Koncentrat napoju probiotycznego JOY DAY 0,5l owoce lasu
Opis
JOY DAY Eko Koncentrat napoju probiotycznego OWOCE LASU poj. 500 ml.
Joy day to napój na odporność, poprawę trawienia, oczyszczenie organizmu.
Polecamy dla dzieci, dla kobiet w ciąży, dla osób starszych, po chorobach, w czasie i po chemioterapii, antybiotykoterapii, przy odchudzaniu.
Produkt wyróżniony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu
- Produkt posiada certyfikat ekologiczny
- Laureat Wielkopolska Nagroda Jakości 2014
- Laureat Plebiscytu „Nasze Dobre Lubuskie” 2014. 1 miejsce w kategorii produkt spożywczy
- Laureat Certyfikacji DOCEŃ POLSKIE - TOP PRODUKT 2015
Żywe kultury bakterii zawarte w napoju mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na odbudowę flory bakteryjnej człowieka. Są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej. Harmonia prozdrowotnej flory bakteryjnej ma pozytywny wpływ na barierę mikrobiologiczną dla patogenów i pośrednio na układ odpornościowy.
Probiotyczna flora bakteryjna zawarta w produktach jest pomocna w odbudowie naturalnej flory bakteryjnej człowieka. Napoje mogą być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza przy antybiotykach z grupy tetracyklin oraz antybiotykach aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą odporność.
Składniki napoju wspierają między innymi i wpływają na:
dobry rozkład trawionego pokarmu,
- wzmocnienie ogólnej odporności organizmu,
- eliminacje toksyn,
- układ odpornościowy,
- procesy przemiany materii,
- krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych,
- częstotliwość wypróżnieni i wzdęć,
- neutralizację wolnych rodników,
- opóźnienie procesów starzenia się komórek.
Koncentraty charakteryzują się wysoką aktywnością bakteriobójczą – składniki preparatu posiadają właściwości antagonistyczne w stosunku do mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów powodujących zakażenia u osób z obniżoną odpornością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za wiele zakażeń; Escherichia colli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne zapalenia płuc oraz charakteryzują się odpornością na antybiotyki z grupy streptomycyna i tetracykliny, skuteczną ochroną przed patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, odpornością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w agresywnych warunkach przewodu pokarmowego człowieka.
Koncentrat napoju zawiera w swym składzie znaczne ilości probiotycznych, żywych kultur kompleksu symbiotycznych bakterii (min (2x107jtk/ml.) Ich odpowiednio dobrany zestaw tworzy konsorcjum bakterii z grupy Lactobacillus i Bifidobakterium, które zasila produkt swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty.
Zawarte w koncentracie wieloszczepowe prozdrowotne bakterie probiotyczne charakteryzują się odpowiednią witalnością.
Koncentraty napojów probiotycznych serii JOY DAY uzyskiwane są poprzez całkowicie naturalny proces fermentacji bezmlecznych składników roślinnych i probiotycznej flory bakteryjnej.
Obecne są w nich antyoksydanty, witaminy, minerały oraz 12 związków wykazujących prozdrowotne i antyseptyczne właściwości.
Skład: Kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych (66,7%) w tym: (Lactobacillus casei LMG P-17504; L. plantarum LMG P-21020 i LMG P-21021; L. delbruecki ssp. bulgaricus LMG P-21905; L. acidophilus LMG P-21904; L. rhamnosus LMG P-21380, LMG P-23699 i DSM 16605; L. fermentum; L. lactis; Bifidobakterium breve LMG P-17500 i LMG P-17501; B. animals ssp. lactis LMG P-17502; B. longum DSM 16603; S. thermophilus LMG P-21908 i LMG P-17225), ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych i owoców (33,3%): liści jeżyny (16,6%), liści czarnej porzeczki (16,6%), liści poziomki (16,6%), ziela skrzypu (16,6%), owocu czarnej porzeczki (16,6%) i jeżyny (16,6%) oraz kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych.
Zalecane spożycie: Dorośli: 10 do 15 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 100 ml wody lub z dowolnym napojem. Dzieci: powyżej 3 roku: 5 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 50 ml wody lub dowolnym napojem.
Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Rozcieńczony koncentrat napoju charakteryzuje się świeżym, delikatnym aromatem ziołowym lub warzywnym i naturalnym, kwaskowo pobudzającym smakiem.
500 ml koncentratu napoju zawiera do 14 dziennych zalecanych porcji.
Napoje probiotyczne serii JOY DAY zalecane są jako element codziennej diety, w tym dedykowanej przez specjalistów żywienia człowieka i dietetyki. Mogą być spożywane przez diabetyków i w diecie bezglutenowej.
Produkty serii JOY DAY adresujemy także do osób starszych, dzieci powyżej 3 roku życia oraz tych, których organizmy nie tolerują laktozy oraz nie spożywają nabiału z innych powodów.
Polecamy je również osobom odchudzającym się, przy detoksykacji organizmu, wegetarianom i weganom jako uzupełnienie diety.
Z uwagi na skład i witalność kompleksu flory bakteryjnej zawartej w preparatach serii JOY DAY, preparaty zalecane są także/szczególnie osobom przy i po antybiotykoterapii oraz przy i po chemioterapii.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.