Śliwka Umeboshi BIO 150g Terrasana
Opis
Śliwki japońskie (czyli właściwie gatunek moreli) marynowane w soli.
Mają wyraźny słono-kwaśny smak. Używa się ich do gotowania (wzmacniają smak). Jedzone często z ryżem jako pikle. Stanowią też środek onigiri oraz dodatek do drinków. Duże, miękkie umeboshi, po usunięciu nadmiaru soli poprzez moczenie w wodzie, wykorzystywane są do sporządzania tempury.
Ume zawiera białko, minerały i tłuszcz w ilości dwa razy większej w porównaniu z innymi owocami. W szczególnie dużej ilości występuje wapń, żelazo i fosfor. Ume, w porównaniu z innymi owocami, jest też bogatsza w kwasy organiczne (zwłaszcza kwasek cytronowy i kwas fosforowy). Kwasy te nie rozkładają się w procesie marynowania.
Skład: Śliwki Ume*, sól morska, pachnotka zwyczajna(shiso)*
*składniki ekologiczne, objęte certyfikatem kontroli Skal 001178
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.