
Budyń truskawkowy bezglut. BIO 40g Amylon
Opis
Budyń truskawkowy bez cukru i glutenu.
SKŁAD: skrobia kukurydzana*, bio suszone truskawki* (min. 8% ), suszony burak czerwony* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1486 kJ / 350 kcal
Tłuszcz - 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 0,0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0,4 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Nie zawiera glutenu.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.