Mun (grzyby suszone) BIO 50g Bio Planet
Opis
Grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata.
W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami. Często podawane są z warzywami, piersią kurczaka, makaron i ryżem.
Grzyby mun mają charakterystyczną żelatynową konsystencję, są dość twarde, chrupiące i doskonale chłoną smaki i zapachy produktów, z którymi są podawane. Ponoć mają dar wchłaniania wolnych rodników, rozrzedzania krwi oraz pozytywnie wpływają na odporność. Nie ma chyba wegetarianina, który nie znałby ich smaku.
SKŁAD: mun (grzyby suszone)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
grzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min., a następnie gotować przez ok. 10 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1083 kJ / 260 kcal
Tłuszcz - 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 29,5 g
w tym cukry - 0,2 g
Błonnik - 41 g
Białko - 11 g
Sól - 0 g
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Kraj pochodzenia: Chiny
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.