Promocje
Słonecznik łuskany BIO 1kg Bio Planet
Słonecznik łuskany BIO 1kg Bio Planet
13,30 zł 12,50 zł
szt.
Syrop klonowy A BIO 250ml Bio Planet
Syrop klonowy A BIO 250ml Bio Planet
26,20 zł 23,50 zł
szt.
Sos Tamari Strong bezglut. BIO 250ml Lima
Sos Tamari Strong bezglut. BIO 250ml Lima
22,50 zł 19,99 zł
szt.
Figi suszone BIO 1kg Bio Planet
Figi suszone BIO 1kg Bio Planet
47,90 zł 39,99 zł
szt.
Dwumiesięcznik - Harmonia (styczeń-luty 2018)
Dwumiesięcznik - Harmonia (styczeń-luty 2018)
9,95 zł 1,99 zł
szt
Daktyle sproszkowane BIO 300g Bio Planet
Daktyle sproszkowane BIO 300g Bio Planet
13,80 zł 12,50 zł
szt
 Len złoty (siemię lniane) BIO 400g Bio Planet
Len złoty (siemię lniane) BIO 400g Bio Planet
7,29 zł 6,50 zł
szt
Figi suszone BIO 150g Bio Planet
Figi suszone BIO 150g Bio Planet
8,80 zł 7,50 zł
szt.
Producenci
Prokonsumencki

  

Agar, Agaranta żelująca bezgluten. BIO 3x6g Bio Vegan

Dostępność: Dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 8,30 zł 8.30
ilość szt
Zyskujesz 8 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Agar - agar to naturalna substancja żelująca pochodząca z krasnorostów. Jest bezsmakowy i bezpieczniejszy od żelatyny. Doskonały do mięs, ryb, ciast i deserów.

SKŁAD: agar agar* - substancja żelująca, maranta w proszku*, winiany potasu - regulator kwasowości (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj agarantę w 100 ml zimnej wody do uzyskania gładkiej masy, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając. Dla zimnych produktów: wymieszaj agarantę w 100 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia i gotuj 1 minutę ciągle mieszając. Ostudź i stopniowo dodawaj zimne składniki. Nie zmieniaj kolejności. Optymalną konsystencję żelową uzyskuje się po 3 godzinach przechowywania w lodówce.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1116 kJ / 267 kcal;
Tłuszcz: 0,20 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,2 g
Węglowodany: 40,0 g;
w tym cukry: 0,30 g;
Błonnik: 38,90 g;
Białko: 1,20 g;
Sól: 1,8 g

INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać drożdże, gorczycę, sezam, soję.



Agar-agar w zimnej wodzie pęcznieje, natomiast dobrze rozpuszcza się w wodzie o temperaturze ok. 90-100 °C, a zestala się, tworząc rodzaj żelu w 40-50 °C.Agar-agar wytwarzany jest z krasnorostów (Rhodophyta), wydobywanych głównie u wybrzeży Japonii (często pozyskiwanych z podwodnych plantacji).

Ponieważ wodorosty są bogatym źródłem minerałów i witamin, agar dostarcza dużej porcji składników odżywczych, a nie jest trawiony przez enzymy.
Przewyższa żelatynę pochodzenia zwierzęcego, ponieważ jest niskokaloryczny, ma delikatniejszą strukturę i nie zmienia konsystencji. Jest lekkostrawny, dlatego zaleca się go w szczególności ludziom chorym i dzieciom.


Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl