunters

- 3 puszki białej fasoli (720 g bez zalewy)
- 1 duża cebula / 2 małe
- 2 mniejsze gruszki - waga po obraniu 300 g
- 100 g orzechów włoskich
- 1 duża gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 i 1/2 łyżeczki nasion czarnuszki
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- dodatkowo na wierzch pasztetu - połówki orzechów włoskich

    Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję rozmaryn, pokrojone w kostkę gruszki. Chwilę smażę.
    Rozmaryn wyrzucam. Cebulę wraz z gruszką i olejem przekładam do malaksera i dodaję wszystkie składniki (oprócz czarnuszki). Blenduję wszystko na gładką masę. Następnie dodaję czarnuszkę i wszystko mieszam. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej masę na pasztet i całość wyrównuję. Na wierzchu pasztetu układam połówki orzechów włoskich.
    Całość piekę w 180 st. C ok. 45-60 min (po 45 min pasztet jest bardziej wilgotny, gdy lubicie suchy, trzymajcie ok. 60 min).
    Pasztet po upieczeniu studzę przez min. 12 h w foremce.

Co istotne, pasztet wytrzymuje ok. tygodnia. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień, więc jeśli robicie go na konkretną okazję, możecie upiec go trochę wcześniej. 

źródło:

[http://truetastehunters.blogspot.com/2015/12/pasztet-z-fasoli-z-gruszka-i-orzechami.html]

Komentarze do wpisu (0)

Darmowa dostawa

Bezpieczne zakupy

Program lojalnościowy

Ekolandia wysoka jakość obsługi

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl