Karob BIO 200g Bio Planet
Opis
Karob jest produkowany z jadalnych nasion pochodzących ze strąków drzewa chlebowca świętojańskiego. Uważany jest za zdrowy zamiennik czekolady czy kakao. Jest naturalnie słodki, nie zawiera kofeiny, posiada małą ilość tłuszczu. Można go stosować do wypieków- podobnie jak kakao nadaje im ciemną barwę.
Drzewo karobu, znane też pod nazwą „Chleb Św. Jana”, rośnie przeważnie w krajach o ciepłym klimacie. Jego niezwykle cenne wartości odżywcze od wieków uznawane są w krajach Śródziemnomorskich. Ziarna karobu są nieocenionym źródłem białka, magnezu, żelaza, wapna, węglowodanów i fosforu. Czyli tego, co potrzebne jest do prawidłowego funkcjonowanie każdego organizmu ludzkiego, zwłaszcza dzieci, kobiet w ciąży, matek karmiących, osób osłabionych chorobami, czy ludzi w podeszłym wieku.
Kraj pochodzenia składników: Włochy
Kraj producenta: Polska
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1017 kJ/ 241 kcal kJ / kcal
tłuszcz - 0.70 g
węglowodany - 49.00 g
w tym cukry - 41 g
białko - 4.60 g
sól - 0.09 g
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.