CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 350 g (220 g) (SŁOIK) - BIO PLANET
Opis
Ekologiczne ziarno ciecierzycy, zwane również cieciorką lub grochem włoskim jest najbogatszą w żelazo rośliną strączkową.
Jej wartości odżywcze wzmacniają szczególnie układ trawienny. Ciecierzyca ma delikatny i orzechowy smak, dlatego świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół / przypraw, a także do zup, potraw jednogarnkowych (z warzywami, z kaszą jaglaną), sosów i sałatek zarówno na ciepło, jak i na zimno. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia.Szczególnie znana w krajach arabskich humus (pasta z cieciorki) z dodatkiem pasty sezamowej (tahiny), cytryny i ziół jest bardzo odżywczą i smaczną potrawą.
Skład: ciecierzyca* 62,9 %, woda, sól morska
*produkt pochodzący z upraw ekologicznych objęty certyfikatem kontroli Skal 001285 / NL-BIO-01
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 532 kJ / 127 kcal
Tłuszcz: 2,70 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,30 g
Weglowodany: 15,0 g
w tym cukry: 0,40 g
Błonnik: 7,10 g
Białko: 7,10 g
Sól: 0,35 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce do dwóch dni, w temperaturze max. 7°C
Kraj producenta: Polska
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.