CZARNY CZOSNEK MIELONY SUSZONY BIO 20 g - PRZETWORY Z NATURY
Opis
Mielony ekologiczny czarny czosnek . Stanowi aromatyczną przyprawę do wielu dań.
Jak powstaje czarny czosnek?
Świeży, ekologiczny czosnek, przechowywany w kontrolowanej temperaturze i wilgotności przez około 30 dni, w którym zachodzi reakcje brązowienia nieenzymatycznego - reakcje Mailarda.
Fermentowany ekologiczny czosnek smakuje słodko i wytrawnie. Pozbawiony jest zapachu charakterystycznego dla świeżego czosnku. Proces fermentacji korzystnie wpływa na przyswajanie substancji odżywczych i wspomaga działanie antyoksydacyjne.
Dzięki właściwościom antybakteryjnym i grzybiczym uważany jest za naturalny antybiotyk.
Czarny czosnek to nic innego jak biały, z tym, że wytwarzany w procesie fermentacji - przez dwa-trzy miesiące w odpowiedniej temperaturze. Podczas tego czosnek zyskuje nową barwę, smak i wyjątkowe właściwości zdrowotne. Dzięki temu wszystkie wartości odżywcze, na czele z witaminami z grupy B, C oraz pozostałymi proteinami, wzrosły dziesięciokrotnie. W jednym ząbku, jest wartość odżywcza równa prawie całej główce.
SKŁADNIKI
100% czosnek* mielony, suszony (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1405 kJ / 332 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 55 g
w tym cukry: 39 g
Błonnik: 9,2 g
Białko: 22 g
Sól: 0 g
ZASTOSOWANIE
do marynowania mięsa, sosów, zup oraz dań wegetariańskich
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- Kraj Producenta:
- Polska
- Producent - nazwa i adres:
- MATEUSZ SARNA PRZETWORYZNATURY.PL, SAMUELA LINDEGO 1, 30-148 KRAKÓW
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.