Promocje
Jagody Goji BIO 1kg Bio Planet
Jagody Goji BIO 1kg Bio Planet
89,90 zł 82,00 zł
szt.
Crunchy orkiszowe BIO 400g Bohlsener Muehle
Crunchy orkiszowe BIO 400g Bohlsener Muehle
13,20 zł 11,90 zł
szt
Cola BIO 330ml OXFAM
Cola BIO 330ml OXFAM
6,30 zł 5,60 zł
szt.
Crunchy czekoladowe BIO 400g Bohlsener Muehle
Crunchy czekoladowe BIO 400g Bohlsener Muehle
13,19 zł 11,90 zł
szt
Ice Tea BIO 330ml OXFAM
Ice Tea BIO 330ml OXFAM
6,30 zł 5,60 zł
szt.
Lemoniada BIO 330ml OXFAM
Lemoniada BIO 330ml OXFAM
6,30 zł 5,60 zł
szt.
Czekolada gorzka 100% kakao BIO 50g Alce Nero
Czekolada gorzka 100% kakao BIO 50g Alce Nero
10,50 zł 9,50 zł
szt
Jagody Goji BIO 250g Bio Planet
Jagody Goji BIO 250g Bio Planet
25,50 zł 22,90 zł
szt.
Producenci
Prokonsumencki

  

Agar, Agaranta żelująca bezgluten. BIO 3x6g Bio Vegan

a6ac9e12d1efffc2744eac5ae60da9be.jpg
  • promocja
Dostępność: Dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 7,40 zł 8,30 zł 7.40
ilość szt
Zyskujesz 7 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Agar - agar to naturalna substancja żelująca pochodząca z krasnorostów. Jest bezsmakowy i bezpieczniejszy od żelatyny. Doskonały do mięs, ryb, ciast i deserów.

SKŁAD: agar agar* - substancja żelująca, maranta w proszku*, winiany potasu - regulator kwasowości (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj agarantę w 100 ml zimnej wody do uzyskania gładkiej masy, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając. Dla zimnych produktów: wymieszaj agarantę w 100 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia i gotuj 1 minutę ciągle mieszając. Ostudź i stopniowo dodawaj zimne składniki. Nie zmieniaj kolejności. Optymalną konsystencję żelową uzyskuje się po 3 godzinach przechowywania w lodówce.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1116 kJ / 267 kcal;
Tłuszcz: 0,20 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,2 g
Węglowodany: 40,0 g;
w tym cukry: 0,30 g;
Błonnik: 38,90 g;
Białko: 1,20 g;
Sól: 1,8 g

INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać drożdże, gorczycę, sezam, soję.



Agar-agar w zimnej wodzie pęcznieje, natomiast dobrze rozpuszcza się w wodzie o temperaturze ok. 90-100 °C, a zestala się, tworząc rodzaj żelu w 40-50 °C.Agar-agar wytwarzany jest z krasnorostów (Rhodophyta), wydobywanych głównie u wybrzeży Japonii (często pozyskiwanych z podwodnych plantacji).

Ponieważ wodorosty są bogatym źródłem minerałów i witamin, agar dostarcza dużej porcji składników odżywczych, a nie jest trawiony przez enzymy.
Przewyższa żelatynę pochodzenia zwierzęcego, ponieważ jest niskokaloryczny, ma delikatniejszą strukturę i nie zmienia konsystencji. Jest lekkostrawny, dlatego zaleca się go w szczególności ludziom chorym i dzieciom.


Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl