Chleb orkiszowy św. Hildegardy na zakwasie orkiszowym 650g Dobra Piekarnia dawniej Sarnowska
DOBRA PIEKARNIA
Kod produktu: 13839
Opis
Chleb orkiszowy na zakwasie orkiszowym Św. Hildegardy.
Wg św. Hildegardy orkisz jest najlepiej tolerowanym zbożem przez ludzki organizm. Ziarno orkiszu zawiera więcej białka niż ziarno pszenicy. Jest także bogatsze w lepiej przyswajalny gluten, który, nawet chorzy na celiakię, zazwyczaj dobrze tolerują. Ponadto zawiera cynk, miedź, selen oraz witaminy A i E. Dominującym kwasem tłuszczowym jest wartościowy dla zdrowia kwas linolenowy. Orkisz wzmacnia śledzionę i żołądek. Daje na długo poczucie sytości, a duża zawartość błonnika reguluje trawienie. Wspomaga krążenie i działa krwiotwórczo.
Skład: Mąka orkiszowa typ 630, zakwas orkiszowy (mąka orkiszowa 1850, woda), otręby orkiszowe, sól, woda
Mąka z odmiany orkiszu Oberkulmer Rotkorn.
Chleby najlepiej przechowywać w lnianym woreczku bądź papierowej torbie. Chleby można mrozić.
Podana cena jest ceną za sztukę chleba 650 gram.
Chleb wyróżniony znakiem Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolska.
ZAMÓWIENIA NA PIECZYWO Z DOBREJ PIEKARNI, PROSIMY SKŁADAĆ DO PONIEDZIAŁKU DO GODZ. 20.00
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.