Promocje
Syrop klonowy A BIO 250ml Bio Planet
Syrop klonowy A BIO 250ml Bio Planet
26,20 zł 23,50 zł
szt.
Sos Tamari Strong bezglut. BIO 250ml Lima
Sos Tamari Strong bezglut. BIO 250ml Lima
22,50 zł 19,99 zł
szt.
Figi suszone BIO 1kg Bio Planet
Figi suszone BIO 1kg Bio Planet
47,90 zł 39,99 zł
szt.
Dwumiesięcznik - Harmonia (styczeń-luty 2018)
Dwumiesięcznik - Harmonia (styczeń-luty 2018)
9,95 zł 1,99 zł
szt
Daktyle sproszkowane BIO 300g Bio Planet
Daktyle sproszkowane BIO 300g Bio Planet
13,80 zł 12,50 zł
szt
 Len złoty (siemię lniane) BIO 400g Bio Planet
Len złoty (siemię lniane) BIO 400g Bio Planet
7,29 zł 6,50 zł
szt
Figi suszone BIO 150g Bio Planet
Figi suszone BIO 150g Bio Planet
8,80 zł 7,50 zł
szt.
Producenci
Prokonsumencki

  

Żywe kultury bakterii do kefiru 1g (2 fiolki) Vivo

Dostępność: Produkt na zamówienie
Wysyłka w: odbiór osobisty lub transport Ekolandii. NIE PROWADZIMY SPRZEDAŻY WYSYŁKOWEJ.
Cena: 16,00 zł 16.00
ilość szt.
Zyskujesz 16 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

STARTER DO KEFIRU Zakwaska – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego kefiru probiotycznego.

Kefir to  znany od wielu wieków fermentowany napój mleczny wywodzący się z Kaukazu. Zakwaska do KEFIRU VIVO zawiera mikroflorę ziarna kefiru, żywe kultury bakterii, w tym pałeczki kwasu mlekowego, bifidobakterie i cenne drożdże kefirowe. Kefir otrzymany z Zakwaski może stanowić świetny element zbilansowanej i zróżnicowanej diety. Spożywany np. z otrębami sprawia, że głód znika na długi czas. Dzięki domowemu przygotowaniu otrzymujemy kefir wyłącznie z naturalnie występującymi cukrami. Domowy kefir ma wspaniały, orzeźwiający smak. Najlepszy wychodzi z mleka 2% procentowego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kefir można przygotować na dwa sposoby. Rzadszy w konsystencji kefir uzyskasz dodając zawartość Zakwaski do mleka (od 1 do 3 l) ogrzanego do temp. pokojowej (ok. 20-24 st. C). Zawartość Zakwaski należy dokładnie wymieszać z mlekiem, naczynie przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 14 do 24 h. Aby uzyskać gęstszy kefir, należy go przygotować wg. przepisu na jogurt: 1-3 l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C. Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - kefir dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym kefirem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek kefiru na 2 litry mleka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1155 kJ / 276 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,0 g
Węglowodany - 60 g
w tym cukry - 20,0 g
Białko - 8 g
Sól - 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać od +2 do +8 st. C

SKŁADNIKI
liofilizowane żywe kultury bakterii, mikroflora ziaren kefiru i drożdży kefirowych: Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactococcus lactis ssp. lactis


PRODUKTY ŚWIEŻE DOSTĘPNE SĄ TYLKO NA ZAMÓWIENIE.

ARTYKUŁ TYLKO DO ODBIORU OSOBISTEGO LUB DOSTARCZANE TRANSPORTEM EKOLANDII.





Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl