
- ŚWIĘTA, ŚWIĘTA(191)
- ZDROWIE W TORNISTRZE(95)
- PRODUKTY ŚWIEŻE(657)
- ZDROWA ŻYWNOŚĆ(2342)
- Olej CBD(4)
- Mąki(64)
- Makarony(83)
- Ryże, kasze, ziarna i nasiona(102)
- Bakalie, orzechy i pestki(82)
- Płatki, musli i otręby(85)
- Pieczywo i produkty do wypieków(159)
- Herbaty, kawy, kakao i czekolady(338)
- Dla dzieci(650)
- Cukry, słodziki, miody i sole(94)
- Rośliny strączkowe(37)
- Słodycze, ciastka i przekąski(397)
- Przetwory i dania gotowe(233)
- Ryby i owoce morza(20)
- Przyprawy(156)
- Sosy i dodatki do potraw(204)
- Kuchnia orientalna i makrobiotyczna(74)
- Smarowidła(151)
- Soki, syropy i napoje(205)
- Mleka i śmietanki(52)
- Oleje i octy(91)
- Produkty Fair Trade(98)
- DIETY(626)
- NATURALNE SUPLEMENTY(248)
- KOSMETYKI I ART. HIGIENICZNE(490)
- NATURALNE ŚRODKI CZYSTOŚCI(96)
- KARMY DLA ZWIERZĄT(15)
- NAWOZY I PREPARATY(9)
- INNE(46)
- HoReCa(28)
- ekoPaczki(8)
Nowości
Promocje



















Syrop klonowy A BIO 250g Terrasana
Opis
Skład: Kanadyjski syrop klonowy*(100%) klasa A.
(*składnik pochodzący z upraw ekologicznych)
Sok klonowy pobiera się z pnia klonu, głównie z klonu cukrowego Acer saccharum, klonu srebrzystego A. saccharinum) i klonu czerwonego – podobnie jak sosnową żywicę lub kauczuk. Sok ten jest przezroczysty, o lekko żółtym zabarwieniu i mdłym, słodkawym smaku. Syrop otrzymuje się przez odparowanie nadmiaru wody. Syrop o gęstej konsystencji i jasnobrunatnym kolorze zawiera dużo cukru oraz sole mineralne. Używany jest na wiele sposobów. Najpopularniejsze zastosowanie to jako dodatek do popularnego w Ameryce dania śniadaniowego – pancake – naleśników podobnych do polskich racuchów. Bywa też dodatkiem do różnych deserów.
Syrop klonowy jest mniej kaloryczny niż miód, nie zawiera żadnych konserwantów i można przechowywać go przez około 18 miesięcy.
Jest bogaty w sole mineralne ważne w prawidłowej pracy erca i układu nerwowego, takich jak wapń, magnez, potas, fosfor i mangan. Zawiera również witaminy z grupy B, niacynę, biotynę oraz kwas foliowy.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 360 kcal (1507 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 0.00 g
węglowodany - 89.20 g
białko - 0.00 g
W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu. Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian.
Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor)
Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor)
Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor)
Kraj pochodzenia składników: Niderlandy
Kraj producenta: Holandia