Fasola Adzuki BIO 1kg Bio Planet
Opis
Ekologiczna fasolka adzuki jest jedną z najpopularniejszych i najstarszych roślin strączkowych w Azji.
Działa odżywczo szczególnie na nerki, ale i osuszająco, czy wręcz odtruwająco na organizm. Bardzo prosta w przygotowaniu ze względu na delikatną łupinkę. Jej delikatnie słodko - orzechowy smak jest prawdziwym i wspaniałym delikatesem nadającym się jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych. Fasolkę adzuki polecamy do past i pasztetów, do zup i potraw jednogarnkowych. Świetnie nadaje się na kiełki, które zawierają dużo kwasu foliowego.
Sposób przygotowania: fasolę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na kilka godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie z dodatkiem glonu kombu (ułatwia trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1534 kJ / 363 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 63 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 13 g
Białko - 20 g
Sól - 0 g
Kraj pochodzenia składników: Chiny
Kraj producenta: Polska
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.