KREM RYŻOWY DO GOTOWANIA I PIECZENIA BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWY BIO 200 ml - NATUMI
NATUMI
Kod produktu: 4038375025003
Opis
Śmietanka ryżowa jest produktem roślinnym bez laktozy. Doskonale nadaje się do gotowania i pieczenia.
Może być spożywana przez wegetarian i osoby uczulone na białka mleka krowiego lub nietolerujące laktozy. Większość tłuszczów w śmietankach roślinnych stanowią niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe NNKT, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania i budowy naszego organizmu. Potrzebują ich szczególnie małe dzieci, u których intensywnie rozwija się układ nerwowy i narząd wzroku.
Skład: Woda, ryż 9%, olej słonecznikowy*, , substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, guma guar*, guma gellan; sól morska, (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Produkt może być stosowany na zimno lub na gorąco. Wstrząsnąć przed spożyciem. Nie nadaje się do ubijania. Po otwarciu przechowywać z lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 384 kJ / 93 kcal
Tłuszcz - 7,2 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 5,6 g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 1,0 g
Węglowodany - 6,6 g,
w tym cukry - 0,4 g;
Błonnik - 0,1 g
Białko - 0,3 g
Sól - 0,11 g
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.