
Budyń morelowy bezglut. BIO 40g Amylon
Opis
Budyń morelowy bez cukru i glutenu.
SKŁAD: skrobia kukurydziana*, suszone morele* (min. 11% ), aromat naturalny morelowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1480 kJ / 349 kcal
Tłuszcz - 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 85,7 g
w tym cukry - 5,9 g
Białko - <0,1 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Nie zawiera glutenu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.