Producenci
Prokonsumencki

  

Chleb żytni z ziarnami na zakwasie 650g Dobra Piekarnia dawniej Sarnowska

Dostępność: Dostępny
Wysyłka w: 1-3 dni roboczych
Cena: 10,50 zł 10.50
ilość szt.
Zyskujesz 10 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Chleb żytni  na zakwasie z ziarnami  polecany dla osób dobrze przyswajających gluten.

Skład: Mąka żytnia (typ 720), zakwas żytni, otręby żytnie, ziarna słonecznika i lnu, sól, woda

Chleby najlepiej przechowywać w lnianym woreczku bądź papierowej torbie. Chleby można mrozić.


Podana cena jest ceną za sztukę chleba 650 gram.




Zamówienia na chleby z Dobrej Piekarni  należy składać do  poniedziałku do godz. 20.


Dobra Piekarnia oferuje Państwu wyłącznie zdrowe pieczywo na zakwasie żytnim.  Wypieka chleby orkiszowe, żytnie oraz pszenne. Ziarna zbóż pochodzą z Polski. Mąka, którą używają do pieczenia, to efekt pracy i doświadczenia pięciu pokoleń młynarzy z Wielkopolski. Zakwas żytni robią sami i pieczołowicie o niego dbają od ponad 3 lat. Do wypieku używana jest sól morska, naturalnie jodowanej oraz miód z wielkopolskich pól i łąk. Dodatki do chlebów w postaci ziół i ziaren sprowadzane są z krajów europejskich. Pieką bez drożdży, polepszaczy smaków i spulchniaczy. Nie stosują zakwasu w proszku ani też substancji barwiących pieczywo. Proces produkcyjny bochenka trwa niemal 24 godziny. Dobry chleb nie lubi pospiechu, a im dłużej ciasto fermentuje, tym jest smaczniejsze i dłużej świeże. Ich chleby wspaniale pachną, smakują i mają zbawienny wpływ na nasze zdrowie. Trudno o pyszniejszy chleb niż ten na zakwasie.

Zalety pieczywa na zakwasie:
- Zawarte w zakwasie bakterie kwasu mlekowego hamują rozwój bakterii chorobotwórczych i sprzyjają rozwojowi bakterii probiotycznych, przez co rośnie ogólna odporność organizmu,
- Wielogodzinna fermentacja kwasu mlekowego ułatwia przyswajanie mikroelementów  z mąki i jednocześnie eliminuje z niej naturalnie występujące toksyny,
- Długi proces fermentacji mlekowej zmniejsza zawartość węglowodanów.  Pieczywo ma niski indeks glikemiczny i nie tuczy,
- Pieczywo na zakwasie syci na wiele godzin i ułatwia trawienie,
- Zakwas zawarty w pieczywie naturalnie go konserwuje i długo pozostawia świeżym,
-  Chleb dostarcza węglowodanów złożonych (źródło energii), białko roślinne, błonnik, witaminy z grupy B, E, A oraz składniki mineralne; magnez, cynk, miedź, selen, fosfor, żelazo.


Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl