- WIOSENNE PORZĄDKI(19)
- ŚWIEŻE(1072)
- ZDROWA ŻYWNOŚĆ(5440)
- ŚRODKI CZYSTOŚCI(114)
- DIETY(899)
- SUPLEMENTY(659)
- EKO DROGERIA(1135)
- EKO DOM(383)
- HoReCa(119)
- Nowości
- Promocje
7,39 zł
Cena regularna:
8,40 zł
48,30 zł
Cena regularna:
60,50 zł
94,00 zł
Cena regularna:
117,00 zł
16,70 zł
Cena regularna:
20,00 zł
19,60 zł
Cena regularna:
23,40 zł
10,80 zł
Cena regularna:
11,50 zł
10,80 zł
Cena regularna:
11,50 zł
62,90 zł
Cena regularna:
71,60 zł
69,90 zł
Cena regularna:
80,30 zł
4,60 zł
Cena regularna:
6,10 zł
8,70 zł
Cena regularna:
10,40 zł
6,70 zł
Cena regularna:
7,20 zł
Deser z gruszek z kremem z tofu
Składniki:
- 4 gruszki
- ½ l soku jabłkowego
- kostka tofu
- słód ryżowy
- 1 łyżka oleju lnianego
- goździki, prażone pestki dyni i sól, ewentualnie laska wanilii, ekstrakt z wanilii
- skrobia kuzu lub kukurydziana
Przygotowanie:
1. Gruszki obierz i podziel na ćwiartki. Gotuj w soku jabłkowym z goździkami ok 10 minut. Zlej sok i zagęść skrobią.
2. Ugotuj tofu na parze przez 10 minut, przełóż do miseczki, rozkruszając widelcem. Dodaj olej, słód i sól. Zmiksuj na krem, dodając wywar z gruszek w takiej ilości aby uzyskać właściwą konsystencję.
3. Gruszki polej kremem z tofu i posyp prażonymi pestkami z dyni.
Smacznego:)
Źródło: Odżywiaj dziecko w zgodzie z naturą – Bożena Żak -Cyran