Kawa zielona mielona BIO 250g BIO Ameryka
Opis
Ekologiczna kawa zielona mielona - prosto z Peru.
Kawa zielona to niepalone ziarna kawowca. Niepalenie ziaren powoduje zatrzymanie w ziarnach najcenniejszego składnika- kwasu chlorogenowego, naturalnego silnego przeciwutleniacza, występującego również w yerba mate, liściach pokrzywy i karczocha.
W ziarnach niepalonej kawy nie zaszedł jeszcze proces pirolizy, czyli rozkład węglowodanów oraz tłuszczy, dlatego tez nie posiadają one takiego smaku i aromatu jak kawa czarna. Jednak zawartość kofeiny nie zmienia się. Ziarna kawy mają barwę jasnozieloną, stąd też nazwa produktu. Niepalona, zielona kawa w smaku jest dużo łagodniejsza, bardziej kwaskowata i prawie całkowicie pozbawiony goryczki.
Sposób użycia: Łyżeczkę zmielonej zielonej kawy zalać w filiżance gorącą (ale nie wrzącą, ok 90ºC) wodą i parzyć ok 5-10 minut, aż napar nabierze delikatnie zielonkawego koloru. Po 5 minutach napar jest gotowy do spożycia. Smak naparu przypomina troszkę smak parzonej zielonej herbaty, lekko cierpki.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu.
SKŁAD: kawa zielona mielona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: w celu zaparzenia kawy, należy wsypać do filiżanki 2 łyżeczki i zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Kraj pochodzenia: Peru
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.