Promocje
Środek nabłyszczający do zmywarek 500ml Almacabio
Środek nabłyszczający do zmywarek 500ml Almacabio
25,20 zł 24,50 zł
szt
Płatki kukurydziane BIO 300g Bio Planet
Płatki kukurydziane BIO 300g Bio Planet
10,60 zł 9,99 zł
szt.
Olej rzepakowy BIO 500ml Bio Planete
Olej rzepakowy BIO 500ml Bio Planete
16,70 zł 15,50 zł
szt.
Musli orzechowe BIO 300g Bio Planet
Musli orzechowe BIO 300g Bio Planet
12,50 zł 11,50 zł
szt.
Musli owocowe BIO 300g Bio Planet
Musli owocowe BIO 300g Bio Planet
9,20 zł 8,60 zł
szt.
Pulpa pomidorowa Bio 500g Alce Nero
Pulpa pomidorowa Bio 500g Alce Nero
9,80 zł 8,50 zł
szt.
Cola BIO 250ml Hollinger
Cola BIO 250ml Hollinger
3,90 zł 3,40 zł
szt
Ciasteczka malinowe bezgl. BIO 100g Zemanka
Ciasteczka malinowe bezgl. BIO 100g Zemanka
12,00 zł 10,50 zł
szt.
Pieczywo chrupkie amarantusowe Bio 250g Allos
Pieczywo chrupkie amarantusowe Bio 250g Allos
12,90 zł 11,50 zł
szt.
Herbata konopna, liście konopi BIO 30g Batom
Herbata konopna, liście konopi BIO 30g Batom
15,00 zł 13,90 zł
szt
Producenci
Prokonsumencki

  

Żywe kultury bakterii do kefiru 1g (2 fiolki) Vivo

16476.jpg
  • nowość
Dostępność: Produkt na zamówienie
Wysyłka w: odbiór osobisty lub transport Ekolandii. NIE PROWADZIMY SPRZEDAŻY WYSYŁKOWEJ.
Cena: 16,00 zł 16.00
ilość szt.
Zyskujesz 16 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

STARTER DO KEFIRU Zakwaska – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego kefiru probiotycznego.

Kefir to  znany od wielu wieków fermentowany napój mleczny wywodzący się z Kaukazu. Zakwaska do KEFIRU VIVO zawiera mikroflorę ziarna kefiru, żywe kultury bakterii, w tym pałeczki kwasu mlekowego, bifidobakterie i cenne drożdże kefirowe. Kefir otrzymany z Zakwaski może stanowić świetny element zbilansowanej i zróżnicowanej diety. Spożywany np. z otrębami sprawia, że głód znika na długi czas. Dzięki domowemu przygotowaniu otrzymujemy kefir wyłącznie z naturalnie występującymi cukrami. Domowy kefir ma wspaniały, orzeźwiający smak. Najlepszy wychodzi z mleka 2% procentowego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kefir można przygotować na dwa sposoby. Rzadszy w konsystencji kefir uzyskasz dodając zawartość Zakwaski do mleka (od 1 do 3 l) ogrzanego do temp. pokojowej (ok. 20-24 st. C). Zawartość Zakwaski należy dokładnie wymieszać z mlekiem, naczynie przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 14 do 24 h. Aby uzyskać gęstszy kefir, należy go przygotować wg. przepisu na jogurt: 1-3 l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C. Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - kefir dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym kefirem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek kefiru na 2 litry mleka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1155 kJ / 276 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,0 g
Węglowodany - 60 g
w tym cukry - 20,0 g
Białko - 8 g
Sól - 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać od +2 do +8 st. C

SKŁADNIKI
liofilizowane żywe kultury bakterii, mikroflora ziaren kefiru i drożdży kefirowych: Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactococcus lactis ssp. lactis


PRODUKTY ŚWIEŻE DOSTĘPNE SĄ TYLKO NA ZAMÓWIENIE.

ARTYKUŁ TYLKO DO ODBIORU OSOBISTEGO LUB DOSTARCZANE TRANSPORTEM EKOLANDII.





Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl