Promocje
Sos Tamari Strong bezglut. BIO 250ml Lima
Sos Tamari Strong bezglut. BIO 250ml Lima
22,50 zł 19,99 zł
szt.
Figi suszone BIO 1kg Bio Planet
Figi suszone BIO 1kg Bio Planet
47,90 zł 39,99 zł
szt.
Dwumiesięcznik - Harmonia (styczeń-luty 2018)
Dwumiesięcznik - Harmonia (styczeń-luty 2018)
9,95 zł 1,99 zł
szt
Daktyle sproszkowane BIO 300g Bio Planet
Daktyle sproszkowane BIO 300g Bio Planet
13,80 zł 12,50 zł
szt
 Len złoty (siemię lniane) BIO 400g Bio Planet
Len złoty (siemię lniane) BIO 400g Bio Planet
7,29 zł 6,50 zł
szt
Figi suszone BIO 150g Bio Planet
Figi suszone BIO 150g Bio Planet
8,80 zł 7,50 zł
szt.
Figi suszone BIO 400g Bio Planet
Figi suszone BIO 400g Bio Planet
20,40 zł 17,50 zł
szt.
Producenci
Prokonsumencki

  

Kuzu szare (skrobia z korzenia) BIO 125g Terrasana

Dostępność: Dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 22,00 zł 22.00
ilość szt
Zyskujesz 22 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.33333
Producent: Terrasana
Kod produktu: 12771

Opis

Kuzu to roślina rosnąca głównie w Azji. Kuzu pozyskiwana jest z korzenia tej rośliny poprzez niezmieniony od lat proces trwający 90 dni. Rezultatem jest najwyższej jakości biały lub szary środek zagęszczający o delikatnej konsystencji. 

Kuzu to bezzapachowa i pozbawiona smaku skrobia, która jest doskonałą alternatywą dla żelatyny czy skrobi ziemniaczanej. Skrobia w kuzu jest źródłem żelaza, wapnia i fosforu. Od tysięcy lat korzeń kuzu jest powszechnie stosowany w kulturze wschodniej jako pokarm dostarczający energii i lekarstwo. W Chinach stosuje się kuzu przy grypie, gorączce, biegunce, nudnościach, bólach głowy,  alergii,  przeziębieniach i dolegliwościach żołądkowo-jelitowych.

Wiele się pisze o właściwościach oczyszczających i odtruwających organizm.

Ma odczyn zasadowy w związku z tym wspiera równowagę zasadową-kwasową organizmu. Regularne stosowanie kuzu wspiera usuwanie toksyn, poprawia przemianę materii.

Medycyna naturalna proponuje oczyszczającą wiosenną kurację z kurację trwającą od 7 do 14 dni.:

1 łyżkę kuzu rozpuścić w filiżance naturalnego, niesłodzonego soku jabłkowego. Podgrzewać, mieszając jednocześnie, aż kuzu staje się przejrzyste. Gotować Kisiel jeszcze 1 minutę i jeść ciepłe.

Doskonale nadaje się do  zagęszczania zup, sosów, przygotowywania polew, puddingów i nadzienia do ciast.

Sposób użycia: w 200 ml zimnej wody rozpuścić 1-2 łyżeczek skrobi z korzenia kuzu, doprowadzić do wrzenia.

Skład: Ekologiczna skrobia z korzenia Kuzu szarego. Produkt nierafinowany.

*produkt ekologiczny, objęty certyfikatem kontroli Skal 001178

Kraj pochodzenia: Japonia


Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1457 / 347 kJ / kcal
tłuszcz - 0.20 g
węglowodany - 85.60 g
białko - 0.20 g
 




Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl