Już jutro będziecie mieli okazję spróbować naszej wyjątkowej nowości.
Sery zagrodowe z Nowego Tomyśla to świeże(czyli leżakujące 2-4 dni), przepyszne sery z mleka krowiego. Wytwarzane tradycyjną metodą, ręcznie, tak jak ser koryciński na Podlasiu lub bundz w górach. Nie zawierają żadnych sztucznych dodatków, barwników czy konserwantów. Sery są wilgotne w środku, elastyczne, z licznymi małymi dziurkami.
W składzie niepasteryzowane mleko krowie, podpuszczka mikrobiologiczna, niejodowana sól (do solanki lub natarcia sera) oraz zioła (w zależności od wariantu: czarnuszka, czosnek niedźwiedzi, suszone pomidory, bazylia, czosnek, chilli, pieprz kolorowy, mięta).
Sery należy przechowywać w lodówce, gdzie będzie zachodził proces dojrzewania. Smak będzie stawał się bardziej wyrazisty, kolor przechodził w lekko żółty, a miąższ bardziej twardy.
Sery zagrodowe na Brzasku w każdy wtorek. Zapraszamy:)