MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - PROBIO
Opis
SKŁADNIKI
mąka z sorgo*, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, psyllium*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sypka mieszanka do przygotowania chleba.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1497 kJ /358 kcal
Tłuszcz: 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 66 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 6 g
Białko: 7,2 g
Sól: 2,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać sezam.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem i posypanej mąką formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyjąć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.
- WEGETARIAŃSKI:
- WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO:
- jest
- BEZ GLUTENU (deklaracja):
- BEZ GLUTENU (deklaracja)
- WEGAŃSKI:
- WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach):
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Producent - nazwa i adres:
- PRO-BIO, SPOL. S R.O.,, LIPOVA 40, 78832 STARÉ MĚSTO P. SNĚŽNÍKEM
- Kraj Producenta:
- Czechy
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.